Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Topp 101 album 2011, 20-11

Del en, 101-91
Del to, 90-81
Del tre, 80-71
Del fire, 70-61
Del fem, 60-51
Del seks, 50-41
Del syv, 40-31
Del åtte, 30-21
Del ti, 10-01

20. Junius - Reports From The Threshold of Death
Sjanger: Progressive rock, space rock, post-rock
«Reports From The Threshold of Death» er ganske spaced. Ikke bare instrumentalt, men også lyrikkene bærer preg av eksistensialisme og undring over mennesket og det kosmiske opphav. Sangene bærer preg av god produksjon og en typisk oppbygning med refrenger. Dette er låter som lett kan gå på repeat i hodet ditt - rett og slett sanger man får på hjernen. Men det er greit, de er så velskrevet at det ikke gjør noe.
Utvalgt låt: Junius - Betray The Grave

19. Submotion Orchestra - Finest Hour
Sjanger: Downtempo, dubstep, acid jazz
Ah, «Finest Hour». Hvor behagelig trist er ikke dette albumet - en sensuell og musikalsk romanse. Dette er dubstep i dens originale forstand blandet med jazzelementer og lidenskapelig kvinnevokal. Orkestralsk og nesten hjerteskjærende i dens melankolske melodier. Dette er et av fjorårets aller beste atmosfæriske verk på den avslappende siden. Et album som setter følelser i sving.
Utvalgt låt: Submotion Orchestra - Finest Hour

18. Cloudkicker - Let Yourself Be Huge
Sjanger: Post-rock, instrumental, ambient
«Let Yourself Be Huge» er ikke helt albumet vi forventet fra Cloudkicker. Fyren som vanligvis produserer progressiv metal som Cloudkicker og post-rock/ambient som B.M. Sharp. Det er tydelig at han har erfaring med dette før og som en person har han full kunstnerisk frihet. Albumet er en sommerlig låtkolleksjon, og vi får her første gangen høre en låt med vokal fra artisten som ellers lager alt instrumentalt. Diggbart.
Utvalgt låt: Cloudkicker - Let Yourself Be Huge

17. Insense - Burn In Beautiful Fire
Sjanger: Metalcore, progressive/death/thrash metal
«Burn In Beautiful Fire» er årets norske metallskive. Gutta fra Ski som beskriver seg som «norwegian correct metal» har en plate med tendenser fra en håndfull sjangere. Felles for alle sangene på albumet er likevel en ting: de er forbanna groovy. Vokalen minner om metalcore, gitarsounden minner om noe seigt, nærmest sludge-aktig og de merkverdige rytmene kan delvis minne om noe fra progressiv djent. Sammenlagt blir dette ei skikkelig korrekt suppe.
Utvalgt låt: Insense - Surviving Self Resentment

16. Shining - VII - Född förlorare
Sjanger: Suicidal/depressive black metal
Mye forvirring rundt bandnavnet Shining - bare for å gjøre det klart: dette er de svenske black metal-karene. «Född förlorare» er den syvende far i huset, et album som samler det mest misantropiske, suicidale, hatefulle og livsleie i et nytt kapittel. Ryktene har gått om at bandets tematiske natur har resultert i selvmord, noe albumet åpent promoterer. Dette er et sterkt album. Black metal er lo-fi, men dette er faktisk godt produsert og mer tilgjengelig, til og med i tematikken som mange helt klart vil kjenne seg igjen i.
Utvalgt låt: Shining - Tilsammans Är Vi Allt

15. Textures - Dualism
Sjanger: Progressive metal, math metal
Textures er kjent for å spille progressiv metall med obskure rytmer, spesielt med trommene. «Dualism» bærer varemerket videre til et album som er litt mer metalcore-esque enn tidligere, altså litt mykere i stilen med mer ren vokal. Likevel har albumet fremdeles et hint av de tyngre Meshuggah-inspirerte rytmene, men i dette tilfellet enda mer blandet med melodiske riff og ytterligere akustikk.
Utvalgt låt: Textures - Reaching Home

14. Dirge - Elysian Magnetic Fields
Sjanger: Sludge, post-metal
«Elysian Magnetic Fields» er en av de tyngste platene på listen. Ikke i den forstand av tunghet man forbinner med rask og hard musikk, men i den forstand at albumet er drygende tungt. Honningkonsistensen er alt annet enn søt. En illsint vokal og instrumentalt ikke ulikt «Omega Massif» som jeg trakk frem tidligere på listen. Albumet gjør seg vel fortjent til 14. plassen med en atmosfære av desperasjon og thrilleraktige riff.
Utvalgt låt: Dirge - Elysian Magnetic Fields

13. Decapitated - Carnival Is Forever
Sjanger: Death metal, technical death metal
De polske death metal-veteranene har nå kommet med et nytt album. «Carnival Is Forever» er en tung og brutal skive som tar opp temaer som dekadanse, inhumanitet og forpestelse. De svært velskrevne låtene er en vegg med betong som ikke kan rives ned. Ypperlig gitararbeide tilsier at gitaristen har mye dyktighet, en tvil vi allerede kunne avskaffe ved de tidligere albumene. Albumet viser at gutta i bandet har utviklet seg til en mer voksen produksjon.
Utvalgt låt: Decapitated - Carnival Is Forever

12. Blut Aus Nord - 777 - Sect(s) og The Desanctification
Sjanger: Black metal, avant-garde, atmospheric
Blut Aus Nord har et trippelalbum i ilden. I 2011 kom to av delene ut: Sect(s) og The Desanctification. Albumene er herlig atmosfærisk svartmetall, der flere av låtene skifter mellom et tregere instrumentalt tempo til mer gjenkjennbar rask svartmetall. De har en spesiell karakterisert sound på musikken som egentlig er litt vanskelig å beskrive. Diskante trommer, tunge gitarer og demoniske vokaler er vel kanskje det best beskrivende.
Utvalgt låt: Blut Aus Nord - Epitome II

11. Ljungblut - Over skyene skinner alltid solen
Sjanger: Industrial rock, alternative rock
Lunjgblut var en artist jeg først fikk øynene sperret opp for i år og «Over skyene skinner alltid solen» var derfor det første albumet jeg hørte til artisten. Albumet rager høyt opp på listen som det beste norske albumet i fjor. Med poetisk-kryptiske lyrikker, vakker låtskriving og et melankolsk preg er dette av de friskeste pustene fra rockeverdenen.
Utvalgt låt: Ljungblut - Adelsten