Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Film Anmeldelse: Holiday 9 / 10

Skrevet av Noral den 18 oktober 2009 klokken 02:44

Navn: The Holiday (IMDb link)
Spilletid: ca 2t. 8 min.
Sjanger: Romantisk/Komedie
Produksjons År: 2006
Aldersgrense: Tillat for Alle
En film av Nancy Meyers


"Kjærligheten gjør deg blind", sa Shakespeare en gang.
Det gjør den virkelig i denne filmen, som handler om to helt forskjellige jenter som har virkelig en ting til felles, og det er problemer med menn.
Iris (Kate Winslet) er en skribent i "Telegraph" i London, hun bor i ett superkoselig cottage utenfor London stressende og mangfoldige dagligliv.
Amanda (Cameron Diaz) derimot, er eier av ett film-trailer firma og bor i en rik villa i Los Angeles.

Iris er håpløst forelsket i en fra jobben som hun var sammen med for over 3 år siden, og hun klarer ikke å gi slipp på han, hun gråter konstant over tapet og blir helt knust en dag hvor det blir annonsert at denne mannen "Jasper Bloom" skal gifte seg med ei fra 19'ende etasje. Mens Amanda derimot ikke klarer å bo og være en ordentlig kone for sin mann pga jobben, og kaster rett og slett gubben på dør etter at hun har funnet ut at han har vært utro i lang tid pga "mangel på sex" som har står med som sitt forsvar. Hun takler ikke mer stress og søker seg opp på Internett for å finne ett sted hun kan søke ly i juleferie. Iris har tilfeldigvis lagt ut sitt søte cottage på ett "Bytte Bolig" nettsted, og Amanda kontakter henne for å spørre om de kan gjennomføre en slik deal. Begge jentene er desperate for å komme seg unna sitt daglige liv og går spontant til verks og setter seg på neste fly for å bytte hus i en to ukers lang juleferie.

Iris ankommer L.A. og kan ikke tro sine egne øyne, for nå er virkelig drømmen oppfylt, mens Amanda har aldri følt seg så alene noen sinne i denne lille bortgjemte hytten.
Men skulle man tro, allerede etter bare 6 timer er det noen som banker på døren, og utenfor står en en litt sterkt beruset bror Graham (Jude Law) som tror søsteren Iris selvsagt er hjemme for å gi bort en liten plass på sofaen.
Amanda faller pladask for denne sjarmerende mannen som står på dørterskelen, og sier ikke nei til å låne bort toalettet til denne berusede tissatrengte mannen. Hun gir gir han en pute og dyne men snakkingen kommer i veien og plutselig det ene fører til det andre, og dermed er konfliktene igang for Amanda som skal reise om 12 dager.

Iris, på andre siden av kloden, får øye på Miles (Jack Black), vennen til eksen til Amanda som er en komponist for film musikk, ringer på porten for å hente noen av vennens ting. Hun finner en ensom gammel og forvirret mann ved veien, og vet at han ikke kommer seg hjem på egenhånd og gir han skyss hjem. Det viser seg nemlig at denne 80-åringen er en gammel direktør i Hollywood, og hun synes arbeidet hans er utrolig spennende. Men når Jasper fortsetter å holde kontakten med henne, enda hun har fortalt hun trenger litt tid alene for å glemme han, så ser hun hva Miles har i hjertet sitt.

Filmen er meget hysterisk fra første stund, det er tatt med mange småting som setter virkelig latteren i gang. Siden Amanda driver med filmtrailere, så kommer det en "Trailer Stemme Mann" i bakgrunnen og oppdaterer litt om livet til Amanda inne i hodet hennes.
Jeg føler nesten at jeg ble en smule gay av å se denne filmen, pga av Jude Law, denne karen som er blitt kåret til verdens mest sexy mann kan virkelig være fornøyd. Han kjekke utseende og nydelige engelske aksent, gjør deg virkelig litt fnisete og rar. Jack Black gjør også sine normale triks og gjør at du kjenner han igjen som en person og kommer med det han kan by på. En setning som jeg lo meg grenseløst av var "Fuck, you need this more than I do".

Iris og Amanda har også sine egne små spesielle trekk. Amanda er fisefin og spontan, og har aldri grått i hele sitt voksende liv. Iris er sprudlende gal og en menneskekjær person.
Alle skuespillerne spiller meget bra igjennom hele filmen. Alt i alt, handler det om to jenter som vil finne seg selv, og dermed bytte hjem, og finne en person som står den motsatte nær og her blir det kos og klem m.m. Problemer er det alltid og ting går opp og ned, men endingen er alltid like koselig og nydelig som aldri før. Alle handlinger skjer nærmeste like spontant hver eneste gang og det blir mye moro ut av uventede hendelser.


Vis du er litt alene, vil kose deg og le og fundere over spontan kjærlighet så passer denne filmen godt på en kveld. Passer godt med en kjæreste ved din side, for den vekker litt i kroppen.


Skuespill: 10 / 10
Historie: 8 / 10
Musikk: 8 / 10
Karakteristikk: 10 / 10