Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

EAs nye verden - del 5

Skrevet av remote den 25 januar 2009 klokken 15:58

Jeg er klar over at det er lenge, lenge siden den siste delen i denne serien kom. Veldig lenge. Men idet denne serien tok en pause, kom det plutselig to nye serier av andre brukere, så ingen merket vel at denne forsvant litt. Men jeg har likevel valgt å skrive denne.
Hvis du har lest de tidligere delene, men ikke husker noe, eller om du vil starte fra denne delen, har jeg laget et handlingsreferat til deg rett under. Hvis du vil lese serien fra starten foreslår jeg at du ikke leser neste avsnitt.

(Året er 2033. Verden har gjort sine fremsprang. På spillfronten har man kommet så om så. Spillselskapet EA har overgått styringen og kjøpt de aller fleste andre selskapene. Det finnes ingen andre selskaper. Det sørger EA for. De har daglige kontroller for spillselskapvirksomheten. Hvis de finner dem blir personene utslettet eller kjøpt opp. Men EA nøyer seg ikke bare med 100% av spillmarkedsandelen. De har også kjøpt opp land etter land og innført diktatur, så de kan styre hvert hjørne slik de selv vil. Det eneste de ikke eier av planeten Jorda, er en stor eiendom på et opphøyd landskap.
Emil, sønn av Bernt Erik, samler gjengen sin i bar Mozkva, og der legger de en plan om å starte et spillselskap og konkurrere ut EAs monopol, men i det skjulte selvsagt. Emil har med Jon Cato, Carl Thomas, Bernt Erik og til slutt Jack Thompson (som elsker spill) med i gjengen. Josef Ztallin, direktøren for EA, styrer det han eier med jernhånd, og etter hvert får han inn et tips om at det foregår noe mystisk ved bar Mozkva. To politimenn ankommer stedet og arresterer de fem. Men så finner politimennene ut at alle unntatt Jack Thompson og Bernt Erik bare var humanroboter, fordi Carl Thomas sin robot kortsluttet og klikket. De tre andre ble fjernstyrt fra et annet sted, men ødelagt av politimennene. Jack og Bernt Erik blir ført inn i politibilen og kjørt i retning politistasjonen, men på mystisk vis klarer de å unnslippe. Etter å ha fulgt med de to slutter forrige episode slik: "Langt borte stod Jon Cato, Emil og Carl Thomas og holdt på med sitt. Men hvor i helvete og nøyaktig hva gjorde de?")

*

Tidligere deler:
EAs nye verden - del 1
EAs nye verden - del 2
EAs nye verden - del 3
EAs nye verden - del 4


«Der ødela du alt, Carl Thomas,» sa Emil veldig surt. «Hvis ikke roboten din hadde kortsluttet hadde politimennene arrestert oss, og dermed hadde de trodd at de fanget oss alle.»
Carl Thomas og Jon Catos blikk møttes. Carl Thomas var langt ifra den skarpeste kniven i skuffen, grovt sagt. Eller et bedre bilde: Han var en skje i knivskuffen.
«Hvem sa at roboten min kortsluttet?» spurte han.
«Du sier vel ikke at du avslørte oss med vilje?» spurte Emil.
«Du sa jo at vi skulle styre robotene slik vi ville oppført oss.»
«Du oppførte deg som en idiot ved bar Mozkva...»
For første gang på veldig lenge innså Carl Thomas inni seg at han ikke var så smart som han trodde. Likevel hadde han blitt kalt verre ting enn "idiot".
«Jeg tar det som et kompliment,» sa han.
Jon Cato prøvde å komme inn i samtalen:
«Noen som vet hva som er best av SyntEAx eller MyntEAx kjønnsvortesalve?»

Josef Ztallin reiste den feite rumpa si opp av stolen. Han så på klokka; den var 14.00. Man skulle kanskje tro at EAs direktør jobber i mange timer, men i dag har Ztallin jobbet i hele tre timer. Det er én time overtid.
«Det burde være grenser for hvor lenge man kan jobbe,» sa han for seg selv, mens han pakket sammen noen papirer. «Og det er fordi Bernt Erik og gjengen er på ferde. Aner ikke hvor lenge jeg kan takle dette arbeidspresset.»
Ztallin likte å snakke med seg selv. Mye på grunn av at han ikke var en person som ble noe særlig likt. Den brutale stilen spilte vel en liten rolle.
Telefonen ringte. Det var en av sekretærene hans:
«Ærede Ztallin,» sa hun. «Jeg er ferdig for i dag.»
«Hva i helvete? Jobb én time til!»
«Men jeg har jo jobbet i 18 timer i strekk!»
«Ikke ta den tøffe tonen, du klarer én time til!» Ztallin skrek i røret og la på.
Den brutale stilen spilte vel en liten rolle, ja.

«Bernt Erik og Jack Thompson er sannsynligvis i politiets varetekt,» konkluderte Emil. «Vi må løslate dem fortes mulig.»
«Jeg kunne ikke sagt det bedre selv,» sa Carl Thomas.
For ikke å ødelegge Carl Thomas' selvtillit helt tenkte Jon Cato det han ellers skulle ha sagt: Du har jo så vidt IQ til å snakke engang
På mystisk vis har Carl Thomas de siste dagene fått kvinnelig intuisjon, og dermed har han blitt en liten tankeleser (og det har ingenting med at han går på P-piller å gjøre).
«Hvorfor sier du nedlatende ting til meg, Jon Cato?».
«Jeg har ikke sagt noe,» motsa han.
«Ja vel, da så.»
Men Carl Thomas var fortsatt dum, og derfor ikke klar over at han kunne lese tanker.
«Vi har bare én ting å gjøre,» sa Emil videre.
«Gå hjem?» spurte Jon Cato.
«Danse Polka?» spurte Carl Thomas.
«Stå på hender?»
«Leke: Hvem drikker åtte liter vann fortest-leken?»
«Nei, nei,» sa Emil. «Vi må redde Jack og Bernt Erik fra politiets og EAs klør!»
«Da så...»
God plan, men det er synd at Jack og Bernt Erik ikke er i politiets eller EAs klør lenger.


//remote

Jeg vet ikke om jeg skal fortsette denne serien lenger. Det finnes mange andre serier der ute og jeg lurer på om dette kommer til å bli siste del. Disse serie-bloggene har mye lavere oppslutning enn mine andre blogger, og hvis jeg slutter med denne serien kan jeg fokusere på å skrive andre typer blogger. Hvis ikke tiden snur er dette en avskjedsblogg for serien. Den får evt. leve videre inne i hodet ditt.