Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Borderlands 3

Borderlands 3

Borderlands 3 er endelig her, og Odd Karsten som er skikkelig Borderlands-fan har nå spilt igjennom det. Lever det opp til forventningene?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ødemarken er fylt med en milliard våpen, et par hundre liter sideoppdrag, og femten kubikk banditter. Ventetiden er endelig over, og høsten kan bare komme, for etter syv lange år er Borderlands 3 her!

Borderlands 3

La oss starte med en ganske standard problemstilling: Kan man hoppe rett inn i Borderlands 3 uten å ha vært borti toeren eller spilt de andre spillene?
Ja. Du mister litt kjennskap til verdenen, men selve hovedpersonene er splitter nye. Du får definitivt mest ut av opplevelsen om du kjenner igjen alle bikarakterene og referansene, men det går veldig bra å bare kaste seg rett inn i denne skytefesten.
Til dere nyankomne som er usikre på hva dere begir dere ut på har jeg skrevet en liten oppsummering av historien lenger ned på siden.

Dere som allerede er border-frelst lurer kanskje på en del andre spørsmål.
"Er musikken bra?" Ja.
"Finnes det flere våpen enn det som er fornuftig?" Ja.
"Nye våpentyper også, kanskje?" Joda.
"Humoren da, er den i klassisk Borderlands-stil?" Det kan du vedde rumpa di på.
"Har kjøretøyene fremdeles den kjente og kjære kontroll-stilen hvor du for en eller annen grunn kjører dithen hvor kameraet er pekt, så jeg kan kollidere med alskens terreng heller enn å komme meg dit jeg vil?" Ja. Faen.

Dette er en annonse:

Det du dermed trenger å vite om Borderlands 3 er at det er større, det er vakrere, effektene er kulere, musikken er både stemningsfull i ødemarken og intens under kampene.

Borderlands 3

Uheldigvis har det også en del tekniske problemer. Selv om min opplevelse har vært så godt som smertefri er det kjipt for de som har måtte stri med store FPS-problemer, spesielt da på konsoll i split-screen eller liten og uleselig tekst. Likevel er det viktig å presisere at Gearbox er klar over problemene og jobber med å rette opp i de.

Nå, over til dere som ikke er kjent med serien, da fans av spillet nok har hivd seg rundt for å spille det allerede. Borderlands-serien foregår en periode inn i fremtiden, hvor megafirmaer har kolonisert hele planeter for å utvinne ressurser og edle metaller. På planeten Pandora har et firma tatt i bruk straffefanger som slavearbeid, mens de på si søker etter et mytisk hvelv som skal inneholde fremmed våpenteknologi. Mye voldelig kverulering fører imidlertid til at planeten etter hvert ble gjort til en slagmark mellom diverse leiesoldater i regi av megafirmaene, straffefangene som fikk gå fri, og befolkningen som bare prøver å leve sine liv i fred. En tredje aktør, de såkalte Hvelvjegerne, tar etter hvert opp søkenen etter hvelvene i et forsøk på å skaffe seg rikdom og berømmelse.

Dette er en annonse:

Det er de sistnevnte vi spiller som, og selv om hvert spill har hvert sitt utvalg med hvelvjegere dukker likevel heltene opp som bakgrunnskarakterer i oppfølgerne (eller for-oppfølgeren). Følelsen av kontinuitet dette medfører er svært velkommen, og det gjør verdenen hakket mer levende å se de tidligere jegerne slåss side om side med en selv i enkelte oppdrag.

Obs - små spoilere!

Hvis du vil ha en kjapp oppsummering av hva som skjer i de forrige spillene har jeg prøvd å koke det ned her:

Borderlands: vi finner og åpner et hvelv i. Etter hvelvet er åpnet sprer et verdifullt materiale kalt eridium seg rundt om på Pandora. Hvelvet går så i dvale, for det kan bare åpnes hvert 200. år.

Borderlands 2: Presidenten av Hyperion, Handsome Jack, har sikret seg det meste av eridium "for alles beste" og har blitt megarik. Han styrer nå planeten med en jernhånd. Ryktene sprer seg om at et nytt hvelv er funnet, og en ny gjeng med hvelvjegere drar ut på eventyr.

Borderlands The Pre-Sequel: Tar for seg hendelsene mellom Borderlands 1 og 2, og er lagd av en gjeng med australiere. Her får vi vite hvordan Handsome Jack ble den sinnsyke megalomane mannen han er i Borderlands 2, og vi får i tillegg også muligheten til å spille som robot-maskoten for serien - CL4P-TP (Claptrap).

Obs - spoilere slutt.

Borderlands 3

Spillmessig er Borderlands 3 likt forgjengerne i at det er et actionrollespill hvor man tjener opp erfaringspoeng og får bruke disse på forskjellige ferdigheter og egenskaper som er unike for hver figur. Du har tre forskjellige ferdighetstre å velge mellom, og om du skulle bruke poeng på noe du ikke synes var gøy er det bare å resette ferdighetene dine ved en "New-U"-kiosk. (Hvor man også kan endre på klærne og stilen til sin utvalgte figur. På sidene finner du det de kaller for "Wing Skills", som man automatisk låser opp etter å ha investert X antall poeng i et ferdighetstre. Man kan kun ha to aktive fra hvert tre til enhver tid, så her gjelder det å velge smart.

Den store stjernen i spillserien synes jeg derimot er våpnene. Alle skytevåpen er prosedurellt genererte ut fra grunnkomponenter og har forskjellige attributter basert på hvilket selskap som har "produsert" de. CoV-våpen, for eksempel, har utømmelige magasin men går varme, og våpen fra Tediore kaster man på fiendene etter endt bruk før man øyeblikkelig etter får et nytt med fullt magasin i hendene.

Alt i alt er det godt over en milliard ulike våpen i Borderlands 3, og det er alltid en fryd å plukke opp et spesielt sært våpen. Min favoritt så langt er dubstep-pistolen jeg kom over, hvis munningsflamme var neonfarget og lagde basslyder mens jeg skjøt.

Kritikere av spillet kommenterer gjerne på at det er lite nyvinning ute og går, men jeg synes at når man har funnet en formel som passer så er det bare å kjøre på med mer. Vi har mulighet til å besøke forskjellige planeter som det passer oss, og med nyoppusset grafikk har ødemarken aldri sett bedre ut. Om du i tillegg liker Borderlands-humoren (som ja, er barnslig og ikke akkurat "high-brow") så kommer du nok til å kose deg glugg i hjel.

Nå, om dere har meg unnskyldt, skal jeg spille mer.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Mer av det gode, Flere våpen enn du kan hytte med neven etter, Nydelig stemmeskuespill
-
Tekniske problemer, DRM som krever 2mbps opp (PC), Ikke voldsomt mye nytt
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Borderlands 3Score

Borderlands 3

ANMELDELSE. Skrevet av Odd Karsten Svartaas

Borderlands 3 er endelig her, og Odd Karsten som er skikkelig Borderlands-fan har nå spilt igjennom det. Lever det opp til forventningene?

0
Borderlands 3 er gratis på PC

Borderlands 3 er gratis på PC

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Det ante meg at Epic Games hadde noe spennende på gang da de ikke ønsket å avsløre hva det neste gratisspillet på Epic Games Store ville bli forrige torsdag, og det viser...Loading next content