Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
film-anmeldelser

Treme

Handlingen er satt til New Orleans i 2005, tre måneder etter at orkanen Katrina har ødelagt byen. Historien tar utgangspunkt i et område som heter Tremé, og noen av menneskene som bor her.

Handlingen er satt til New Orleans i 2005, tre måneder etter at orkanen Katrina har ødelagt byen. Historien tar utgangspunkt i et område som heter Tremé, og noen av menneskene som bor her.

Det er med mye musikk og en overveldende entusiasme vi blir presentert New Orleans. Ingen by i hele USA kan skilte med en så spesiell kultur. Som en følge av sin beliggenhet ved Mississippis utløp i Mexico-gulfen, har byen blitt preget av kulturelle innslag av mange sorter.

New Orleans regnes av mange som jazzens fødested, og nettopp den sjangeren er sterkt representert i HBOs Treme. Hvis dere er som meg, så får dere kanskje sure oppstøt av bare å høre ordet jazz, men ikke la dette skremme dere bort riktig enda. Musikken i Treme er nemlig ikke mindre enn ren nytelse, og setter en riktig god stemning samtidig som den rammer inn historien.

Serien er utviklet av de samme som ga oss The Wire og Generation Kill. Noen skuespillere vil vi kjenne igjen fra tidligere, men de har også brukt en del lokale skuespillere. Dette bidrar til å høyne troverdigheten.

Hovedkarakterene er mange, men historiene er godt fortalt. Vi får et innblikk i mange menneskers daglige kamp for å gjennoppbygge livene sine. Karakterene spenner fra restauranteiere, via en advokat og en engelsklærer til gatemusikkanter som lever fra hånd til munn.

Selv sier skaperne at de ikke forsøkte å lage et historisk korrekt bilde av tiden etter orkanen, men heller å gi seerne en følelse av hvordan innbyggerne stod sammen for å ivareta kulturen og bringe byen tilbake til sin velfortjente prakt.

Selve dialogen flyter godt, og den føles veldig naturlig. Det er lett å glemme at det er en tv-serie man har foran seg. Dette er positivt, men det har også fått meg til å innse et viktig poeng.
Dagens serier mangler ofte det virkelig interessante innholdet. Jeg føler at dette er gjeldende også for serier som The Pacific og Boardwalk Empire. Alt er perfekt, ned til minste detalj. Dialogen er naturlig og stimulerende, utseende på «kulisser» er upåklagelig, skuespillerne er dyktige, historiefortellingen er imponerende og produksjonen er nydelig. Det eneste som mangler, er en virkelig fengslende historie.

Jeg føler ikke lenger at jeg må se hva som skjer i neste episode - jeg sitter bare og nyter kvaliteten på det som serveres. Likevel må det sies at det er en viktig serie, og jevnt over en god totalpakke. Det mangler bare litt for at den skal nå helt opp til sitt potensiale.

Tréme
07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene