Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Dangerous Golf

Dangerous Golf

Veteraner fra Burnout-studioet Criterion har laget et spill som overhode ikke verdsetter golfsportens fokus på etikette og dannelse. Her gjelder det å skape mest mulig kaos!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Lasteskjerm. Lasteskjerm. Lasteskjerm. Spille i et sted mellom ti sekunder og to minutter. Sjekke ut ledertavla. Mer lasteskjerm. Lasteskjerm. Enda mer lasteskjerm.

Det er veldig synd at så mye av tiden går med på innlastingen av spillet, for Dangerous Golf er ganske artig når du faktisk får spille. Premisset er at du skal skape så mye ødeleggelser og kaos som overhode mulig med en golfball. Du får mer poeng for å ødelegge spesifikke gjenstander, men i det store og det hele er spillet satt opp som en våt drøm for alle som liker å se ting gå i stykker. Det er tydelig at utvikler Three Fields Entertainment er grunnlagt av folk med en fortid fra Criterion Games, da dette på mange måter er en videreføring av krasjemodusene vi har sett i mange av Burnout-spillene. Denne gangen er det imidlertid en liten golfball som står for kaoset, før den til slutt finner veien ned i hullet. I dette spillet har man i aller høyeste grad en grunn til å rope fore!

HQ
Dangerous GolfDangerous GolfDangerous Golf
Dette er en annonse:

Før hvert slag mottar man et sett med "action cards", som aktiverer ulike forhold på brettet. Eksempelvis kan ett av kortene åpne opp flere hull, som gir deg bonuspoeng. Det kan også være bonuser som går på tid, golfballer som er "sticky" og så videre. Alle brettene har dessuten spesielle "smash objects", som gir deg ekstra mye poeng når du knuser dem. Her snakker vi flasker med champagne, sjokoladekaker og en masse forskjellige gjenstander man vanligvis holder golfballene langt unna. På toppen av dette vil man gå inn i Smashbreaker-modus når man har forårsaket nok skader. Da eksploderer golfballen over i en ildkule, som er enda mer skadelig for nærmiljøet. Ildballen er imidlertid mer krevende å styre de sekundene effekten varer.

Og dette er i grunnen hele spillet. Det høres kanskje lite ut, men det er faktisk nok til å holde deg underholdt i mange timer. Det er totalt 100 hull å bryne seg på, og nesten alle sammen kan også spilles i lokal flerspiller fra sofaen. I tillegg har man Party Golf for opptil fire spillere, samt online-spilling over nettet. I Party Golf spiller man mot hverandre over tre hull, og personen med mest poeng på slutten er naturligvis vinneren. Enkelt, men det funker. Vi reagerer dog litt på at spillet noen ganger krever at du har flere håndkontrollere i sving hvis flere skal spille sammen, selv hvis man spiller én og én etter tur. Da kunne man jo like så godt ha brukt samme håndkontroller, til glede for de som ikke har så mange liggende.

Dangerous GolfDangerous GolfDangerous GolfDangerous Golf
HQ
Dette er en annonse:

Dangerous Golf har et enkelt konsept, men det har likevel en viss dybde. Å kjenne nivåene slik at du vet hvordan du virkelig kan gjøre stor skade, er nøkkelen til suksess. Samtidig er spillet preget av kaos, og selv når du har strategien klar går ting ofte skeis underveis. Dette spillet er derfor best egnet som et løst partyspill, der det ikke er livet om å gjøre hvem som vinner.

Det er tydelig at Alex Ward og Fiona Sperry, altså grunnleggerne av Three Fields Entertainment har lært mye fra tiden hos Criterion. Samtidig er Dangerous Golf litt løst i kantene, selv hvis man klarer å ignorere de ekstreme lastetidene. Selv om konseptet er enkelt hadde spillet hatt godt av litt flere og bedre forklaringer, slik at man kunne hoppet mer rett inn i det. Slik det er nå må du regne med litt forvirring innledningsvis før du kommer inn i det.

Hovedsaken er likevel at Dangerous Golf byr på en veldig morsom og annerledes opplevelse. Kombinasjonen av de meningsløse ødeleggelsene og fysikken som ikke alltid følger naturens lover til punkt og prikke, gjør spillet unikt og morsomt. Smilene og latteren sitter løst, og det er jo alltid et godt tegn. Hadde bare lastetidene vært litt kortere...

Dangerous GolfDangerous GolfDangerous Golf
HQ
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Artig og unikt konsept. Fungerer ypperlig som partyspill
-
Ekstremt lange lastetider. Forvirrende regler. Varer ikke evig.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Dangerous GolfScore

Dangerous Golf

ANMELDELSE. Skrevet av Christian Gaca

Veteraner fra Burnout-studioet Criterion har laget et spill som overhode ikke verdsetter golfsportens fokus på etikette og dannelse. Her gjelder det å skape mest mulig kaos!

0
Sjekk ut gameplay fra Dangerous Golf

Sjekk ut gameplay fra Dangerous Golf

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Forrige uke kunne vi server deg vår anmeldelse av Dangerous Golf, spillet som virkelig fjerner overklassepreget sporten kan ha. I forbindelse med denne anmeldelsen har vi...

0
Helsprøe bilder fra Dangerous Golf

Helsprøe bilder fra Dangerous Golf

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Dangerous Golf ble nylig utsatt til juni, men gjengen hos Three Fields Entertainment har ikke tatt seg fri av den grunn. De tidligere Burnout-utviklerne har nemlig delt...

0
Dangerous Golf utsatt til juni

Dangerous Golf utsatt til juni

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Three Field Entertainments medgrunnlegger Alex Ward kan via Twitter fortelle at deres kommende Dangerous Golf har blitt forsinket. Det skal altså slippes i juni i stedet...Loading next content