Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
series-tekster
Obi-Wan Kenobi

De to første episodene av Obi-Wan Kenobi lover svært godt

Når selveste Ewan McGregor vender tilbake i rollen som Obi-Wan Kenobi er det bare en ting å gjøre: Sette oss ned og gi våre inntrykk fra de to første episodene av Obi-Wan Kenobi.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

«Krigen er over. Vi tapte.» Det er med sørgmodig og nedtynget stemme vi hører Obi-Wan Kenobi si dette, og det passer godt overens med den helhetlige tonen og den slagne rollefiguren vi møter i den nyeste Star Wars-serien på Disney+.

HQ

Uansett hva man måtte mene om Star Wars Episode I-III og alle deres kleine øyeblikk, kan de fleste være enige om at Ewan McGregors tolkning av den legendariske Jediridderen Obi-Wan Kenobi var en fryd å følge fra start til slutt. McGregors glede over rollen han spiller har alltid vært tydelig, og flere av oss var dermed håpefulle da det begynte å gå rykter om en egen Kenobi-film i samme stil som Rogue One og Solo. Dette ble lagt på is da Disney valgte å sette disse filmene på pause, men med en stor strømmetjeneste og suksessen til The Mandalorian på plass er alt nå endelig duket for McGregors tilbakekomst likevel.

Obi-Wan Kenobi

Etter en kraftfull åpningsscene tar vi turen til Tatooine ti år etter Republikkens fall og Imperiets fødsel. Fra det skjulte holder den en gang store Jedigeneralen Obi-Wan Kenobi øye med Luke Skywalker, sønnen til hans gamle elev og venn Anakin. Det er lite som vitner om den selvsikre og mektige Jedi vi en gang kjente, men Obi-Wan må snart riste av seg støvet fra Tatooines sanddyner. En gruppe med inkvisitorer jakter på alle gjenlevende Jedi som slapp unna ordre 66, og når tre av dem lander på Tatooine settes en rekke hendelser i gang som kaller Obi-Wan ut av dvalen.

Det er forståelig at Disney har valgt å slippe de to første episodene samtidig, for selv om den første episoden absolutt setter stemningen fra begynnelsen av er det også en episode med et litt roligere tempo. Her er det den sønderbrutte, slitne og maktesløse Obi-Wan som står i sentrum, og motløsheten setter også sitt preg på episoden i form av et roligere tempo. Det setter uten tvil stemningen, men det kan nok også oppleves litt saktegående for de som vil ha liv og røre med en gang. I så fall er det bare å sette på andre episode, som leverer langt mer eksposisjon, tempo, farger og spenning, samt en solid cliffhanger til neste episode. I løpet av to episoder tas vi med til en rekke ulike steder og får servert tørre sanddyner, frodige skoger, sentrale storplaneter og en cyberpunk-by. Hvis du av en eller annen grunn skulle sitte med en følelse av «I have a bad feeling about this» etter første episode, er sjansen stor for at du vil puste lettet ut etter andre episode og levere din beste Darth Vader-imitasjon med ordene «Impressive. Most impressive.»

Dette er en annonse:

For det er absolutt mye å være imponert over her etter bare to episoder. Imperietiden er en svært spennende epoke i Star Wars-setting, og TV-serien formidler de mange lagene i denne epoken på en god måte. Her får vi nærmere kjennskap til inkvisitorene som noen sikkert vil kjenne igjen fra tegneseriene, animasjonsserien Star Wars: Rebels eller det eminente spillet Star Wars Jedi: Fallen Order. TV-seriene har allerede vært flinke med å hente inn elementer fra det utvidede Star Wars-universet og animasjonsseriene, og det er kjekt å se at Obi-Wan Kenobi opprettholder denne trenden. Det underkuende Imperiet fremstår absolutt som det kjipe regimet det er, men de to første episodene mangler fortsatt litt for å virkelig få frem hvor ondskapsfulle og fryktinngytende både Imperiet og inkvisitorene kan være.

Dette skyldes imidlertid først og fremst manus og regi, ikke skuespillerne. Her får vi nemlig servert en rekke gode prestasjoner. Ewan McGregor glir tilbake i sin klassiske rolle som om han aldri har gjort noe annet (og gir meg samtidig et mål om å se like bra ut når jeg blir 51 år gammel). Han er imidlertid ikke alene, og får god støtte fra blant annet Kumail Nanjiani i rollen som en taskenspiller og Moses Ingram som inkvisitoren Reva. Stjernen som likevel stjeler showet er den unge Vivien Lyra Blair som glitrer til i alle scenene hun dukker opp. Star Wars har ikke alltid truffet blink når det kommer til barneskuespillere, men denne gangen er det vanskelig å ikke bli sjarmert og flire underveis.

Musikken utgjør naturligvis en stor del av Star Wars-opplevelsen, og også her trekker serieskaperne inn elementer som skaper en naturlig videreføring av følelsen fra de klassiske filmene. Tonen er mer dyster og preget av de typiske blåseinstrumentene vi kjenner fra filmene fremfor western-vibbene vi fikk av The Mandalorian og The Book of Boba Fett. Stormesteren John Williams står for seriens hovedtema, mens Natalie Holt er første kvinne til å produsere musikken til en live action-Star Wars-produksjon. Måten hun vever inn alt fra klassiske strengeinstrumenter til jakthorn skaper en annen stemning enn den vi er vant med fra TV-seriene, men den føles absolutt riktig for både Star Wars generelt og Obi-Wan spesielt.

Obi-Wan Kenobi
Dette er en annonse:

Det er mildt sagt høye forventninger knyttet til denne TV-serien, men etter de to første episodene er det all grunn til å tro at Obi-Wan Kenobi kommer til å innfri. Etter en litt rolig start kastes vi rett inn i det store eventyret, og det er ingen grunn til å legge andre TV-planer de fire neste fredagskveldene frem til serien er i havn. Kraften er sterk med denne serien, og jeg tror vi fortsatt har det beste i vente.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi

SERIES-TEKST. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Kraften har alltid vært sterk hos Ewan McGregor, men hvor sterkt står TV-serien om hans kjente og kjære rollefigur?Loading next content