Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter å ha spilt annenfiolin bak Mario-brødrene hele sitt liv skal nå Toad endelig ut på sitt eget eventyr. Han fortsetter karrieren som søt, vimsete og lettskremt kaptein, men denne gang styrer ikke han noe romskip. Med lykt på hodet og sekk på ryggen reiser han nå rundt i Soppriket på jakt etter skatter i gamle ruiner. Likevel overrasker det vel ingen at dette spillet er mye mer Mario enn Indiana Jones.

Historien er like enkel som historier fra Soppriket vanligvis er. Toads kjæreste blir kidnappet, og vi må bevege oss gjennom en hel rekke forskjellige nivåer for å redde henne. Damsel in distress-tropen er dessverre så innarbeidet i Nintendos spill at vi ikke gidder å bry oss lenger. Kvinner i Soppriket er trofeer som blir kidnappet, og senere reddet. Sånn er det.

Eller er det sånn? I det øyeblikket du runder spillet, og furter over at det var alt for kort, så dukker teksten «Episode 2 unlocked» opp på skjermen. Denne gang kidnappes Captain Toad, og Toadette må ut på eventyr. Alle mine fordommer om kjønnsfohold i spillet, og hos Nintendo som helhet, ble gjort til skamme der og da. Historien er dog likevel simpel, men det er ikke så farlig når gameplayet er godt.

Captain Toad: Treasure Tracker
Dette er en annonse:

Spillmessig bryter Captain Toad med noen etablerte Sopprike-sannheter. I motsetning til omtrent alle andre skapninger vi har fått spille fra denne verdenen kan ikke kapteinen hoppe. Da gjelder det å rydde alle hindre av veien, og ta i bruk heiser og stiger for å komme seg gjennom spillets mange områder. Spillet handler da mer om oppgaveløsning enn plattformhopping, og blir da en litt unik spillopplevelse i forhold til hva vi er vant med i dette universet.

Brettene består som oftest av en kube, hvor vi vrir og vender på den for å finne skjulte veier og rom som vi kan styre Toad eller Toadette gjennom. Dette høres gjerne enkelt ut, men etter hvert blir utfordringene meget avanserte. Hvert brett har en stjerne som vi må nå, og tre diamanter som vi kan velge å plukke opp på veien. Å nå stjernen er som oftest enkelt nok, men å samle alt kan ofte bli ganske vrient.

Senere får vi også bruke unike verktøy. Hakken får eksempelvis soppene til å knuse vegger og stener, mens Dual Cherry splitter dem opp i to eller flere identiske kopier som beveger seg i den samme retningen.

Captain Toad: Treasure Tracker
Dette er en annonse:

Gamepad-kontrolleren blir brukt for alt den er god for. Vi må trykke på objekter for å flytte dem, blåse for å løfte propellplattformer, og sikte på fiender når vi sitter i kanoner eller gruvevogner. Samtidig kan vi trykke på blokker og spørsmålstegn for å knuse dem, og forvirre fiender ved å dulte borti dem. Spillet fungerer også utmerket om man ønsker å bare spille det på Gamepaden, som er gode nyheter for de av oss som må dele TV med andre.

Læringskurven er heldigvis like optimalisert som Nintendo-spill flest, og gjør spillet tilgjengelig for de fleste av oss. Man blir sjeldent frustrert, men samtidig kjeder man seg aldri. Brettene er også så varierte som vi har blitt vant med fra Nintendo-spill, hvor de gode ideene ikke misbrukes. Dette er ofte lakmustesten som skiller gode utviklere fra dårlige, da sistnevnte ofte tar et knippe gode ideer og repeterer dem i det kjedsommelige.

Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker er en nydelig opplevelse for sansene. Spillet er så pent som Nintendo-spill pleier . Det er en del gjenbruk fra Super Mario 3D World, men det var strengt tatt forventet. Musikken er overraskende bra da det høres ut som om Nintendo har hentet mer inspirasjon fra sine Zelda-spill enn fra Mario-universet. Dette skaper en eventyrspillstemning som passer godt til skattejakt.

Captain Toad tar seg meget godt ut i sin første hovedrolle. Spillet er pent, sjarmerende og utfordrende. Et lite ankepunkt er gjerne at spillet har litt få oppgaver i hoveddelen, men gjør opp for dette ved å tilby redesignede brett fra Super Mario 3D World. Spillet når selvfølgelig ikke helt opp til Mario og Luigi, men det var det vel ingen som forventet eller forlangte heller. Kapteinen står meget godt på egne ben, og du vil bli både sjarmert og utfordret. Et perfekt Nintendo-spill altså.

Captain Toad: Treasure Tracker
Captain Toad: Treasure TrackerCaptain Toad: Treasure TrackerCaptain Toad: Treasure Tracker
Captain Toad: Treasure TrackerCaptain Toad: Treasure TrackerCaptain Toad: Treasure Tracker
Captain Toad: Treasure Tracker
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Nydelig spill, spekket med Nintendo-magi, artige og oppfinnsomme oppgaver.
-
Litt kort, og det er litt få oppgaver i selve hovedspillet
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Captain Toad: Treasure TrackerScore

Captain Toad: Treasure Tracker

ANMELDELSE. Skrevet av Kenneth Flage

Toad har i 30 år vært prinsesseerstatning, sidekick og kanonføde for Mario-brødrene. Men hvordan klarer han seg som kaptein for sitt eget spill?

1
Derfor kan ikke Captain Toad hoppe

Derfor kan ikke Captain Toad hoppe

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Alle som noen gang har spilt høydepunkter som New Super Mario Bros eller Super Mario 3D World vet at Toad-figurene er kapable til å hoppe høyt, men i Captain Toad:...Loading next content