Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Carmageddon: Max Damage

Carmageddon: Max Damage

Gamereactors beste på racingspill ga seg i kast med Stainless Games sin revitalisering av Carmageddon, og her er dommen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I 1997 kom Stainless Games ut med det originale Carmageddon til PC og Mac. Spillet er av mange ansett for å være det som åpnet for en sjanger bestående av en sandkasse, bilkjøring og vold. Nå, 19 år senere er det tid for å gi konsollene muligheten til å delta i et inferno av kappkjøring, bilkrasj og generell motorisert vold.

HQ

Den originale utgaven av Carmageddon satte aldri et varig preg på min spillkarriere, så jeg skal ikke påstå at jeg husker altfor mye fra det bortsett fra at jeg husker det var noe nytt og morsomt da det ble sluppet. Spørsmålet blir da om Stainless Games har klart å finne opp kruttet på nytt, eller om de har gått på tomgang i alle disse årene...

Carmageddon: Max Damage
Dette er en annonse:

Gleden var i hvert fall stor til meg da jeg fikk vite at jeg kunne anmelde spillet. Tanken på at jeg her fikk timer med morsom bilkjøring uten å tenke på noe annet enn ødeleggelse, fikk frem smilet hos meg. Denne gleden ble derimot noe kortvarig.

En kjedelig og enkel meny er det første som møter meg, og jeg blir automatisk satt litt tilbake, selv om jeg ikke skal la dette ødelegge for spillopplevelsen videre. Ettersom spillet er noe ukjent for meg etter flere år siden sist, er det naturlig nok ønskelig med en liten prøvetur med bilen for å lære hvordan den oppfører seg og hvordan kjørekontrollene er, litt som om man kjøper seg bil i den virkelige verden. Denne muligheten er derimot ikke tilstede i Carmageddon: Max Damage fra start av, for frikjøring må du nemlig låse opp i karrieremodusen for å kunne benytte.

Carmageddon: Max Damage

Opplæringen begynner uansett i det første løpet du skal kjøre i karrieren, og her får du en grei innføring i hva som er viktig og hva du skal gjøre for å vinne de forskjellige løpene. Ved fullført opplæring i første løp, er du mer eller mindre overlatt til deg selv. En kort instruksjon om de forskjellige løpsmodusene kommer første gang du låser opp en ny, men utover det så er det lite hjelp å få. Innføring i hvordan de forskjellige bilene oppfører seg kunne man med hell lagt inn, i stedet for å kun legge inn toppfart og vekt som informasjon.

Dette er en annonse:

Massevis av løp, baner og biler er hva som trekker karakteren til dette spillet opp. Her er det mye flott innhold som gjør at du kan ha en god og varierende spillopplevelse en god stund, selv om selve bilkjøringen er i overkant ensformig. Likevel blir det som om ertene er gode mens biffen ikke leverer. Spillet blir nemlig ikke bra av å ha noen bra elementer. Under middels grafikk, dårlig lyd og kjøreegenskaper som får Rocket League til å virke som en virkelighetstro racingsimulator, ødelegger mesteparten av opplevelsen i dette spillet.

Carmageddon: Max Damage

Ingen forventer at bilene skal oppføre seg som Project Cars eller Dirt Rally i et spill som Carmageddon: Max Damage, men at de hadde kommet litt lengre enn 1997 er ikke for mye å forlange. Det er nesten umulig å sette opp en god sving. Selv om man drar aldri så perfekt i håndbrekket vil bilen snurre rundt som på en skøytebane. Dette gjorde at jeg ble mer oppgitt enn noe annet da jeg kjørte ned både folk og fe (bokstavelig talt, kyr...).

Om det er positivt eller ikke får man velge selv, men du kan fint ta en power-nap samtidig som du venter på at nye løp i karrieremodusen laster seg inn. Ventetiden er nemlig deretter. Lastetiden virket å være noe bedre i onlinemodus, men der blir det også mye venting.

Carmageddon: Max Damage

Carmageddon: Max Damage passer egentlig ikke for andre enn barn som liker å kjøre rundt på måfå uten noen spesiell mening rundt det, annet enn å ødelegge. Problemet med dette spillet er at det er såpass voldelig at det er satt en 18-årsgrense på det. Dette gjør det umulig for meg å anbefale dette til min bilglade, tolv år gamle nevø som nok hadde elsket det, dersom det hadde inneholdt litt mindre blod.

HQ
Carmageddon: Max Damage
Carmageddon: Max Damage
04 Gamereactor Norge
4 / 10
+
Masse innhold og kortsiktig moro.
-
Dårlig grafikk, dårlig lyd, elendige kjøreegenskaper og altfor lange lastetider.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
Carmageddon: Max DamageScore

Carmageddon: Max Damage

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Andersen

Gamereactors beste på racingspill ga seg i kast med Stainless Games sin revitalisering av Carmageddon, og her er dommen...

1
Carmageddon: Max Damage annonsert

Carmageddon: Max Damage annonsert

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Stainless Games, utviklerne bak Carmageddon Reincarnation, har festet blikket på konsollene, med en nyversjon av spillet kalt Carmageddon: Max Damage. Plattformene de har...Loading next content