Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Fight Night Champion

Fight Night Champion

Et historiedrevet boksespill for alle med lidenskap for sporten. Kim Kristiansen har satt seg inn i karrieren til André Bishops...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Motstanderen ser tydelig svekket ut, og med dine siste krefter hamrer du ukritisk løs mot det heslige, snauskallede hodet foran deg. Skuffet rekker du så vidt å registrere at lær treffer lær, før et kraftig smell dundrer fra tinningen helt ned i verketåen. Innen du har fått trukket pusten er du i fritt fall, helt til et nytt drønn farer gjennom ditt såre legeme. Et drønn som etterlater seg en overveldende følelse av ro og stillhet.

Du er i din egen verden nå. Du svever på rosa skyer, akkompagnert av glade fiolinstryk og fløyelsmyke harpetoner. Én sky, to skyer, tre skyer... Brått har fiolinene blitt erstattet med taktfaste klapp og harpen har måttet gi tapt for en grusom, monoton pipetone innerst i øregangene.

Forfjamset åpner du øynene og ser rett inn de ville øynene til en skjortekledd mann halvveis i en heseblesende telleferd mot 10. Det er på tide å komme seg på beina og slå tilbake. Ditt navn er André Bishop, og ditt oppdrag er å bli en Fight Night Champion!

Ny og forbedret historiedel
Etter denne umåtelig lange innledningen kommer det neppe som noen overraskelse at EA Sports har satset knallhardt på en helt ny historiedel i sin siste gavepakke for boksefrelste spillentusiaster. Gjennom filmklipp og boksekamper opplever du André Bishops blytunge kamp mot toppen av rankinglistene.

Dette er en annonse:

På din strabasiøse ferd gjennom samtlige av verdens bokseklisjeer møter du både grådige promotorer og korrupte dommere, så vel som brødrerivalisering og urettferdighet bak murene. Koblingene til velkjente filmklassikere er mange og gode.

Rockys ferd mot toppen er en sammenligning det er vanskelig å komme unna, men det er i aller største grad Rubin "Hurricane" Carters historie som er mest gjenkjennbar. For en ekte og autentisk bokseopplevelse vil jeg anbefale alle å sette Bob Dylans åtte minutter og trettitre sekunder lange mesterverk på repeat i bakgrunnen mens du pløyer deg gjennom rundene i ringen.

Denne historiedelen bringer noe helt nytt til boksespillene og kommer som et friskt pust inn i en spillsjanger som har hatt en tendens til å slite med begrenset variasjon i spillopplevelsene. Den inspirerende historien, skrevet av den velrenommerte Will Rokos, er en glimrende tilvekst til Fight Night-serien.

Informative filmklipp, velskrevne dialoger og godt stemmearbeid etterfølges av stadige boksekamper med ulike scenarioer. Her kan du oppleve alt fra skader til korrupte dommere og motstandere med skittent mel i bokseshortsen. Alle elementer som gjør at en hele tiden må tilpasse boksingen etter forholdene.

Dette er en annonse:

Eksempler på dette kan være en skade som gjør at man kun har venstre hånd til rådighet, eller en dommer som diskvalifiserer deg så fort du slår mot noe annet enn hodet.

Låst karriere
Champion Mode engasjerer og vekker sterke følelser hos deg som spiller. Hatet mot den sleske boksepromotoren og korrupte boksedommere og politimenn vokser frem underveis, og da er det tydelig at EA Sports har fått til noe helt spesielt med denne modusen.

Den eneste fliken av kritikk undertegnede har innabords er at historiedelen blir i overkant lineær. Underveis har du ikke en eneste valgmulighet. Du har ingen påvirkningskraft overhodet på din ferd mot toppen. Enten så fullfører du de nødvendige målene for hver kamp, eller så mislykkes du, og "game over" lyser nådeløst mot deg fra TV-skjermen.

Legg til noen muligheter for å endre kurs underveis, og gi rom for å fortsette historiedelen selv om utfallet av kampen ikke ble det optimale, så begynner vi å nærme oss en virkelig knallsterk bokseopplevelse.

På med mesterbeltet
Spillets andre karrieremodus er en gjenganger fra tidligere spill. I Legacy Mode starter du karrieren som verdens 50. beste bokser i din vektklasse, og skal kjempe deg til topps. Her er det ingen filmklipp, dedikerte trenere eller korrupte dommere. Kun deg selv, treningstøyet og kampen mot motstanderne.

Veien mot mesterbeltene er et godt alternativ til den strømlinjeformede historiedelen, da du her har full kontroll over dine valg av motstandere, treningsformer og alt som hører til. Et tap i ny og ne forhindrer heller ikke at du får fortsette kosestunden.

Imidlertid blir Legacy Mode noe monotont og livløst i lengden, og særlig treningene mellom hver kamp blir et ork. Er du av typen som liker å ha skjebnen i dine egne hender er dette likevel en modus som vil gi deg mange timer med glede.

Enkelt, men dypt kontrollsystem
I Fight Night Champion er kontrollsystemet blitt noe forenklet i forhold til forgjengeren, noe som sørger for en mindre frustrerende mishandling av analogspakene. Nå kan fokuset i større grad rettes mot det taktiske aspektet ved boksingen.

For å nå til topps må en bokse smart. Det nytter ikke å røske analogknappene i fillebiter og hamre ufortrødent videre. Utholden-hetsmåleren tar et kraftig dypdykk mot nullpunktet så straks villmannsstilen inntreffer. Slagstyrken svekkes radikalt, og det minste kontringsslag er nok til å sende stjerner og planeter i bane rundt topplokket.

Dette fører til en langt mer realistisk bokseopplevelse, som igjen gjør det langt mer givende å føle at en virkelig mestrer "the noble art of self-defence".

Konklusjon
Fight Night Champion bringer uten tvil boksespillene til nye høyder. Fremdeles er det noe å gå på før de når høyden til Don Kings hårfrisyre, men det er ingen tvil om at EA Sports med sin nytenkende tilnærming er på vei mot noe stort.

Kanskje kan spillets to hovedmoduser fusjoneres til et virkelig slagkraftig produkt? Grunnlaget er i hvert fall til stede med den uovertrufne grafikken og den sømløse spillbarheten. Fight Night Champion serverer ikke konkurrentene noen knockout ennå, men jeg er virkelig spent på om de vil overleve neste runde.

Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
Fight Night Champion
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Forenklet kontrollsystem gir rom for mer fokus på taktikk, frisk historiedel, godt stemmeskuespill, nydelig grafikk, varierte scenario med innvirkning på kampene
-
Ingen valgfrihet i historiedelen, kunne med fordel kombinert spillets to hovedmoduser
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

6
Fight Night ChampionScore

Fight Night Champion

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Kristiansen

Et historiedrevet boksespill for alle med lidenskap for sporten. Kim Kristiansen har satt seg inn i karrieren til André Bishops og dasket seg frem til en vurdering.Loading next content