Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Elgato Facecam Pro

Elgato øker prisen, men selv denne dyre varianten krever en spesiell tankegang...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Gjennom Covid-19 så vi en ganske betydelig økning i andelen personer på arbeidsmarkedet som rett og slett ønsket å jobbe mer hjemmefra, og dette ble sømløst kombinert med en økning i antallet livestreamere på Twitch og generelt bare kreative sjeler som ønsket å kommunisere til et publikum.

HQ

Alt dette har ført til en enorm vekst i webkameramarkedet, og hvis du er seriøs med jobben, hobbyen eller noe midt imellom tilbyr Elgato det kanskje villeste og dyreste webkameraet noensinne. Det heter Facecam Pro og koster 299 dollar, noe som plasserer det på samme prisnivå som Razers dyre Kiyo Pro Ultra.

Til den prisen må Elgato rett og slett kunne servere hele pakken, så gjør det det? Det første som kan være viktig å være klar over her er at Facecam Pro er gigantisk. Hvis du ser for deg hodet til BD-1, altså droiden fra Star Wars Jedi: Survivor, har du en god idé om hvordan det ser ut. Det er ikke spesielt subtilt, til tross for at det er smakfullt designet. Selve monteringen går imidlertid sømløst via en enkel USB-C-kabel, og selv om det veier hele 240 gram gjør det ikke så mye når kameraet først sitter på en skjerm eller via den klassiske ¼-tråden.

Elgato Facecam Pro

Så hvorfor er det så stort? For det første er det fordi selve objektivet er gigantisk. Det er et 21 mm fullformat-ekvivalent f/2.0-objektiv med blenderåpning på 90 grader. Selve sensoren er en Sony Starvis CMOS, noe som sikrer god ytelse under krevende lysforhold, og det er (tilsynelatende) det eneste webkameraet som uten problemer kan filme i 4K/60 bilder i sekundet.

Dette er en annonse:

La meg begynne med å si at kameraet ser bra ut. Du må imidlertid være villig til å bruke Elgatos Camera Hub for å fikle med innstillingene. Facecam Pro tar bilder i 90 graders vinkel, men krever at du zoomer digitalt nærmere ansiktet ditt for å sikre at du alltid er i fokus. Du må gjøre dette fordi det ikke er noen sporing her - Facecam Pro kan ikke finne ansiktet ditt og holde fokus på deg selv hvis du beveger deg, så en smalere FOV er nesten nødvendig. Du må også selv sørge for hvitbalanse og fargekalibrering, ettersom de automatiske verktøyene ikke fungerer.

Et annet problem er at det ikke finnes noen mikrofon. De fleste som vurderer å investere i et Facecam Pro kan enten legge til en studiomikrofon selv eller bare bruke et hodesett, og det er helt greit, men mye billigere modeller har innebygde mikrofoner, og siden selve enheten er så massiv er det ingen unnskyldning for ikke å tilby dette til denne prisen.

Elgato Facecam Pro

Det skal imidlertid sies at Elgato har bygget et bunnsolid økosystem av produkter som fungerer utmerket sammen. Det bredere synsfeltet betyr at du ofrer litt kvalitet, men få konkurrerende produkter tilbyr denne typen panorering - det gir større frihet til å leke med motivet, spesielt hvis du er villig til å flikke.

Dette er en annonse:

Elgato Facecam Pro er ikke mislykket, men det er heller ikke umiddelbart bedre enn billigere konkurrenter for å rettferdiggjøre den høye prislappen. Du får absolutt ikke et dårlig webkamera, snarere tvert imot, men når alt kommer til alt bør du få litt mer.

06 Gamereactor Norge
6 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content