Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Hva vil årets E3 by på?

Bare som en kort forhåndstitt på hva vi kan vente oss i løpet av uka, spesielt med tanke på pressekonferansene, kan du lese gjennom denne svært fantastiske, nokså konsise artikkelen.

Microsoft
Microsoft åpner E3 i år, og til tross for at de har noen store titler på agendaen klarer jeg ikke helt å glede meg til konferansen deres. De har nemlig ikke hatt noen særlig god konferanse på flere år, og særlig tror jeg den vil bli besudla av Kinect-titler ingen bryr seg særlig om. Vi får sannsynligvis se en ny Halo 4-teaser, men ikke mye nytt gameplay fra spillet. De vil nok også messe litt om tidsekslkusiv DLC og noen mindre avtaler, men ikke noe stort. Kanskje vil de velge å komme med noen nye annonseringer, dog fokuset absolutt vil ligge på bevegelseskontrollene.

Electronic Arts
EA kommer ikke til å overraske stort, men vi vil få en smak på ambisiøse prosjekt som Crysis 3 og Medal of Honor. I tillegg vil vi få se mye kjedelig "nytt" fra årets installasjoner i ulike EA Sports-spill. Ikke forvent mye mer enn en smått fornøyelig spypøl av middels gode til gjennomsnittlige spill.

Ubisoft
Så fremt Ubi ikke drar fram den håpløse komikeren Mr. Caffeine fra i fjor, kan de komme til å gjøre suksess. Ubisoft har i likhet med EA ikke noen fast tilknytning til en konsoll, men er samtidig en av de største initiativtakerne for software til Wii U. De har selv uttalt at Assassin's Creed 3, som utvilsomt vil bli viet mye tid under kveldens konferanse, vil være best på Nintendos nye konsoll når den kommer med spillet som launchtittel i høst. I tillegg vil vi kanskje få annonsert et nytt Assassin's Creed til Playstation Vita, muligens som en tie-in til treeren.

Sony
Den andre av de tre store vil nok vie Playstation Vita ganske mye oppmerksomhet, til tross for at denne nokså ferske har vist seg å være en liten katastrofe på budsjettene deres. De vil sannsynligvis beklage manglende software ovenfor de seks som kjøpte konsollen da den kom ut i mars. Ellers vil de mase litt om eksklusive titler som God of War, LittleBigPlanet Racing og den nye Super Smash-parodien med et altfor langt navn til at denne artikkelen kan fortsette å kalle seg konsis om jeg inkluderer det (Playstation All-Stars Battle Royale) som er under utvikling. De vil ikke komme med noen store overraskelser, men for den som orker å sitte våken halve natta kan dette være god underholdning, om ikke annet.

Nintendo
Den største kjempen på årets E3 er uten tvil Nintendo, nok engang. De er ofte den utvikleren som legger mest sjel i sin presentasjon, og dette er den eneste uka i året de drar vekk sløret for hardware- og softwareplaner. Denne gang er de den eneste som skal vise fram ny hardware, og det er imperativt at de gjør en solid presentasjon. Ut ifra gårdagens mini-konferanse å dømme er det lite å frykte, ettersom de tydeligvis har stålkontroll på kontrollere, gameplay og onlineløsninger. Det som blir meget interessant å se er hvilke titler de velger å annonsere og hvordan støtta blant tredjepartsutviklere fortoner seg. Dette blir det som avgjør E3 for Nintendo; ei solid rekke med gode spill til den nye konsollen. Pikmin, Mario og Assassin's Creed vet vi kommer, men det kunne vært kult å se nevnte spill i aksjon på den nye konsollen. Av førstepartstitler kan vi drømme om Metroid, Star Fox, F-Zero, Kirby eller kanskje til og med et nytt Zelda, Fire Emblem eller Pokémon på TV-skjermen. Nintendo er et notorisk wild card på E3, og spesielt i år er jeg spent på hvordan de vil selge oss, forbrukerne, konsollen. Nintendo er derfor de jeg gleder meg mest til å se på årets spillmesse, og definitivt de som har høyest press på seg i år. Om de innfrir vil vise seg, men for øyeblikket lover det godt for Iwata og co.