Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Politisk aktiv

Skrevet av Strategist den 5 mars 2012 klokken 03:08

Hva vil det egentlig si å være politisk aktiv?

Regner du deg som politisk aktiv?

Jeg har alltid ansett meg selv som, i det minste, politisk engasjert. Men nå forleden gikk jeg til det skritt å melde meg inn i et politisk ungdomsparti. Jeg skal ikke gå rundt grøten om hvilket parti det er. Det er Unge Venstre. Ja, vinglepartiet.

Det er ikke nødvendigvis av noen dyp politisk overbevisning. Ei heller var det noe jeg brått bestemte meg for. Jeg har ingen ideologisk tilknytting til Venstre, men har likevel faktisk i flere år hatt i tankene å melde meg inn. Mest av alt av håp om sjansen til et forum for å diskutere politikk.

Ja, det er sant at jeg har forsøkt å sparke igang enkelte politiske diskusjoner her på GR, men jeg har som oftest misslyktes, og faktisk også blitt gjort narr av. Men jeg gir meg ikke av den grunn. Jeg vil fremdeles forsøke å engasjere meg og dere i politiske diskusjoner som jeg finner spennende, men ikke vent noe brått skifte der jeg plutselig forfekter Venstres idealer og synspunkter.

Grunnene til at jeg ikke tidligere har meldt meg inn i et parti er mangfoldige. Latskap er langt fremme, men også en innbakt motvilje mot å stå på en liste som gir andre et slags innbilt mandat til å snakke på mine vegne. Jeg liker ikke å bli forfortalt. Av samme grunn skriver jeg aldri under på opprop, uansett hvor mye jeg støtter en sak. Sorry.

Min beslutning om å velge akkurat Unge Venstre var rett og slett pragmatisk. De har vist seg stadig å være det partiet som i mange av de sakene jeg anser som viktigst ligger nærmest opptil mitt eget synspunkt. Derfor var det naturlig at om jeg skulle støtte et politisk parti måtte det bli dem. Jeg har da også sansen for Trine Skei Grandes innfallsvinkler og jeg har også et (ufullført) historiestude på Blindern.

Men det er jo ikke morsomst å diskutere politikk med meningsfeller. Hadde det ikke vært gøy å melde seg inn i FpU bare for å kverulere ved hver eneste setning? Jo, det kunne det, men da ville jeg også fått en uønsket assosiasjon med dem.

Jeg har kun vært på ett møte så langt, og det var ikke spesielt politisk, men jeg skal la dem få en sjanse. Det skal visst handle om EU på onsdag, og jeg hører landsmøtet kommer til hit til Trondheim. Det er håp. I mellomtiden må du gjerne engasjere meg i diskusjon her på forumet. Jeg griper sjansen.

Nuvel. Venstre er ikke et folksomt parti, så jeg skal ikke spørre om her er flere medlemmer, men om det er, og du kommer til Trondheim for landsmøte så kanskje vi møtes. Eller kanskje du er medlem i et annet ungdomsparti? Rop ut. Kanskje inspirerer jeg deg med denne bloggen til å melde deg inn i et parti eller bli mer politisk interessert. Isåfall var den verdt det.

Og bare så det er sagt; stemmen min ved neste valg er ikke enda talt.

Til slutt litt Hans Bauge for deres fornøyelse.