Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands /
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Brettspillanbefaling: Dead of Winter

Glem Monopol, dette er spillet som kommer til å rive i stykker familier og ødelegge vennskap! Jeg har vel aldri vært borti et mer intenst brettspill før - det er som å spille 28 Days Later eller en særs spinnvill episode av Walking Dead.

Konseptet er relativt simpelt. Man skal hjelpe folk med å overleve i en by som er omringet av zombier. Man må bygge barrikader, samle ressurser og drepe zombier. Man spiller som to karakterer samtidig som man trekker på måfå fra stokken med karakterkort. Alle karakterene har forskjellige evner som påvirker hvordan du spiller med dem. Et av kortene gir deg rollen som Betrayer, og den personen fortjener å dø en ekstremt langsom å smertefull død.

Spillet går over flere runder, og hver runde har noen delmål man må oppnå, i tillegg til at spillet har et stort overordnet mål, og hver spiller har personlige mål de må nå.Dette er et samarbeidsspill så hvis man når det overordnede målet så vinner man over brettet, og hvis man i tillegg har oppfylt sitt personlige mål vinner man over de andre spillerne. Her er det mange muligheter for å vinne, men det er desto flere muligheter for at ting kan gå veldig, veldig galt.

Betrayerens personlige mål er å være den største rasstappen i brettspillenes historie.

Marginene som avgjør om man overlever til neste runde eller blir spist av zombier er ekstremt små, så man blir sittende å kaldsvette hver gang man skal sjekke om delmålene for runden er oppnådd.

De forskjellige evene til karakterene gir spillet en fin og velbalansert mekanikk som gjør at kamper og leting etter ressurser blir veldig spennende og nervepirrende.

Anbefales til alle som har noen venner de vil bli kvitt, eller som gjerne vil sitte på hytta uten å utveksle et kløyva ord med resten av familien. Dead of Winter fikser biffen.