Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Fobier.

Fobier.

Skrevet av cannibal den 27 april 2009 klokken 18:35

En fobi er en ugrunnet og sykelig angst for visse situasjoner, fenomener, dyr, gjenstander eller lignende. Så og si alle mennesker lider av en fobi. Noen sier til og med at alle som har fantasi lider av en eller annen form for frykt. Mange utvikler en redsel hvis man opplever noe traumatisk, som feks hundebitt. Man kan bli behandlet med gradvis tilnærming og medisiner.

Fobier blir som oftest delt opp i 3 kategorier:

- Sosial fobi: frykt for andre mennesker og sosiale situasjoner.
-Agorafobi: frykt for å være på store plasser.
- Spesifikke fobier - frykt for en bestemt ting.


Jeg personlig takler ikke å ta på sånne bilder i plast som skifter motiv om man ser på dem i en annen vinkel. Forloveden min får pusteproblemer av sesamfrø.

Lider du av Klaustrofobi (angst for innestengte rom), Hippopotomonstrosesquippedaliofobi (angst for lange ord), Araknofobi (angst for edderkopper), eller noen andre sprøe ting?

Fortell! :)

HQ