Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
film-anmeldelser

Bee Movie

Jerry Seinfeld har tydeligvis mye tid til overs og ikke minst nok penger til å leve som kongen på haugen. Denne gangen forsøker hans seg som birøkter.


Antz, Bugs og nå Bee Movie. Insekter og krypdyr er en klassiker innen animasjonssjangeren og definitivt et velegnet univers for animerte sjarmtroll. Bikuben er et regelbasert samfunn der det handler om felleskap og samhold. Enkeltindividet er et ikke-tema som blir stuet bort i samfunnets mørke kroker. I Bee Movie jobber fellesskapet i New Hive City, den nyutdannede bien Barry B. Benson gruer seg til å ta fatt på oppgavene hos honningprodusenten Honex og tar et skjebnesvangert valg. Han kontakter de forferdelige menneskene.

I hovedrollen og produsentstolen finner vi ingen ringere enn komikongen Jerry Seinfeld, manuset er da også fullt av små punchlines og vittige observasjoner. Estetisk er bikuben et høydepunkt, de små detaljene gjør virkelig den store forskjellen, men idet Barry forlater den trygge kuben og beveger seg ut i det store intet forsvinner også litt av den innledende magien. Bee Movie når ikke opp til Rottatouille, men vil nok bergta de yngste seerne og underholde de som ikke har en timeplan som kretser rundt Barne-TV.

Bee Movie
Bee Movie
Bee Movie
Bee Movie
Bee Movie
Bee Movie
06 Gamereactor Norge
6 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene