Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Tv serier/sesonger jeg har fullført runde 2 Fringe sesong 4 #MOV135

Skrevet av Xtord den 20 mars 2017 klokken 13:20

Bedre sent en aldri :)

Siden jeg ikke har lyst å oppsummere mye av det som har skjedd i de tidligere sesongene samt også de karakterene jeg alt har gått igjennom så, anbefaler dere rett og slett å lese denne: http://www.gamereactor.no/blog/Xtord/90463/

Men, akkurat som den forrige så kommer det til å være litt spoilers så du er advart, ikke fult like mange siden jeg nå bare dekker en sesong. Enkelig hadde jeg tenkt å ta den sammen med sesong 5, men siden forrige ukes tema var Mov135 så tar jeg den under det.

Akkurat som de forrige sesongene så har vi to verdener og for å prøve å gjøre det så lett som mulig og lettere å skjønne så kaller jeg den ene verdenen for originale og den andre for den parallelle verdenen.

Vi blir introdusert til få nye karakterer her, men vi blir introdusert for den originale verdenenversjon av Lincoln Lee spilt av (Seth Gabel). Hvor du så han i en episode fra sesong tre så var det et hint at han kom til å bli mer viktig i sesong 4. Noen han også blir. Det er også viktig å påpeke at en av tristere scenen i den sesongen involverer akkurat Lincoln Lee, men fra den parallelle verdenen. Lincoln Lee som vi blir introdusert til føler seg mer og mer at han hører hjemme i den parallelle verdenen og ikke i «hans» verden så han flytter jo over ditt på slutten av sesongen, hvor dette utsagn her blir brukt en 3-4 ganger i løpet av sesongen. «your home is where your heart is»

Nå får vi også vite at den ene Oberverene vi ser mest av i sesong 1-3 heter September (Michael Cerveris) Det eneste jeg kan si er at han er ganske så kul. Mystisk. Antakeligvis snill. Og har noe kjennetrekk som er ganske kule eller rare å se på.

Det er også vært å nevne at i en av de absolutt bedre episodene Letter of Transit at man blir både introdusert til både Etta eller Henrietta (Georgina Haig som voksen og Abagayle Hardwick som ung), barnet til Peter og Olivia. Ut ifra episoden tyder mye på at ho har en rolle å spille i sesong 5, samt blir vi også introdusert til i samme episode Simon Foster (Henry Ian Cusick) som tydeligvis også har en rolle og spille i sesong 5 og tilslutt for Captain Windmark (Michael Kospa) som tydeligvis er lederen til observatørene.

Historie

Første halv del av sesongen bygger på at en ukjent person sender over shapeshifter til begge verdener for å lage masse problemer. Begge verdener har problemer med å samarbeide i starten, men finner ut at til slutt så har de ikke noe valg og må samarbeidet. Men, det blir ganske så kort varig da i tredje siste episode Worlds Apart at de må stenge broen og da vil ikke den andre verdenen blir helbredet lenger, men vil heller ikke bli verre. Istedenfor å sloss som de kanskje hadde gjort tidligere i sesongene bestemmer begge Walter for at den må stenges i en av de mer emosjonelle øyeblikkene mellom begge Walter som vist i bilde over(også et av de beste øyeblikkene i serien, hele episoden er bare regnt konge).

Men, det som er veldig spesielt med denne sesongen er at tidslinjen er skrevet over fra sesong 1-3, og ja det gir helt og fult mening. Første halvdelen så husker ingen Peter Bishop og det bare han som husker dem. Saker som de har løst tidligere er det bare han som husker , noe som tydelig blir vist i en episode som er en form for gjenfortelling av en episode i episode 13 av sesong en, men her er det en del ting som gjør at de to episoden utspiller seg forskjellige, mye på grunn av skurken David Robert Jones er tilbake fra døde, som gjør at episoden for en litt annen tilnærming.

Det inkluderer jo flere karakterer derimot den ene versjon av Broyles også er tilbake. Peter Bishop prøver å komme hjem til sin verden, i store deler av sesongen, men det ender med at han gir opp, når minnene til folk kommer tilbake.

I de to siste episodene for du vite William Bell (Leonard Nimoy) ikke er død, men nå ser på seg selv som en gud. Siden tidslinjen er skrevet om har jo mye av de hendelsene i de tre første sesongene blitt gjort om, løst uten Peter eller kanskje også aldri hendt. Å nei, jeg likte ikke William Bell så mye i denne sesongen.

Det er tilslutt vært å si at i de to siste episodene har du en trist scene som både involverer Astrid og en som er med Olivia.


Her er noen av episodene jeg likte best
1) Brave New World 1 og 2 (sesong avslutningen)
2) Letter of Transit
3) Worlds Apart
4) Everything in its Right place
5) Making Angels (samtalene mellom begge versjonen av Astrid og hvor forskjellige de er)


6) Enemy of my Enemy
7) And those we left behind (viser hvor langt en vil gå får en han elsker, uansett konsekvenser)
8) Neither here nor there (Sesong åpningen)
9) Welcome to Westfield
10) The end of all things
Pluss flere

Så å si hele sesongen akkurat som 3 og 4 er bunnsolid. Og litt som sesong 2 og 3 så har jeg veldig lite å sette på denne sesongen. Og selv om jeg vil gi denne også nær en 10-er så tror jeg at jeg overall har sesong 3 som favoritt. Men, jeg må la det synke litt. Alle episodene her er bra og solide. Det eneste som er synd at Charlie Francis ( Kirk Acevedo) er borte

Takk for meg Tord.