Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Creative SXFI Gamer leverer ekstremt god lyd for pengene

Med både klare detaljer, en veldig god surround og heftig bass kan Eirik leve med kronglete oppsett og forstyrrende mikrofon.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Jeg har etter hvert fått muligheten til å teste en rekke headset her på Gamereactor, men disse har i hovedsak vært fra Turtle Beach, Astro og sist Steelseries. En av grunnene til at fokuset har vært på disse merkene er at jeg nærmest utelukkende spiller på konsollene, så da har enkelte mer PC-fokuserte (i mitt hode) merker gått meg hus forbi. Dette er synd, for etter å ha brukt Creative sitt SXFI Gamer-headset er det tydelig at det sannelig er høy kvalitet der også.

HQ
Creative SXFI Gamer

Det er nesten rart å si dette siden opplevelsen ikke akkurat starter ekstremt bra. For siden headsettet bruker Creative sin såkalte SXFI-teknologi, som selskapet hevder er en langt bedre surround-skaper enn de ofte kritiserte konkurrentene, er det ikke bare å slenge på headsettet. I stedet må du laste ned en applikasjon på mobilen som lar deg ta bilde av ørene dine slik at teknologien kan skape en unik lydprofil basert på hvordan du er utformet. Kanskje er jeg bare gammel, men å ta gode bilder av ørene mine kan være litt kronglete. Når dette likevel er gjort kan du bringe denne informasjonen til PC-applikasjonen for å laste den opp til headsettet. Resultatet har helt klart imponert meg, så det er bare litt skuffende at man gå gjennom en prosess som enkelte nok vil bruke et par forsøk og minutter på å lykkes med.

Med dette ute av veien er det heldigvis bare å nyte både spill, musikk og filmer. Ved å bruke den såkalte Super X-Fi-modusen får du en glimrende lyd fra de 50mm store driverne som virkelig leverer hva både musikk og filmer angår. Av min erfaring er den kunstige surround-lyden mange prøver å skryte på seg bare tøv, men det å ta bilder av ørene sine hjelper tydeligvis. Her snakker vi ikke akkurat like god presisjon som et surroundanlegg, men dette er skikkelig bra med tanke på prisen og formatet. Spesielt bassen er overraskende god, for dette er et punkt jeg mener ekstremt mange spillheadset sliter med. Som regel overdøver bassen enten de finere detaljene eller så er den såpass svak at man såvidt kjenner den. Creative SXFI Gamer klarer på sin side å sende både et trykk og detaljer gjennom ørene mine som lett kan sammenlignes med mer kostbare headset.

Detaljer er selvsagt veldig viktig i spill også, og med et enkelt knappetrykk går du over fra Super X-Fi til det som "kult" nok kalles Battle-modusen. Denne er mer justert for spill ved å fokusere mer på fottrinn og indikere hvor kuler kommer fra. Også her utnyttes bassen til fulle, samtidig som at den presise surrounden har reddet meg en rekke ganger fra bakholdsangrep i Call of Duty: Warzone og Splitgate.

Dette er en annonse:

Derfor er så bra at designet er relativt nedtonet også. Undertegnede er for gammel til å synes at det er heftig å ha alle mulige slags lys blinkende på hodet, så jeg var skeptisk da boksen ble åpnet og RGB-lysene på siden av klokkene åpenbarte seg. Heldigvis er ikke disse altfor fremtredende i utgangspunktet, samtidig som at de kan justeres i applikasjonen. Personlig skulle jeg gjerne sett at det var mulig å skru av det røde lyset på mikrofonen, men for en som foretrekker å ikke bruke mikrofon engang er ikke det noe stort problem siden den er avtagbar.

Om du uansett liker å slenge litt dritt eller hyggelige meldinger til andre på internettet gjør mikrofonen visstnok en grei jobb, ifølge en håndfull venner av meg. Stemmen kan høres litt innestengt ut til tider, så dette er nok ikke noe streamere bør satse på, men utenom det skal man ikke klage.

Noe enkelte nok vil klage over er at headsettet ikke kan brukes trådløst. Du kan finne mange meget gode trådløse headset rundt samme prisklasse, så litt skuffende er det. På den annen side kan man bruke både USB-C, et USB-A adapter og en 3.5mm aux, noe som betyr at du kan koble til headsettet på både PC, konsollene og mer.

Disse små skavankene er derfor langt fra nok til å stoppe meg fra å si at Creative SXFI Gamer leverer ekstremt mye for pengene. Med både en imponerende klarhet, tung bass og god surround får du et headset som vil ta både spill, filmer og musikk til nye høyder. Hadde det vært enda bedre om man kunne bruke det trådløst og få en litt bedre måte å sette opp headsettet på? Helt klart. Er disse nok til å stoppe meg fra å få gåsehud når He's a Pirate spilles i Pirates of the Caribbean eller når det virkelig smeller i skytespill? Langt derifra.

Dette er en annonse:
09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content