Norsk
Gamereactor
forspill
Castlevania: Lords of Shadow 2

Castlevania: Lords of Shadow 2

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er heller tvilsomt om Mercury Steam har noe mer å bevise etter Lords of Shadow. Revitaliseringen av Konamis klassiske spillserie hadde riktig nok sine mangler, men nydelig design og et solid kampsystem var mer enn nok til å lukke munnen på de som tvilte på at Castlevania kunne fungere i 3D.

Av denne grunn kunne oppfølgeren fort blitt mer av det samme. Og spillet som ifølge utvikleren skal avslutte deres bidrag til franchisen er nettopp det. Spillet har fortsatt et solid kampsystem og spennende utforskning, men det har blitt forsterket. Resten av oppskriften har enten fått en vri eller blitt endret. I de første timene av vår tid med spillet føles størrelsen enorm, og vi får inntrykk av at vi kun rører ved overflaten.

Castlevania: Lords of Shadow 2

I likhet med det første spillet har de funnet en ny måte å utforske den store verdenen på. Som en liten hyllest til Symphony of the Night-æraens to slott, kan man her reise gjennom tid for løse oppgaver. Det var litt overraskende å se at denne egenskapen blir tilgjengelig tidlig i spillet. Den moderne byen vi så i spillets trailer skal være åpen for utforskning, og forklaringen bak dette er at byen er bygd på samme område som Draculas slott en gang stod. Det som tidligere var en fløy i hans slott kan nå være et helt bydistrikt.

Dette er en annonse:
Castlevania: Lords of Shadow 2

Det er langt fra noen åpen verden. Spillet baserer seg fortsatt på en blanding av flaskehalser og store åpne områder fulle av sideoppdrag og hemmeligheter. Historien er bygd opp slik at den skaper en illusjon av å være i en stor og levende verden, men gameplayet er som vanlig begrenset til én, stor bygning.

Områdene virker nærmest distraherende detaljrike. En gigantisk hule med boblende lavakulper, stalagmitter, enormt maskineri og en rekke nivåer og veier gjør det til et innholdsrikt område. Vi bruker faktisk noen minutter ekstra fordi vi går oss vill i alt sammen, men det er fortsatt en underholdende opplevelse.

Castlevania: Lords of Shadow 2
Dette er en annonse:

Kampene viderefører dramatikken i områdene vi så i åpningen. Allerede etter 15 minutter inn i spillet står vi ansikt til ansikt med den vingede krigeren fra traileren, og det er en fryktelig vanskelig kamp. En rekke forskjellige angrep sørger for at vi hele tiden må bytte mellom kontringer. Fingrene skjelver når han endelig er overvunnet. Det er fantastisk. De følgende bossene bekrefter at vanskelighetsgraden er høy i mer enn ett tilfelle.

Mercury Steam har bygd mye på sitt originale opplegg. I tråd med seriens ånd må du jobbe for å få tilbake alle dine krefter, men det tar ikke lang tid før du leker deg med Void Sword, Chaos Claws og vanlige piskeslag. Alt kan oppgraderes, og Castlevanias menysystem er en fryd å bla gjennom. Med muliget for å lade opp alle angrepene blir totalen av alle mulige angrep nærmest svimlende høy.

Castlevania: Lords of Shadow 2

Samtidig som en svekket Dracula gjør det nødvendig å utforske områdene mye, byr det også på flere underlige snikeseksjoner etter den actionfylte starten. Det er neste så vi lurer på om det refererer til - eller parodierer - Metal Gear Solid.

Vi spiller noen korte sekvenser i den moderne byen. Her må vi innta en rottes form for å komme oss forbi skyteglade vakter, og senere ta over kroppen til forskere for å komme inn i områder med begrenset adgang. Vi lurer veldig på om dette er alt som er forandret gameplay-messig, men det fikk vi ikke noe svar på denne gangen.

Castlevania: Lords of Shadow 2

For å fylle inn tomrommet mellom dette kapittelet og det første får vi se er tegnede høydepunkter fra Mirror of Fate. Historien i det kommende spillet virker veldig lovende. Det er storslått, og eventyret ser ut til å bli det største så langt. Kampsystemet er dessuten det mest solide i serien. Nå som Mercury Steam ikke har presset om at de må bevise, er det veldig spennende å se hvor mye de klarer å gjøre ut av deres avskjed med Castlevania.

Castlevania: Lords of Shadow 2
Castlevania: Lords of Shadow 2
Castlevania: Lords of Shadow 2
Castlevania: Lords of Shadow 2

Relaterte tekster

Castlevania: Lords of Shadow 2Score

Castlevania: Lords of Shadow 2

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Visnes

Mercury Steam avslutter sin karriere som Castlevania-utvikler med et av de peneste spillene vi har sett på Playstation 3. Kim har bitt fra seg og satt karakter...

6
Castlevania: Lords of Shadow 2

Castlevania: Lords of Shadow 2

FORSPILL. Skrevet av Gillen McAllister

Mercury Steam beviste med Lords of Shadow at de kunne levere en ekte Castlevania-opplevelse. Vi har sjekket om de nå klarer å følge opp...Loading next content