Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

DJI Mic 2

DJI leverer nok en knallsuksess.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vi la ikke fingrene imellom da vi anmeldte DJI Mic i fjor. Selv om Red Wireless Go II fortsatt er standarden for alle som ønsker å ta opp bedre lyd i felten, var DJIs løsning på alle måter smidigere, mer brukervennlig og rett og slett bedre laget.

Vi ga den terningkast 10 og sa at det var vanskelig å finne et eneste kritisk punkt. Det er store ord, og det gjør det desto mer alvorlig når det gjelder det som i andre bransjer kalles "de to harde". DJI er klar med "Mic 2", og det er noen ganske betydelige endringer.

Ta ikke feil, DJI Mic 2 er fortsatt blant de dyreste bærbare mikrofonsettene du kan finne. Du må ut med rundt 300 pund for et sett som består av en koffert, diverse kontakter og selvfølgelig to mikrofoner. Alt er koblet sammen med magneter, og det hele fungerer glimrende - det er en sentral LED-batteriindikator på forsiden og kontakter for både USB-C og Lightning. Nå visste kanskje ikke DJI at Apple ville droppe Lightning helt fra og med iPhone 15, men det betyr i det minste at eldre iPhones fortsatt kan bruke DJI Mic 2 på lik linje, noe som ikke akkurat er en dårlig ting.

Dette er en annonse:
DJI Mic 2

Det er små forskjeller her og der - det er en liten veske i samme stil som den du får med Osmo Pocket 3, noe som bare bidrar til å skape et sammenhengende designspråk mellom DJIs ulike produktkategorier, noe jeg har etterlyst i årevis, men som endelig ser ut til å slå an. Dessuten har selve mottakeren fått nytt design og er nå flatere og bredere. Denne gangen er det også en volumglidebryter på toppen, noe som gjør det uendelig mye enklere å gjøre små korrigeringer av forsterkningsnivået på de tilkoblede mikrofonene på en mer taktil måte.

DJI har blant annet forbedret batterilevetiden slik at vi får seks timers bruk per mikrofon, og etuiet legger til ytterligere 18 timer. I tillegg er ladetiden redusert til to timer og 40 minutter før alt er klart til bruk igjen, men hvis det bare er mottakerne, tar det bare 70 minutter.

Det er flere forbedringer enn som så. Rekkevidden er på hele 250 meter, og selv i utkanten av dette ekstreme området tilbyr DJI en komplett pakke med funksjoner, fra 32-biters internt opptak med aktiv støyreduksjon, Vocal Improvement-programvare og vindisolering. Igjen får du vindskjermer med i pakken hvis du trenger ekstra lydisolering for å bekjempe vinden, men kombinasjonen av intern struktur og programvare er allerede ganske effektiv.

Dette er en annonse:

Det er slående hvor allsidig et sett med mikrofoner DJI Mic 2 egentlig er, og de kan brukes i en kaldsko på et større speilreflekskamera eller på en smarttelefon uten noe egentlig oppsett, og der alt kan konfigureres via mottakerenheter, dvs. uten en app. Det hele er veldig analogt og virker veldig sømløst.

DJI Mic 2

Det er likevel synd at du ikke får mer ut av å investere ekstra i DJIs økosystem. Selv med dette nye designet må du demontere DJI Osmo Action -kameraet for å få mottakeren til å henge på det, det er ingen god løsning, og man skulle tro at de to enhetene ville passe sammen som hånd i hanske, men nei.

Men det er omtrent det eneste virkelige ankepunktet, og det vil sannsynligvis ikke passe for flertallet av potensielle kunder som ønsker å bruke et smarttelefonbur eller stativ og filme ved hjelp av enten USB-C- eller Lightning -kontakten. DJI har nok en gang trukket det lengste strået, og spesielt sammenlignet med hovedkonkurrenten Røde er det tydelig hvor mye de har satset på Mic og Mic 2.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content