Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Denon Perl Pro

Denon gjør lyden høyoppløst og skreddersydd - men låter det i det hele tatt bra?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Her i Gamereactor klager vi ofte over at det ikke er mange in-ear-lyttere, ikke engang de dyre, som støtter AptX HD - i hvert fall gjør jeg det. Men av og til kommer det en positiv overraskelse. For etter at den ble annonsert for to år siden, har vi endelig fått et li9te gjennombrudd.

HQ

Denon Perl Pro AptX Lossless kommer ikke bare med AptX HD, men faktisk også med AptX Lossless, som er dobbelt så bra og leverer en bitrate på 1,2 Mbps, noe som er betydelig mer enn LDACs 990 Kbps. Dette er nesten samme bithastighet som CD-kvalitet, dvs. 16-bit/44,1 kHz. I likhet med AptX HD får du støtte for 24-biters musikkavspilling, noe som ved 192 kHz samplingsfrekvens krever 9,2 Mbps. Det er altså fortsatt et stykke igjen, men vi har kommet langt - husk at vanlig AptX, AAC og SBC ligger på rundt 350 kbps eller mindre. Det er nesten 30 ganger høyere bithastighet, og du kan høre det.

Selve enheten er relativt standard, bortsett fra at utsiden er dekket av en massiv rund plate med Denon-logo, og selv om jeg forstår at den er ment å huse DSP-en, kan det virke litt overdrevent.

Denon Perl Pro

Men det Denon nok helst vil at vi skal skrive om, er deres personlige lyd, Denon Sound Master Tuning (tidligere Masimo Adaptive Acoustic Technology (AAT) og Nura før det igjen). Det er rett og slett fordi Nura oppfant teknologien, ble kjøpt opp av konsernet som eier Denon, som i sin tur bestemte seg for at det nok var best å holde Denon-navnet i fokus - etter hva jeg kan skjønne. Denon Perl ligner mye på de originale Nura Truebuds. Teknologien fungerer ved å sende lydbølger til trommehinnen, og basert på den reflekterte lyden kan den regne ut hvordan du hører og justere lyden gjennom kompensasjon. Resultatene viser at jeg er ekstremt følsom i bassen og litt følsom i diskanten. Jeg har bare blitt frekvensmålt før, og jeg kunne fortsatt høre godt over 20 kHz, noe som er bra med tanke på alderen min og min forkjærlighet for hardrock.

Dette er en annonse:

Og her kommer en ripe i lakken, for appen krever at man oppretter en ny konto med full innlogging og alt. Og jeg skjønner det ikke, for hvis du vil bruke den igjen en annen gang, må du sannsynligvis kalibrere alt på nytt uansett, og jeg må innrømme at jeg bare ikke vil ha flere apper, spesielt ikke de som krever innlogging. Slutt med det. Det finnes ingen grunn til at enda et selskap skal motta og lagre informasjonen min for alltid. På den annen side er appen ganske bra, den er intuitiv, og det har åpenbart vært en brukergrensesnittdesigner involvert.

Det er selvfølgelig krevende, og de holder "bare" i åtte timer, men det er 32 timers ekstra batteritid i etuiet - og det er mer enn nok for meg. Det er også romslig lyd, Spatial Audio - i form av Diracs Virtuo. Noen vil kanskje foretrekke Dolby Atmos, men siden jeg lytter mye til liveinnspilt lyd og aldri kjører med noen form for virtuell surround, er det en funksjon jeg har svært vanskelig for å tro er en virkelig ettertraktet funksjon for de fleste forbrukere.

Selve enheten er IPX4-sertifisert, veier 8,6 gram hver, har tre mikrofoner i hver del, pluss en benledersensor, og den bevegelige delen, som ligner på en høyttalerenhet, består av et tredobbelt titanlag. Det som skiller seg ut, er imidlertid passformen, som finnes i fire størrelser, samt skumtopp og "vinger". Normalt sett passer mellomstørrelsen som følger med 99 % av alle in-ear-øretelefonene vi tester, men her måtte jeg prøve og feile litt, for selv om de så ut til å passe fint, opplevde jeg mye mikrofoni, dvs. når jeg gikk ned, forplantet vibrasjonene fra beinet mitt seg helt til skallen og inn i enhetene, noe som ga en veldig ubehagelig "plopp"-lyd, omtrent som når du brutalt river ut en plugg fra en forsterker. Så av en eller annen grunn er tipsene her enten forskjellige i størrelse eller materiale, og eksperimentering er nødvendig. I tillegg er de relativt store, med en slags paraply på baksiden som stikker ut av øret. Det er en fordel at du enkelt kan se hva som er høyre og venstre, ettersom Denon-logoen bare kan vende én vei, men på den annen side foretrekker jeg å ikke indikere hvilket merke jeg bruker. Likevel kommer dekselet med trådløs lading, heldigvis!

Denon Perl Pro
Dette er en annonse:

Hele greia koster 300 pund. Det er mye, men på papiret får du også markedets beste lydoverføring og virkelig god støyreduksjon. Så fungerer det? Ja, jeg tror det gjør det. Jeg kan ikke unngå å legge merke til at lyden når den "personaliserte lyden" er slått av, er komprimert og grovere, men den er faktisk dårligere enn andre in-ears i samme prisklasse. På den annen side, når den er slått på, er lyden fantastisk, men jeg sitter igjen med en følelse av at forskjellen mellom vanlig og "personlig lyd" er kunstig forsterket.

Støyreduksjonen fungerer, og den nesten tapsfrie overføringen gjør at du faktisk får valuta for pengene med et strømmeabonnement med høy oppløsning. Lyden er litt lys, men med et stort holografisk lydbilde, dybde, trøkk og presis bass, og virkelig god oppløsning. Vi er ikke på IEM-nivå, men det begynner å nærme seg.Så hvis du kan leve med den litt rare passformen og den utstikkende paddehatten av et design, kan du glede deg til en trådløs opplevelse av ypperste kaliber. Men du trenger ikke å registrere deg for appen...

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Denon Perl Pro

Denon Perl Pro

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kim Olsen

Denon gjør lyden høyoppløst og skreddersydd - men låter det i det hele tatt bra?Loading next content