Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Topp 10 sjokolade!

Skrevet av Ursa Minora den 10 desember 2010 klokken 00:00

Jeg har et litt amorøst forhold til sjokolade, men har likevel et lite stykke å gå før jeg kan kalle meg en sjokoladeekspert, slik som Crazy Eyed Gamer. Jeg har derfor valgt og dedikere denne bloggen til den galøyde spilleren, som anmelder sjokolade til stadighet.

Kriteriene for at sjokoladen skal komme på liste er som følger:

1. Sjokoladen må selges her til lands.
2. Sjokoladen må smake meg.
3. Sjokoladen må ikke være avledet fra et annet merke sjokolade.

Lista er kun delvis sortert etter kvalitet, da jeg har det med å skifte favorittsjokolade oftere enn jeg skifter klær.

10. Freia Melkesjokolade
Søt, god og med en perfekt tykkelse. Gir en fyldig smak når den smelter i munnen. Omslaget er klassisk og stilrent. Kyr som gresser slår alltid an! I tillegg fenger slagordet: "Et lite stykke Norge", fordi dette er en liten nasjonalskatt.

9. Walters Mandler
Salt og søtt funker fjell hver gang. Jeg spiser sjokoladen og er lykkelig og glad. Når jeg i etterkant tar en titt på papiret er det bilde av en halvgammel mann, som jeg antar må være Walter. Han stirrer på meg, og finner hele designet veldig uberoligende. Heldigvis er sjokoladen god. Sjokoladen er den samme som i Freia Melkesjokolade, bare med saltede mandler i. Anbefales, men kjøp med øynene lukket!

8. Melkedrøm med kjeks, krem og sjokoladesaus
For mye av det gode? Det er ikke langt unna. Denne melkesjokoladedrømmen er et realt sjokosjokk, og det blir kvalmt og spise ei hel plate alene. Den passer derfor som kos i sofaen, selv om det da fort blir brytekamp om den siste ruta. Dette er sjokoladen du spiser på kalorifredag!

7. Smash
Jeg hadde prøvd kombinasjonen sjokolade og maishatt allerede før Nidar lanserte dette konseptet. Farmor serverte nemlig "knæks" og sjokolade. I min kreative barndom blandet jeg disse to godsakene, og fikk oppleve nytelse på nytt nivå. Smash er sprøtt, salt og søtt. Jeg liker alle tre attributtene, dermed liker jeg også Smash. En slik pose er derimot litt dyr, så økonomiversjonen med ei plate kokesjokolade og en pose "Sombreos" anbefales på det varmeste.

6. Freia Påskeegg
Store produsenter vet å utnytte seg av vårt kommersielle samfunn. Derfor er det lansert varer som kun selges i begrensede tidsrom, som for eksempel julebrus, appelsinformet sjokolade og Kinder Julekalender. Freia Påskeegg selges, overraskende nok, en og en halv måned før påske. Eggformede sjokoladekopper fylt med eggekrem, pakket inn i en autentisk eggekartong, kjør at man får følelsen av å spise nyklekt eggedosis. Er man resursfull, kan man bruke eggene som kopp til sjokolademelk etterpå, så slipper man å søle ut enda flere kopper. Helst bør man unngå å helle oppi noen varm drikke, da egget lett kan smelte.

5. Kvikk Lunsj
Tursjokoladen. Sprø kjeks dekket med sjokolade av god kvalitet. Finnes også i bar-størrelse hvor fire striper er lagt oppå hverandre, og i melkesjokolade med "et dryss av havsalt". Er i tillegg et digert tursymbol. En tur i marka med morfar betydde vanligvis appelsin, sportssaft og Kvikk Lunsj på turmålet. Takk for turen.

4. Kinder Bueno
Sprø fingerformet kjekssjokolade med melkekrem inni. Av Kindersjokoladene som selges her til lands, er dette den beste. Billig er den også, med en pris på rundt ti kroner for to sjokolader. Kjeksen sprekker lett, og smelter på tunga.

3. Snickers
En god sjokolade trenger nøtter. Og gjerne karamell. Og hvis det er mulig, er det alltid fint med kakaosmør. Snickers er en kongebra sjokolade som har mange undertyper i utlandet. Dessverre sliter disse med å bli lansert her i Norge. I alle fall er det bra at den ordinære sorten kan nytes her til vanlig. Mye nøtter og mye karamell gjør denne til en herlig klump med energi.

2. Cuba
Har vært e favoritt helt fra jeg var liten. Også cubaneren har mye nøtter, og er fylt med en herlig, myk nougat. Det ytre sjokoladelaget gir etter med et tilfredsstillende knekk. Eneste minus er kanskje at sjokoladen er formet som en sigar. Jeg har ikke lyst til å pådra meg lungekreft.

1. Firkløver
Firkløveren har sjokolade som kvalitetsmessig overgår selv melkesjokoladen. Mye nøtter, og med tykkelse som gjør den akkurat passe hard å bite gjennom. Smelter fint, og etterlater en kjerne med nøtter etter hver rute. Har den klassiske Freiafuglen risset inn i hver rute, som for å avgi et kvalitetsstempel. God sjokolade som passer til mange anledninger.

Andre gode sjokolader:
Troika
Bergene Melk
Appelsinkrokan
Japp
Non Stopp
M

<i>14 dager igjen!

Sjokolade gir de fleste vann i munnen.