Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Filmanmeldelse: Hancock

Skrevet av Soraki den 20 juli 2008 klokken 01:16

Tidligere sagt er at jeg sjelden går på kino, uvisst hvorfor. Kanskje fordi det ikke har vært noen særlige attraktive filmer på kino det siste året? Kanskje jeg rett og slett har kinoallergi? Kanskje jeg er allergisk mot knasing av popkorn og lyden av overristede brusflasker som bestemmer seg for å la innholdet renne utover gulvet? Kanskje jeg ble voldtatt antastet av en filmviser da jeg var liten?!
Bare kødder! xD

Anyways..
Mønsteret er brutt!
Jeg føler at dette kan bli en vane.

For (tenke seg til) har jeg vært på kino i dag igjen(!). Det vil si to filmer på under to uker.
Dere som følger med vet jo at jeg anmeldte Indiana Jones 4 forrige uke. Det var faktisk mitt første kinobesøk på hvertfall 10 måneder. Jeg skamroste jo den så dette kan bli interessant tenker du helt sikkert...(IKKE). Men det tror jeg faktisk det blir ("I've got a feeling" - THE Beatles).

Så med Indy i bakhue tok jeg klokka 19.30 i dag nok en tur til Sarpsborg Kino, denne gangen for å se filmen Hancock. Det første jeg tenkte på da jeg hørte tittelen var:
- Såpass ja.. Men jeg har jo skjønt at en ikke skal dømme en bok etter omslaget (evt. en film etter tittelen som for så vidt er samme sak). Og filmen var ikke som jeg trodde overhodet.
Hovedpoenget er som følger:

****MULIGE SPOILERE****

Hancock er hovedpersonens etternavn. Hovedpersonen er Will Smith som spiller en slags alkoholiker-supermann som (følgelig) har superkrefter. Men takket være "boozen" klarer han jo å forkludre selv den enkleste heltedåd med å utgjøre en hel del skade på sine omgivelser, blant annet døtter han huet til en fange i det lokale fengselet opp i ræva (*latteranfall*) på en medfange. I tillegg slipper han en bil med bankranere ned på et slags radiotårn oppå en bygning. Ergo, folk er ganske "pissed-off" på vår kjære (forhenværende) Prince of Bel Air.
Men selvfølgelig kan ikke dette fortsette (det ville jo vært en ganske kjedelig historie). Plottet er som følger: en dag kommer Hancock ut for å redde en PR-agent av et slag (han var noe sånt). Denne PR-typen heter Ray så jeg kaller ham det herfra og ut.
Ray har en kone og en sønn (for opplysningens skyld).
Uansett da, Ray blir selvfølgelig overlykkelig for å ha blitt reddet, og tilbyr i gjengjeld å gjøre Hancock mer populær blant folkene i LA (hvor handlingen foregår). Med hensyn til spoilere skal jeg ikke si noe mer om handlingen og heller gå rett på dommen.

****SLUTT PÅ MULIGE SPOILERE****

Oppsumerer det hele slik: De 45 første minuttene er de beste og morsomste i filmen (+).
De 45 siste er heller mer spenning, men det hele blir for mye surr og altfor overdrevent til at jeg biter på det (og da er det overdrevent - red.) (-).
De visuelle effektene er flotte å se på (+).
Skuespillet er så som så (-), selv om Will Smith er RÅ! (+)
Manuset er tidvis gjennomsyret av klisjeer (-), tidvis veldig originalt (+), noe selve ideen om en alkoholsk superhelt er (selvfølgelig) og det skåres pluss.
Humoren er genial de tidene den er der (+).
Charlize Theron er som vanlig (smoking) hot (+).
Skurkene er dårlig introdusert og har egentlig lite med historien å gjøre(kjedelige..) (-).
Hoder som blir døttet oppi andre folks romper(slik må da få pluss) (+).
Vågalt og originalt! (+)

Alt i alt en bra film som med et par justeringer kunne blitt "mye" bedre.

*trommevirvel*

Terningkast: 4 (en sterk (,sikkert vektløfter))