Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Horizon: Zero Dawn

E3 2016: Vi spiller Horizon: Zero Dawn

I Los Angeles fikk vi endelig sjansen til å teste spillet alle har snakket om det siste året. Det føltes utrolig godt å utforske det nydelige landskapet på egenhånd...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I fjor introduserte Guerrilla Games deres første spill utenfor Killzone-serien på nesten et tiår, og de blåste alle av banen. Å lage noe helt annerledes var den primære motivasjonen bak prosjektet, og Horizon: Zero Dawn bar et umiddelbart preg av storhet. På årets E3-messe var dette inntrykket sterkere enn noen gang, selv om spillet er blitt utsatt til nyåret 2017. Etter å ha tilbrakt en times tid i den nydelige sandkassen kan vi med trygghet si at Guerrilla har noe virkelig stort på gang her.

Innen nå har du sikkert sett gameplay-presentasjonen fra Sony-konferansen flere ganger. I motsatt fall finner du den nedenfor. Bak lukkede dører fikk vi sjansen til å oppleve det som skjer i oppkjøringen til denne seksjonen. Vi fikk bli litt bedre kjent med hovedpersonen Aloy, samtidig som vi smakte på dialogsystemet og "crafting"-mekanikkene. Hvis det skulle være noen tvil, Horizon: Zero Dawn har alle bestanddelene til et fullblods RPG-spill, med crafting, kjøp og salg, dialoger og besøk i landsbyer der det bor datastyrte venner. Dialogsystemet vil nok ikke utfordre giganter som Mass Effect eller Dragon Age, men det vil likevel gi deg forskjellige muligheter og åpne opp historien. Det virker imidlertid ikke som du selv kan forme personligheten til Aloy gjennom dialogvalgene.

HQ

Landsbyen vi støtte på hadde innbyggere av den litt feige sorten. De hadde nemlig bestemt seg for å ta dekning og stole på gudene sine, fremfor å møte problemene og finne ut hva som har gjort maskinene fiendtlige. I Horizon: Zero Dawn har som kjent planeten blitt tatt over av dinosaurlignende roboter, mens andre rester av sivilisasjonen som én gang var, snart er helt begravd av naturen. Aloy, som er en utstøtt "outcast" på dette tidspunktet i historien, vil ikke la seg kue på denne måten. Hun har en idé om hva som kan ha gjort maskinene korrupte og aktet å gjøre noe med det. Utviklerne ville ikke røpe hva denne ideen hennes innebar, for de vil jo ikke spolere historien, men vi fikk vite at dette var motivasjonen bak Aloys standhaftighet. I første omgang var uansett oppgaven hennes enklere, da hun ble bedt om å besøke en landsby ingen hadde hørt noe fra på en stund, for å se om alt var i orden.

Dette er en annonse:

Fremfor å be oss spille gjennom det samme som vi hadde sett allerede, hadde Guerrilla forberedt et lite hjørne av det åpne verdenen vi skal få utforske i fullversjonen. Der fikk vi møte flere forskjellige robot-dyr og vi fikk noen enkle oppdrag å bryne oss på for å lære mekanikkene å kjenne. Det som er så fascinerende med robotene i spillet er nettopp at de er så dyrelignende. De eksisterer i et naturlig økosystem, akkurat som de tradisjonelle dyrene av kjøtt og blod som man også møter på fra tid til annen. De er dog mer sofistikerte enn vanlige dyr, og samarbeider mye med hverandre. Noen av dem transporterer eksempelvis materialer fra ett sted til et annet, men andre fungerer som vakter. Enkelte av dem kan du også ri på, når du har kommet høyt nok opp i spillernivå og lært deg hvordan de kan manipuleres. Felles for dem alle er imidlertid at de består av nyttige komponenter, som du kan ta i bruk for å oppgraderer våpnene dine med. Disse komponentene utgjør også spillets valuta, og de må til for å lage mer ammunisjon. Robotdeler er i det hele tatt livsviktig.

Horizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn
HQ

Det finnes dog forskjellige typer materialer, og de ulike robotene legger ikke igjen nøyaktig de samme belønningene når de går i bakken. Derfor må man alltid ta en vurdering på hvorvidt slåssing er nødvendig eller hensiktsmessig, ettersom det naturligvis går med litt ammunisjon i løpet av kampen. Noen ganger er den beste løsningen å snike seg opp til en robot og ta den ut usett og enkelt, og er du først oppdaget er "ropecaster"-pilene kanskje de mest nyttige. Med disse kan du feste en robot til bakken et øyeblikk, slik at det blir lettere å ta livet av den eller å temme den. De fungerer også bra for å sette noen av robotene ut av spill en liten stund, mens du tar deg av noen andre.

Dette er en annonse:

Både slåssingen og gameplay generelt føles veldig mykt og behagelig. Enten du sitter på ryggen til en robot eller sniker deg gjennom gresset både ser og føles bevegelsene naturlige. Å bruke buen fungerte også meget bra, mens granater og andre gjenstander du må kaste var litt mer vriene å kontrollere. Helsesystemet er også designet for å straffe spillere som tar unødvendige sjanser, så det er tydelig at Guerrilla ønsker å oppfordre til smart, taktisk action. Å fylle opp helsen din tar litt tid, så det er som regel vanskelig å få til midt i kampens hete.

Horizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn

Da vi var ferdige med den overkommelige oppgaven med å ta ut alle såkalte "Grazers" og "Watchers" i området, dukket en vesentlig større og mektigere robot opp. Det var en såkalt "Corruptor", altså en robot av samme type som den på slutten av gameplay-traileren. Til forskjell fra i traileren møtte vi den imidlertid i et større og mer åpent område, og det var en real utfordring å forutse hvordan den kom til å angripe oss. Vi klarte imidlertid å kvitte oss med den til slutt, ved hjelp av en kombinasjon av ild og hyppig bruk av ryggen til Broadhead-roboten vi hadde temmet tidligere. Det føltes skikkelig deilig å se den endelig gå i bakken.

Guerrilla Games har jobbet med Horizon: Zero Dawn siden 2010, og de siste årene har hele studioet viet tiden sin til prosjektet. Smakebiten virket veldig lovende og vi gleder oss nå mer enn noen gang til å se det ferdige spillet på PS4 den 27. februar til neste år. Det har vært en lang reise for Guerrilla Games, men alt peker mot at innsatsen vil være verdt det!

HQ
Horizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn

Relaterte tekster

3
Horizon: Zero Dawn (PC)Score

Horizon: Zero Dawn (PC)

ANMELDELSE. Skrevet av Odd Karsten Svartaas

La en ting bli klart med én gang. Horizon: Zero Dawn er et bra spill. Det fikk karakteren 9 da det kom ut og vår kjære Tor Erik anmeldte det, og etter å ha spilt det...Loading next content