Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Gullkloden 2011 - Del 1

Skrevet av Ursa Minora den 23 desember 2011 klokken 21:21

Et år er omme og det er dermed tid for kåringer av årets spill, ikke bare hvilke som er best, men også hva som utmerker seg i ulike kategorier. Hvilket spill er mest innovativt? Hva skal du kjøpe til bilturen til dine søskenbarn i Bergen på nyåret? Her er kåringen av årets aller beste, og verste, spill.

Årets moroklump - Saints Row: The Third - THQ - Xbox 360, PS3 og PC
Saints Row: The Third er ikke preget av et fantastisk gameplay eller historie. Ei heller kan det skilte med en makeløs grafikk eller et majestetisk lydspor, selv om det er plukket ut en god del gode sanger som kler spillet godt. Det som gjør Saints Row The Third til et av de spillene jeg har kost meg mest med i 2011 er nettopp spillets vannvittige humor og useriøsitet. Nakne, overvektige russere, autotuneavhengige pimper og uendelige muligheter til å tilpasse sin karakters klær og kjøretøy alt etter dagsformen gjør Saints Row til en velkomponert parodi på amerikansk gjengmiljø. Det har kommet meg for øre at spillet ikke nødvendigvis er like godt som sine forgjengere, men det sier i mine øyne/ører mer om forgjengerne enn om nummer tre i rekka. Jeg prøver på ingen måte å hevde at Saints Row The Third er årets beste spill, men årets morsomste? Uten tvil!

Årets epilepsianfall - Ultimate Marvel VS. Capcom 3 - Capcom - Xbox 360/PS3
Noen mener nok at det er drøyt av Capcom å komme med en dyr "tilleggspakke" til Marvel VS. Capcom 3 allerede 7 måneder etter release, og i tillegg selge det som et nytt spill, men man kan ikke legge skjul på at Ultimate Marvel VS. Capcom er et bedre spill enn standardutgaven, med 10 ny karakterer og et par nye spillmodus. Et slossesystem som er velutviklet og beslektet med Street Fighter, samt et vanvittig høyt tempo og ildkuler større enn en amerikansk muskelbil er dette helt klart årets fightingspill. Dessuten kan man spille som Iron Man.

Årets relansering - The Legend of Zelda Ocarina of Time 3D - Nintendo - 3DS
Utallige franchiser har fått HD-renoveringer i år, men om sant skal sies er ikke spesielt mye gjort med spillene, annet enn at sola kanskje skinner litt mer i våpnene eller at en tekstur ser litt penere ut. Nintendo har derimot gjort relansering til en kunst. Ocarina of Time 3D er på sitt vis bedre enn originalen, har en fantastisk klar 3D-effekt og oser av nostalgi. Eneste grunn til at Ocarina of Time 3D ikke klarer å kapre tittelen som årets beste spill er mye takket være et annet Zelda-spill som kom ut i år, samt at Ocarina of Time strengt ble lansert i 1998, ikke 2011.

Årets tidsmaskin - L.A. Noire - Rockstar - Xbox 360 og PS3
Selv om utvikleren Team Bondi gikk konkurs etter lanseringen av spillet, og selv om ledelsen hadde pushet arbeiderne til å jobbe hardt og lenge uten søvn, kan man ikke klage på resultatet. Et spill med en herlig stemning og fantastisk stemmeskuespill, og selv om spillet kanskje ble litt repetitivt etter man var halvveis i historien, var det en så utrolig fin atmosfære i spillet. Selv om L.A. Noire, i likhet med Mafia II i fjor, var veldig lite åpent til å kunne skryte på seg en åpen verden, hadde det en makeløs følelse av at man var en politidetektiv på 40-tallet. Når spillet i tilegg serverer et upåklagelig utvalg sanger som står godt til æraen er det ingenting som står i veien for at man kan leve seg inn i fortidenes L.A. og lengte tilbake til tider før sin egen fødsel.

Årets harde nøtt - Dark Souls - From Software - Xbox 360 og PS3
Da jeg starta på Dark Souls var jeg ikke helt klar over hva jeg gikk til. Hvor mange ganger har jeg dødd hittil? Sikkert flere hundre. Og hvor langt har jeg kommet? Jeg er på vei til den andre bossen. Vanligvis tenker jeg på meg selv som en uvanlig god gamer som kan takle en hvilken som helst utfordring på hvilken som helst vanskelighetsgrad. Etter et par timer Dark Souls sitter jeg gråtende i fosterstilling og sutter på min egen tommel. Men moro var det selvfølgelig.

Årets stjerneskudd - Star Wars: The Old Republic - Bioware - PC
MMO'en som skal sørge for World of Warcrafts død og begravelse er endelig her, og selv om jeg bare så vidt har fått startet på mitt interstellare eventyr, er det ingen tvil om at dette er den beste MMo'en jeg har prøvd og godt mulig det beste Star Wars-spillet noen sinne. WoW er utdatert, utklassert og utmanøvrert av Bioware. (U)heldigvis er spillet blitt mye mer populært enn forventa, noe serverne tydeligvis ikke var helt rusta for. Derfor møter jeg mye lagg for øyeblikket, men tilstanden vil forhåpentligvis bedre seg i løpet av første måned i det nye året.

Følg med i morgen for den spennende avslutningen på Gullkloden. Da skal finne årets kuleste indiespill og dessuten det aller beste spillet utgitt i 2011. En dag igjen. Ikke glem å vær åsom.