Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Cube Controls CSX-3

Den italienske produsenten Cube Controls har sluppet deres seneste premiumratt, og det er virkelig snasent.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er både fascinerende og gledelig å se den eksplosjonen av popularitet sim-racing verdenen har opplevd de siste tre årene. Bare det faktum at åtte år gamle Assetto Corsa har gått fra å selge en million kopier før pandemien, til svimlende 13,8 millioner nå sier mye om hvordan sjangeren er blitt noe mer en enn nisje for enkelte racingnerder. Som følge av dette kommer det jo stadig nye sim-racing-produkter på markedet, og noen av disse er mer seriøse enn andre. Det finnes deler og komponenter som er av samme kvalitet som i en virkelig racerbil.

HQ
Cube Controls CSX-3

Italienske Cube Controls har i mange år bygd ratt av premium kvalitet, og har nylig sluppet flaggskipet CSX-3 hvor de har tatt et nytt steg mot det jeg vil kalle perfeksjon. Ettersom dette rattet er helt fantastisk er det virkelig ingen andre måter å beskrive det. I de siste tre ukene har jeg kjørt kun med CSX-3 i vår racingsimulator, og selv om jeg trodde det skulle bli vanskelig for det å konkurrere med lignende ratt er det virkelig på plass der oppe og kjemper om tronen.

Cube Controls CSX-3

Cube Controls har ikke spart på noen ting her, og ikke kompromittert en eneste milimeter. Rattet er laget av anodisert aluminium, karbonfiber og sammensatt karbonfiber (grafittforsterket polymer), og på tross av at det er av den mindre typen formel-ratt med sine 28 centimeter i bredde føles CSX-3 mer romslig enn alle Fanatecs formel-ratt av samme størrelse. Følelsen når du holder rattet i hendene er rett og slett fantastisk. Grepene i seg selv er laget av plastikk noe jeg i utgangspunktet virket litt "billig", men etter 50 timer med dette fantastiske rattet er jeg overbevist om at det var veien å gå. Plastikkgrepet ser ut til å vare en evighet og føles akkurat passe mykt slik at jeg kan få et godt grep med hansker på. Jeg er ferdig med alcantara for eksempel som går fra "ny" til "skikkelig gammelt og slitt" i løpet av 50 timer når det kommer til ratt.

Dette er en annonse:
Cube Controls CSX-3

De 32 knappene på fronten av rattet er av flott kvalitet, og aluminiumshjulene er av super kvalitet og føles veldig bra i form av motstand når du skal justere bremsebalansen eller mengden antiskrens du skal ha under et løp. Gummiknappene er alle opplyst via Cube Control sin programvare som er superenkelt å sette opp i spesifikke farger og funksjoner. Du kan også velge om knappene skal endre farge ut fra hastighet, når dekkene kommer til en viss temperatur eller lignende. Perfekt for en simracing-nerd som vil ha mulighet til å personliggjøre hver eneste lille millimeter av riggen sin.

Cube Controls CSX-3

I midten av rattet sitter det en 4" touch-LCD-skjerm (800x480) som kan settes opp akkurat som du vil i Simhub, og på Racedepartment.com er det som regel mange oppsett du kan laste ned helt gratis om du vil at det skal se ut som inni en ekte bil. Jeg har laget min egen grafikk, og jeg kan trygt si at skjermkvaliteten på CSX-3 er super. God pikseltetthet, flott maks lysstyrke, gode svartnivåer og en god oppdateringsfrekvens. Rattet jeg fikk anmelde var utstyrt med seks pendler på baksiden, to som fungerte som clutch for de som driver med formel-racing med en fullanalog girkasse, mens de i midten er selvsagt girvelgere. Pendlene på toppen er ekstrautstyr som kan kjøpes til for ca 1500 kroner, men utover det vet jeg egentlig ikke hva de skal brukes til. De er derimot plassert på en fin måte, og de føles godt bygd, så de er uansett ikke i veien for meg i det minste.

Dette er en annonse:
Cube Controls CSX-3

Pendlene er de beste jeg har prøvd på noe som helst ratt, noensinne, og de har den distinkte Formel 1-lignende klikk-lyden. Ut av boksen virket det som disse satt litt for langt unna rattet, men dette er noe som kjapt lar seg justere for å passe ditt eget grep. Cube Control sitt CSX-3 er et litt kostbart mesterverk for de som ikke tar til takke med noe annet enn det aller, aller beste.

10 Gamereactor Norge
10 / 10
+
Flott design. Super ergonomi. Fantastiske materialer. Stødig og stivt. Flott LCD-skjerm. Veldig høy kabelkvalitet. Beste pendlene på markedet.
-
Dyrt
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content