Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Fantech Aria XD7

Har Fantech virkelig gitt oss en gamingmus proppfull av specs til en imponerende lav pris? Vi har sjekket ut Fantech Aria XD7.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Dessverre så har jeg ikke vært så heldig å teste Fantech-muser tidligere så da de tilbydde meg å teste Aria XD7 var jeg ikke vanskelig å be. Musen til en rimelig penge som er pakket full med spesifikasjoner på linje med de langt dyrere konkurrentene, og med en vekt som konkurrerer med Logitech G Pro X Superlight, imponerer fra første stund.

HQ
Fantech Aria XD7
Det er mye god innmat pakket inn i Aria XD7 til en billig penge

Bare man ser på det tekniske er det lett å bli imponert over Aria XD7. En Pixart 3395 Gaming optisk sensor, 1000Hz polling ratio, Kailh GM8.0 brytere og TTC Gold Encoder med Huano-bryter til hjulet. I tillegg kan DPI justeres mellom 800 og 26000. Mer enn nok med andre ord. Dette er jo selvsagt ikke spesifikasjoner i aller øverste klasse, men til at musen koster rundt syv hundre kroner er det absolutt oppsiktsvekkende.

Utseendemessig ser den helt gjennomsnittlig ut. Ut av esken kommer den med en perforert bakside, men i esken finnes det også et deksel som er solid som det enkelt kan byttes til. I tillegg finnes både ekstra glideføtter og grep i esken, sammen med USB-forlenger og overgang mellom USB-C og USB-A. Kabelen er smidig og fin som gjør at den ikke kommer i veien om du velger å bruke musen kablet. Du har tre forskjellige valg på hvordan du vil koble den til PC'en. Enten kablet, via Bluetooth 5.0 eller via 2.4Ghz med den medfølgende USB-mottakeren. Sistnevnte er selvsagt å anbefale dersom du skal bruke den til det den er laget for, spilling.

Fantech Aria XD7
At DPI-knappen er lokalisert på undersuden av musen er upraktisk.
Dette er en annonse:

Dessverre er det et par ting som setter musen litt tilbake fra å være perfekt til prisen. DPI-knappen er lokalisert på undersiden, og for meg som liker å bytte DPI på farten når jeg sniper i Warzone for eksempel, blir det veldig upraktisk å måtte løfte opp musen for å bytte DPI. I tillegg opplevde jeg under prøveperioden at musen koblet seg helt ut og sluttet å fungere midt i spillingen som om den var tom for strøm, selv om batteri-indikatoren på musens programvare viste at det var mye strøm igjen. Det ble med andre ord ekstremt hektisk da dette skjedde midt under spillingen, og jeg måtte lete frem en kabel å koble i før jeg også flyttet bryteren under musen til kablet modus.

Fantech Aria XD7
På siden har de fått plass til Aria-logoen som gjør seg veldig godt.

Programvaren som tilhører musen er ganske enkel, og her kan jeg justere hva de forskjellige knappene skal gjøre, og jeg kan også lagre fire forskjellige profiler, syv forskjellige DPI-innstillinger og velge 'debounce-time' (som lar deg registrere trykk raskere) ned til 0ms. Her kan jeg også velge om jeg vil ha aktivert angle snapping som automatisk finner hjørner og lignende i Photoshop, men som er lite gunstig i spill for eksempel. Totalt sett er programvaren helt ok uten de helt fantastiske innstillingene, men du kan endre det du trenger i stor grad.

Fantech ønsker tydeligvis at alle skal ha mulighet til å skaffe seg gamingutstyr uten å betale skjorta. At denne musen koster under 700 kroner (68 dollar) viser at de ønsker å gjøre den tilgjengelig for så mange som mulig, og det er lett å anbefale denne musen til de som ikke ønsker å bruke for mye penger på datamus. Denne hadde helt sikkert blitt min primære spillmus hadde det ikke vært for DPI-knappen som sitter under musen. Ja, jeg vet det er sært, men det er små ting jeg er blitt vant med som jeg merker godt når de er borte.

Dette er en annonse:
Fantech Aria XD7
Programvaren er praktisk og enkel.

Generelt sett er det en solid mus til en billig penge. Enkelt og greit. Tilgjengeligheten i Norge per i dag er derimot ikke veldig god, men håpet er at dette skal bedre seg på sikt. Foreløpig kan du forhåndsbestille til Norge via AliExpress.

Spesifikasjoner:
Pixart 3395 Gaming Optisk sensor
1000Hz Polling ratio
Justerbar DPI (800-26000)
Opp til 650IPS/50g akselerasjon
Kailh GM8.0 brytere

Batterikapasitet: 300mAh
Batteritid: opptil 40 timer
Ladetid: ca 2 timer
Størrelse: 114mm * 65mm * 39mm
Vekt: Fra 59 gram (sort med perforert deksel)
Ladekontakt: USB-C
Tilkobling: Kabel, Bluetooth 5.0, 2.4 Ghz

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Solid og nøyaktig spillmus til en god pris.
-
Begrenset tilgang i Norge. DPI-knapp på undersiden av musen. Litt tilkoblingsproblemer.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

Fantech Aria XD7

Fantech Aria XD7

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

Har Fantech virkelig gitt oss en gamingmus proppfull av specs til en imponerende lav pris? Vi har sjekket ut Fantech Aria XD7.Loading next content