Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk

Forumets Tilstand 1.0

Skrevet av Strategist den 15 oktober 2010 klokken 19:31
Dette innlegget er kategorisert under: Forumets Tilstand

på en fredag..

Xenophobia

Når jeg sier at Gamereactors forum er xenofobisk, så sikter jeg ikke til at hver gang innvandringspolitikk diskuteres her, så spretter alle rasistene frem av sitt lune hi. Jeg sikter til en usunn og irrasjonell skepsis til nye brukere som gjennomsyrer hele forumet.

Xenophobia er helt enkelt en betegnelse for en irrasjonell skepsis mot det fremmede. Jeg sier ikke at noen av dere er til skade for forumet. Jeg ville ikke byttet en eneste én av dere mot noen fra et hvilket som helst annet forum (ok da, kanskje Faunvik kunne byttes ut, men det er ikke poenget..). Men jeg sier at mange her må innse at nye brukere ikke bare gagner Gamereactor, som får en pynteligere statistikk. Flere brukere betyr kanskje lavere vinnersjanse i konkurransene, men det betyr også at Bernt Erik får anledning til å kjøre flere konkurranser, og med flere og bedre premier. Det betyr at Gamereactor får bedre reklameinntekter som kan investeres i en bedre side og et bedre forum. Og det betyr ikke minst flere dere kan bli venner med, og diskutere mot eller med. Flere brukere på forumet gagner dere. Det skaper et bedre og mer dynamisk forum, med mer kvalitative og morsomme meningsutvekslinger.

Forumet her er et lite virtuelt samfunn. Tillat meg å sammenligne det med Snåsa. Alle kjenner alle. Vi har tilogmed vår egen Snåsamann (vår alles kjære Bernt Erik). Det er ingenting galt med Snåsa, er jeg sikker på, men slike småkommuner har gjerne dårlig kommuneøkonomi og rammes som alle andre kommuner i distriktsnorge av at flere innbyggere flytter fra enn det flytter inn. Ungdommen som vokser opp vil heller bo i folksomme og konstant livlige byer enn ute på landet; derav sentralisering.

Forumet har fremdeles større tilsluttning enn frafall, og ettersom Kristian og resten av redaksjonen gjør en så god jobb har vi ikke problemer med økonomien. Likevel. Jeg har ambisjoner om at dette forumet skal bli noe mer enn bare dette. Vi ønsker vekst. Men jeg kan ikke realisere mine ambisjoner på egenhånd. Det er ikke engang nok å be om hjelp fra mine eminente moderatorkollegaer. Det er dere som er communityet. Det er dere som gjør forumet så bra å være på. Det er dere som kan skape vekst og gjøre at flere brukere ønsker å være her.

Jeg vil ikke ende den hyggelige og vennskapelige tonen, og de mange vennskapsbåndene som knyttes her. Jeg vil ikke ha slutt på at forumet er et samlingssted for likesinnede som samles og er enige med hverandre om livets store og små ting. Men jeg vil at vi åpner opp forumet, og lar flere ta del i moroa. Og jeg vil at ikke bare enighet skal råde. Jeg må medgi at noen ganger oppfører folk her seg som fjorten år gamle jenter på et moteforum (ikke at jeg vet hvordan slike oppfører seg, men jeg har visse forestillinger). Det er skapt et hierarki her, der noen griser er mer like enn andre griser.

La oss innse at hvem som har rett avgjøres ikke av hvor mange innlegg vedkommende har skrevet, ei heller av hvor lang aktiv fartstid h*n har på forumet. Mange her er altfor opphengt i hvem som er "veteraner" og hvem som ikke er det. La oss begynne å ønske nye brukere velkommen tilbake like hjertelig som vi ønsker gamle.

Min jobb
Jeg sier dog ikke at dette er et problem som roter utelukkende i massene og kollektivet. Som moderatorsjef må jeg også ta et spesielt ansvar. Særlig må jeg ta innover meg at jeg har vært for uklar på skillet mellom en streng advarsel, som sier "skjerp deg eller get out", og en mild henvisning til forumreglementet og forumets normer. Jeg jobber både med å nyformulere de "offisielle" private meldingene vi sender ut og med en totalrenovasjon av flere elementer i forumet. Akkurat nå gjør vi moderatorene en omfattende jobb i kulissene. Mer om dette vil jeg komme tilbake til ganske snart, og dere vil snarlig få oppleve forandring.

Når jeg først er i gang er det også et par andre saker jeg vil ta opp.

Digitale selvmord
Først er det den utbredte skikken med å lage en ny bruker for å få en "fresh start". Nå står enhver fritt til å gjøre nettopp dette, selv om jeg synes det er synd at en stadig større andel av moderatorenes arbeid går med til nettopp det å stenge respektable brukere som ikke har gjort noe som helst alvorlig galt, og vís hensikt som oftest er å komme tilbake umiddelbart under et nytt brukernavn. Jeg har ikke til hensikt å ende tilgjengeligheten av aktiv dødshjelp til forumbrukere som ønsker dette. Jeg vil derimot melde om at den ekstreme diskresjonen som moderasjonen har utvist i denne sammenheng ender fra i dag av. Vi vil ikke lenger ved direkte forespørsel svare noe diffust om at brukeren valgte å få sitt brukerskap endt. Vi kommer til å henvise direkte til brukerens nye brukernavn i opplysthetens og komunikasjonens ærend, dersom vi ikke ser eller blir gjort oppmerksomme på en god grunn til å holde brukerens nye identitet hemmelig. Dette burde ikke være noe problem for de aller fleste, ettersom brukeren i nærmere hundre prosent av tilfellene ender med å fortelle om sin identitet innen få dager/uker etter brukernavnskifte, uansett opprinnelige intensjon.

Kort blogg-kommentarer
Jeg vil også ta opp det vi i moderasjonen kaller "kort-blogg-kommentarer". Dette er simpelthen tåpelig. Enten er bloggen for kort, eller så er den ikke det. Er den for kort skal en moderator kontaktes som vil ordne saken. Enkelt og greit.

Dette svært resistente fenomenet har også avlet et annet subfenomen der brukere avslutter bloggen sin med å unnskylde seg for dens korthet. Dette er like tåpelig. Hvis den er for kort skal den bygges ut eller ikke publiseres. Er den over fire linjer er det ingenting å beklage. Det er fullt lovlig å publisere en kort rapport over hva man har gjort idag eller hva man har spist, bare den er lenger enn skarve fire linjer. De fleste brukerne her er i stand til å skrive side opp og side ned om avføringen sin, så det skulle ikke være noe problem å overholde denne regelen.
Og bare så det er sagt: Hvis en blogg i utgangspunktet er under fire linjer, men kommer akkurat over grensen fordi forfatteren har skrevet en unnskyldning på en linje for dens korthet, da regnes ikke denne med i linjetellingen vår og vi sletter bloggen uansett.

Til slutt vil jeg gratulere oss alle med de nye tekniske funksjonene som programmererne har satt istand den siste tiden.

Snakk til oss!
Og moderasjonen er alltid åpen for innspill og tilbakemeldinger, utover tipsene om spammere og troll som vi setter svært stor pris på. Mener du noe om jobben vi gjør, så skriv det gjerne i kommentarfeltet under eller send oss en mail til moderator[at]gamereactor[dot]no.

Det var alt for denne gang.

btw.
@Faunvik: ;-)

HQ