Norsk
Gamereactor
series-tekster
Echo

Echo

Maya Lopez får sin egen TV-serie, og den er overraskende nok noe av det beste Marvel har produsert på lenge.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

2023 markerte et virkelig lavmål for Marvel Studios med den monumentale floppen The Marvels samt den sterkt kritiserte Ant-Man and The Wasp: Quantumania, som fungerte som en første reell introduksjon til den neste superskurken, Kang the Conqueror. En superskurk, spilt av Jonathan Majors, som samme år havnet i trøbbel og ble dømt i en voldssak. Marvel Studios har med andre ord en hard kamp foran seg, men har allerede startet året ganske bra med sin nye TV-serie Echo.

Echo
Vincent D'Onofrio balanserer rollen som gentleman og brutal morder svært godt.

Under Halloween 2022 så vi for første gang Marvel gjøre noe vi kan beskrive som litt mer utenfor boksen da de lanserte kortfilmen Werewolf by Night, som i motsetning til andre TV-serier og filmer ble møtt med ros. Senere introduserte Marvel Studios Marvel Spotlight , som Werewolf by Night er en del av da det er en serie som skal kunne stå på egne ben fremfor å kreve at seeren følger med og ser over 40 andre filmer og TV-serier. Echo er Spotlight's siste tilskudd og er Marvel Studios's første helt uavhengige TV-serie hvor vi følger Maya Lopez i en krig mot den brutale og forferdelige Kingpin.

Som jeg nevnte tidligere, er den underholdende å se uten å være kjent med resten av Marvel -universet, men bygger samtidig videre på hendelsene i Hawkeye. Maya Lopez prøver å fikse verden mens Kingpin sine ulovlige aktiviteter fortsetter, til tross for at Lopez skjøt Kingpin på slutten av Hawkeye TV-serien, noe som også gjenfortelles i seriens første episode. Wilson Fisk, bedre kjent som mafiabossen Kingpin, er imidlertid ikke overraskende ikke død i det hele tatt. Han har bare kommet seg etter skuddsåret og har nå tatt opp stridsøksen igjen.

Dette er en annonse:

De som har fulgt TV-serien Hawkeye vet at Maya ble født døv, og i første episode av Echo får vi også en forklaring på det amputerte beinet hennes. I tillegg får vi vite at hun har et spesielt sterkt bånd til sine Choctaw-forfedre som til og med ga henne spesielle krefter, noe vi aldri har sett før. Disse kreftene blir imidlertid ikke utforsket noe særlig og dukker bare opp noen få ganger i løpet av serien. Hvor og hvordan de virker, forblir veldig uklart, noe som gjorde meg skuffet. En ting som er sikkert, er at de ikke fungerer på samme måte som i tegneserieversjonen av karakteren.

Echo
Alaqua Cox er tøff som den hensynsløse antihelten Echo.

Til en viss grad lider Echo av et svært ujevnt tempo og en tidvis uinteressant historie. Det er mye som føles forhastet, og jeg skulle gjerne sett at Marvel hadde utforsket Echo sitt forhold til bestemoren og Kingpin enda mer. Seriens bipersoner forblir også for det meste ganske uinteressante (med unntak av en fenomenal Graham Greene som Mayas alltid så lykkelige bestefar). Innledningsvis snakkes det mye om hvordan Mayas forhold til barndomsvenninnen Bonnie har blitt skadet av Mayas eskapader i New York, men dette forholdet blomstrer aldri, og de får ikke engang snakket ordentlig sammen. Dette kan selvfølgelig skyldes at en hel episode av den fem episoder lange serien ble klippet bort i etterproduksjonen av TV-serien (noe som gjør den til Marvel s hittil korteste TV-serie). Sannsynligvis en klok avgjørelse, men det gjør også karakterene og Mayas forhold til dem enda svakere.

Fans av Netflix-serien Daredevil kan imidlertid glede seg over at serien er en viktig inspirasjonskilde for Echo. Akkurat som Daredevil byr Echo på storslåtte kampsekvenser der det ikke skorter på blod. Allerede etter én episode kan det slås fast at Marvel Studios aldri har laget en så brutal TV-serie eller film som Echo. Charlie Cox gjør også en solid gjesteopptreden som Daredevil - i motsetning til i She-Hulk. Gjesteopptredenen er kanskje kort, men den er velkommen. Cox er også strålende som Maya Lopez, og scenene hennes med D'Onofrios Kingpin er noen av seriens beste øyeblikk, der karakterene og skuespillet deres virkelig får skinne. D'Onofrio føles nok en gang ekkel og uforutsigbar, i stedet for den lette versjonen vi så på slutten av Hawkeye.

Dette er en annonse:
Echo
Forvent mange ødelagte kroppsdeler og blodsprutende sår i seriens suverene kampsekvenser.

Echo er en ok TV-serie som etterlater mye å ønske. Med unntak av andre sesong av Loki er den imidlertid noe av det bedre Marvel har produsert i nyere tid. Etter dagens standard sier det kanskje ikke så mye, men det er i hvert fall et skritt i riktig retning og gjør meg i hvert fall litt mer optimistisk med tanke på fremtiden til Marvel Studios. Enten du har fulgt med på alle filmene og TV-seriene eller ikke, kan du nå strømme alle episodene på Disney+.

HQ
06 Gamereactor Norge
6 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Echo

Echo

SERIES-TEKST. Skrevet av Henric Pettersson

Maya Lopez får sin egen TV-serie, og den er overraskende nok noe av det beste Marvel har produsert på lenge.Loading next content