Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Sinnabloggen med sukker på.

Skrevet av jonaskram den 3 januar 2010 klokken 06:35

Vel, jeg vet egentlig ikke hva jeg vil med denne bloggen, men som alle B-mennesker, får jeg all min inspirasjon etter 'normal' sengetid.

Det første temaet jeg vil ta opp er om det norske språket begynner å svekkes? Jeg leser overalt at enkle ord som "ett" brukes i feil sammenheng. Skrivefeil florerer mer enn aldri før, og Engelsk har blitt mye mer 'common' å bruke midt i setninger. Hvorfor? Det vet jeg ikke, men slik har det blitt. Jeg gjør selv samme 'feilen' uten at det egentlig betyr noe. Ord som "dog"(Norsk ord. Ikke Engelsk for hund) har den dag i dag nærmest blitt ansett som et fremmedord for denne generasjonen, og jeg tror jeg nettopp mistet poenget mitt et sted inni her.
Tenk på hvordan du skriver SMS. Enten er du som meg, og NEKTER å skrive "kmr t dg kl 3"(kommer til deg klokken 3) og tar dermed total avstand fra det destruktive SMS-språket, ellers er du som kusinen min som gjerne rabler ned kruseduller i form av ord forkortet ned slik at vokalene blit tatt ut. Jeg har min teori, selv om den er vag, om at det er slikt SMS-språk som ødelegger vårt ellers vakre språk.
Du kan vel si jeg er en perfeksjonist når det gjelder å bevare skriftmålet vårt. Klart, jeg slenger inn ord som "lol" her og der, men selv det kan være destruktivt. Det er derfor jeg har tatt total avstand fra å bruke Engelsk i bloggserien min. Ja, jeg har noen av navnene på Engelsk, men det er fordi jeg brukte GR navn fordi jeg var en naiv liten tulling som tenkte at serien ville automatisk få flere kommentarer og flere lesere. Hvilket bringer meg over på neste tema jeg har på hjertet.

Vi har X antall bloggserier ute og vandrer på forumet vårt, men det viktigste er IKKE om du klarer å skrive en historie med så mange brukernavn som mulig for å få flest mulig kommentarer slik at det store egoet ditt blir tilfreds (jeg er SÅ skyldig akkurat her.), men hvor god historien du skriver er, og hvor godt skrevet den er. Du trenger ikke hundreogfemti kommentarer for hver del du legger ut. Har du skrevet en god historie bør du vite det selv. Det er uansett ikke stort mer for brukere å kommentere enn "Godt skrevet", og siden en vet det selv, så burde man ta seg til takke med å vite at du selv er fornøyd.

Jeg leser også til stadighet at folk legger ut skolestiler og slikt på GameReactor. Så klart, det kan være greit om man vil få tilbakemelding fra noen som muligens har peiling før man leverer inn, men å legge ut tentamene sine som man allerede har levert inn bare for å få kommentarer er vel kanskje en anelse dumt? Ikke bare for forumets del, men også for brukere som legger ut blogger som faktisk er oppbyggende. Jeg vil ikke virke som en sur gammel grinebiter, selv om det allerede er for sent, men jeg tror det beste ville være å slutte å legge ut tentamener og liknende bare fordi man vil ha flere kommentarer på bloggene sine. (Fortsatt skyldig. Henviser til "Moské i Tromsø" bloggen min hvor jeg bare la ut tentamen jeg hadde i Norsk en gang. Jeg skammer meg, men lar den ligge som en påminnelse).

Ja... Da var jeg egentlig ferdig med å syte og klage, så nå lar jeg debatten om hvordan jeg skal straffes for min amperhet og kritikk mot dette nettsamfunnet. Rulles i tjære og fjær? Få et grillspyd oppi rumpa for så å grilles sakte over lav varme til jeg blir både mør og saftig(okay, det hørtes nesten bare feil ut), eller bare bli sosialt utstøtt fra alle jeg kaller mine venner her på forumet? Det er opp til dere.

Og en siste ting. Jeg ser ikke på dette som et EGENTLIG problem, selv om du ikke skal avskrive denne bloggen som rent oppspinn. Jeg synes selv jeg har et par poeng.