Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

Nyinnkjøpt Macbook Air

Skrevet av remote den 14 august 2011 klokken 13:16

Heisann sveisann!

(Advarsel mot gratis Apple-reklame)

Jeg sitter nå og skriver på en meget tynn og behagelig Macbook Air. I sommer har jeg jobbet ganske mye, og jeg benyttet første lønning til å påkoste meg en slik en. Jeg har lenge tenkt på hvilken type pc jeg skulle kjøpe meg. Først og fremst ville jeg at den skulle være lett og bærbar, samtidig skulle den være behagelig å skrive på. (For det var det jeg skulle bruke den til.) Dermed ble Air et naturlig kjøp, trass prisen på litt under 10k.

Jeg er nå ferdig med tre år på en medialinje som alltid har brukt Mac, så jeg har ganske mye erfaring med programvaren og brukergrensesnittet. Hjemme har jeg en ganske ålreit spill-pc som kjører windows. På den måten vil jeg si at jeg har fått et veldig nøytralt syn på den evige diskusjonen mellom Mac og Windows pc.

Hvis du skal spille, ikke kjøp en Mac. Hvis du driver med alt annet, så lenge du har penger, gå for en Mac. Det er min holdning. For de samme spesifikasjonene som min Air (1.7 GHz i5, 4GB RAM og Intel HD Graphics 3000) trenger du ikke betale mye for å få tilsvarende i en windows pc. Men det er derimot enkelte ting du ikke får ved å kjøpe en Mac.

De har fordeler du ikke får hos noen annen produsent. Én: Batterilevetiden er veldig god. Air (13¨) reklamerer med sju timer under nettsurfing, og det stemmer nogenlunde. Den skal visst også kunne stå i dvale i 30 dager på ett fulladet batteri. To: «Kassa» er veldig god. Tastaturet og flertrykksberøringen er upåklagelig. Du kan gjøre alt mulig med bare én hånd, noe som har blitt forbedret med Lion. Brukeropplevelsen er rett og slett bedre. Tre: OS X automatiserer det meste for deg. Mens du med Windows raskt oppdager at din pc blir tregere, tar OS X mer vare på seg selv. Du trenger rett og slett mindre kunnskap for å holde den i live, noe du strengt tatt ikke skulle brukt tiden din på. Fire: Sist, men ikke minst. Jeg betaler 10k for en Mac som skal vare. Betaler du 10k for en windows pc, varer den maks halvparten av tiden til en Mac. Jeg har i tillegg en seks år gammel iBook 12¨ fra 2005 som fungerer utmerket, men den har nå blitt utdatert for alt unntatt skriving fordi ingen programvare støtter den lenger.

Det er også lov til å spørre hvorfor jeg ikke heller kjøpte meg en Macbook Pro istedenfor Air. Det er fordi den ikke er like bærbar og ikke innehar SSD. I tillegg blir jeg alltid fristet til å spille på alle enheter jeg kjøper meg. Den fristelsen blir mindre med Air, siden grafikk-kortet faktisk er mindre beregnet for spill enn den forrige versjonen! Men jeg kan ikke dy meg likevel, og jeg kommer nok til å i hvert fall kjøpe Portal 2 og diverse indie-spill. Alt annet fungerer ikke så godt.

Jeg har ikke angret et sekund på kjøpet, men jeg forstår samtidig at de fleste på forumet ikke deler samme begeistring for Mac siden et fåtall spill støtter OS X, og at Mac vanskelig kan oppgraderes hardware-messig. Førstnevnte kommer seg, dog.

Under ser dere et bilde av en iBook G4.