Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Burnout Dominator

Burnout Dominator

Glem brøytebiltaktikk og uendelige boostmålere, glem mangelen på utfordringer og et forenklet konsept, denne gangen er Burnout tilbake for alvor

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

To spill på rekke og rad har dratt konseptet til det ytterste, men i prosessen har litt av det som virkelig var kjernen i Burnout gått tapt. I Burnout Revenge hadde størstedelen av utfordringen blitt fjernet og i stedet hadde spillet blitt forvandlet til et arkadespill med sterke brøytebilinnslag. Å enkelt kunne skvise unna trafikk i samme kjøreretning, fjernet mye av utfordringen i spillet. Traffic Check er faktisk en funksjon som i etterkant ødela spillet for meg, ganske mye til og med. Criterion har fått opp øynene for blant annet dette problemet og har i stedet rettet blikket tilbake på Burnout 2, og sett på hva som gjorde det spillet så enormt bra.

Resultatet har blitt et spill som går i rett retning. Under løpenes gang kan man ikke lenger trøste seg med uendelige mengder boost så lenge man oppfører seg som en sinke i trafikken. I stedet har systemet fra spill nummer to blitt innført. For de som ikke har spilt del to kan vi opplyse at man kunne samle opp til full boostmåler, og bruke boosten mens man samtidig samlet på enda mer boost. Om man lykkes med dette fikk man en boost til og skapte en kjede med boosts. Etter løpene ble disse regnet sammen til poeng og jo flere boosts man hadde fått, jo bedre poengsum ble det.

Som alltid går Burnout ut på at man skal kjøre så rått og brutalt som mulig ute på veiene. Kjør i feil fil, kjør så farlig som mulig og sett sammen Burnouts, drift og vær en fullkommen fare for alt og alle. Selv om antall biler økes kommer kjørefølelsen til å være ganske lik som i tidligere spill. Akkurat som vanlig kommer garasjen til å fylles opp av klassiske muskelbiler og moderne kreasjoner, alle med ulike for og bakdeler.

Til tross for at det handler om et spill som ikke er på vei til hverken Playstation 3 eller Xbox 360, ser det veldig, veldig bra ut. Selv om det alltid har sett bra ut har teamet nå tatt det hele enda litt høyere opp på skalaen, og forsøker å presse ut så mye kraft det bare kan gå an å få ut av Sonys svarte maskiner. Årsaken til at Dominator ikke kommer til noe annet format er at Criterion skapte serien på Playstation 2, og de vil avslutte den der. Hva er da bedre enn å lage et spill som deler konseptets idé, som en hyllest til de første to spillene?

Dette er en annonse:

På PSP'en kommer man selvsagt til å kunne kjøre trådløst og bytte poenglister med hverandre, men Playstation 2-variantens online-del har vi enda ikke hørt noe konkret om, selv om vi forventer oss at den kommer til å være tilgjengelig. Ventet til comeback er selvsagt de fleste gamle spillmåtene, slik som Road Rage, Burning Lap, Eliminator og vanlige løp. I tillegg har den nye
utfordringsdelen Maniac Mode kommet med. Den dreier seg om at man skal forsøke å samle opp så mange burnouts som mulig eller drifte så langt og lenge man bare kan.

Til tross for at vi vet at det er enda et Burnout-spill på gang til Playstation 3 og Xbox 360, kan vi ikke la være å tenke på at vi allerede nå gleder oss til Burnout Dominator. Spillet er jo tross alt også Burnout og nå når serien skal justeres for å bli litt mer som de tidligere spillene, føles det helt klart som et steg i rett retning. Selv om vi kan være ganske sikre på at resten av innholdet kommer til å være likt med hva vi har sett tidligere, føles denne hyllesten til serien perfekt. En avskjed fra en generasjon - og et springbrett til neste.

Burnout Dominator
Burnout Dominator
Dette er en annonse:
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator
Burnout Dominator

Relaterte tekster

8
Burnout Dominator

Burnout Dominator

FORSPILL. Skrevet av Jesper Karlsson

Glem brøytebiltaktikk og uendelige boostmålere, denne gangen er Burnout tilbake for alvor!Loading next content