Norsk
Gamereactor
esports

Staffordshire University tilbyr esports-grad

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Videospill inntar stadig nye deler av samfunnet. Filmer og bøker basert på spillindustrien har vi sett i flere år allerede, og det dukker stadig opp flere steder. De siste årene har det blant annet blitt lagt mer fokus på skolestudier som fokuserer på spillutvikling, og nå taes dette et steg videre her i Europa også.

Nå kan nemlig Staffordshire University fortelle. at de blir det første britiske universitetet som tilbyr esportsstudier.

Nettsiden deres hevder at dette er et studie hvor "man vil lære å holde små og store events for enspiller- og flerspiller-konkurranser, utvikle planer for å skape nye lag, lage online "communities", og markedsføre eventene dine digitalt. Du vil også få sjansen til å lære om selve esportskulturen, publikummet, og sjangerene som gjør dette så populært som det er."

Foreleserene vil ha ulike bakgrunner. Noen vil være akademikere med fokus på markedsføring, spilldesign, og interaktiv teknologi, samt folk som driver med eventplanlegging og esportsutøvere. Det virker altså som om dette langt fra er en spøk, og at de har tenkt over saken ganske godt.

Ville du gjerne sett et slikt studie i Norge?

Staffordshire University tilbyr esports-grad


Loading next content