Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Hvorfor spiller vi?

Når voksne folk tenker på spilling, tenker de ofte på ungdommer og skytespill. De fleste voksne synes skytespill er fryktelig, spesielt når barn og ungdommer spiller sånt. Så hvorfor spiller vi tenåringer flere skytespill en for eksempel bilspill?

Jo, grunnen til det er konkurransefølelsen, og følelsen av lagarbeid. I de fleste skytespill handler det om lagarbeid, å samarbeide for å kapre en base, eller plante en bombe. Jeg planter bomben, mens andre gjømmer seg rundt om kring i bygningen for å forsvare meg. Det er en god følelse.
Og i tillegg er det konkurranse om å være den beste spilleren. Jeg synes det er en skikkelig god følelse når jeg har vunnet en kamp via lagarbeid, og i tillegg er den beste spilleren. Og denne følelsen kan ikke bilspill eller andre medier gi meg. Bilspill handler kun om å vinne. Vinne alene, det handler aldri om samarbeid. Og det er heller ikke like spennende og intenst. Ikke like oppslukende.

Grunnen til at jeg og andre tenåringer ofte spiller, er at vi er for store til å leke. Det er ikke like mye å finne på når man er ungdom som da man var liten. Vi tenåringer leker en mer voksen lek, med mer innlevelse og realisme. Altså spill. Det er derfor vi synes spilling er gøy.

Spilling er også mye mer engasjerende enn andre medier, som bøker og tv. TV og bøker gir innblikk, men ikke innlevelse. Spilling er så mye mer spennende enn andre ting, og man kan gjøre alt man ikke kan gjøre i virkeligheten.
I spill kan jeg fly, jeg kan være krigshelt, verdens beste rallykjører, politi og brannmann, superhelt, fotballstjerne eller rockestjerne. Spilling gir meg muligheten til å gjøre absolutt alt. Alt som jeg alltid har drømt om å bli eller gjøre, men som jeg vet aldri kommer til å skje i med meg virkeligheten. Det er derfor jeg og andre på min alder synes spilling er fantastisk, med fantastisk innlevelse og ofte skikkelig realistisk.

Spilling gir oss følelsen av å være flink til en ting, og gir oss følelsen av å kunne oppfylle drømmene. Selv om drømmene bare blir oppfylt virtuelt.

Dette er min mening.