Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Street Fighter V

Capcom installerer «rootkit» på PCen din!

Capcom har valgt å gi Street Fighter V maskinvaretilgang til Windows-PCen din.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Oppdatering: Capcom har nå kommet med en melding på Twitter hvor de lover at systemet skal endres. Faktisk er denne prosessen allerede igang.

Street Fighter V

Det er Reddit-brukeren LoGicMoTion som har gjort Street Fighter V-nettsamfunnet oppmerksom på at Capcom, med sin siste oppdatering til spillet på PC, har lagt til en fil ved navn Capcom.sys under system32-mappen i Windows. Dette har ført til at spillet ber om admin-rettigheter hver gang man starter det, og flere brukere rapporterer også at de har fått den verdensberømte Windows-blåskjermen etter den siste oppdateringen. Ifølge andre brukere går det heller ikke an å slette filen, da man må inn i registeret til Windows for å fjerne den derfra.

Om du ikke vet hva et rootkit er, så er det et program som kan brukes av tredjeparter til å ta kontroll over PC-en din uten din tillatelse.

Dette har nok blitt gjort for å stoppe folk fra å jukse i spillet, men hvorfor Capcom nå ber brukere om tilgang til kjernen i Windows er uvisst. Alle andre spill klarer tross alt fint å stoppe de fleste juksemakere uten å legge seg bort i Windows-mappa med tilgang til hele PC-en din. Flere brukere har derfor valgt å avinstallere spillet frem til Capcom endrer dette.

Dette er heller ikke første gangen et selskap har vært i hardt vær for å be om større tilgang til PCen enn de strengt tatt trenger. Noen eksempler er Sony BMG-skandalen i 2005, Electronic Arts Origin som har tilgang til alt på PC-en, og Blizzards Warden som brukes til å lese endringer i minnet for å passe på at folk ikke jukser i World of Warcraft, Diablo, Overwatch etc.

Steam-siden til Street Fighter V har også begynt å få negative anmeldelser fordi Capcom installerer dette «rootkit»-et på PC-en til brukeren, så vi forventer en respons fra Capcom i løpet av kort tid.

Street Fighter V
Skjermbilde av filen på PC-en til LoGicMoTion.

Relaterte tekster

1
Street Fighter VScore

Street Fighter V

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Nytt romertall betyr vanligvis en liten revolusjon i både Street Fighter-serien og sjangeren som helhet. GRs største fighting-nerd har gått etter sømmene på Capcoms nyeste...Loading next content