Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Lyden av universet

Om universet noen gang hadde hatt musikk, ville «Blanck Mass» vært de lydene som hadde polstret seg til vakuumet. Mens du døsig hadde påkjent vektløshetens tilstand på kroppen og skuet de fjerne planeter, stjerner og galakser, blir Blanck Mass spilt i perfekt volum. Musikken blir et rusmiddel som setter deg i en modus av bekymringsløs eksistens.

Slik kan man best beskrive den psykedeliske musikken til «Blanck Mass». Musikken i seg selv er et rusmiddel. I et kjapt øyekast vil noen hevde det er bakgrunnsmusikk. Det ville være feil måte å oppleve musikken på. Dette er ikke heismusikk, flyplassmusikk, eller kjøkkenmusikk, det er musikk som bare kan nytes korrekt om man sitter i et rom i en tilstand der sinnet er åpent for metafysiske og abstrakte persepsjoner, nesten som en transe eller drømmesekvens.

Om man tar drømmemusikken til «M83» stripper den fullstendig for rytmiske bevegelser, ja til og med fjerner vokal, da sitter man igjen med grunnlaget for musikken. Om man deretter perfeksjonerer overgangene, omdreier og drar ut de melodiske, langvarige undertonene man sitter igjen med, får man den organiske musikken til «Blanck Mass». Som en minimalistisk versjon av ambientmusikken til «Carbon Based Lifeforms».

Det selvtitulerte albumet er opplevelsesmusikk på et høyere nivå. Det er ikke musikk man hører på for underholdningens skyld, det er musikk man hører på for å oppdage seg selv gjennom musikkens apolliniske væren. Fra de spæisa undertonene til sangen «Chernobyl», som kan best beskrives lik en sekvens der en planet blir slukt av en ekspanderende stjerne, til de massive, men likevel subtile overgangene i sangen «What You Know».

Enten du er fan av listepopmusikk, liker å dra en dansebandslager eller svensketopper, eller salutterer metalmusikkens tekniske aspekter, er dette musikk en bør oppleve. Ta en time hvor du legger deg ned på sofaen, i senga di, eller et annet sted hvor bena dine utfolder seg horisontalt. Skru av lyset, skru på albumet på et er respektabelt lydnivå og lukk øynene. La tankene fly!

(Albumet kan blant annet erfares for de som har Spotify: Blanck Mass - Blanck Mass)