Norsk
Gamereactor
film-anmeldelser
Deadpool 2

Deadpool 2

Den mest rappkjefta superhelten i bransjen er tilbake, og utrolig nok overgår han seg selv på nesten samtlige plan.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Den første Deadpool-filmen var en overraskelse for mange. Den canadiske skuespilleren Ryan Reynolds var fra før av mest kjent for tvilsomme superheltroller, romantiske komedier av den klisjefylte sorten og ikke nødvendigvis den første du tenkte på når du skulle navngi en morsom person i filmbransjen. Så kom filmen om «the merc with a mouth», en film produsert med relativt lavt budsjett og med oppsiktsvekkende høy aldersgrense til superheltfilm å være, og brått var alt snudd på hodet. Reynolds eide fullstendig rollen som den rappkjeftede superhelten, filmen imponerte tross sine begrensede ressurser (noe som ble en ressurs i seg selv takket være Deadpools karakteristiske brytninger av den fjerde veggen) og filmbransjen forsto at det faktisk var et marked for ekstremt voldelige og brutale superheltfilmer rettet mot et voksent publikum. Det er mye takket være Deadpool vi fikk det som kanskje var fjorårets beste superheltfilm, nemlig Logan.

HQ

Den slags blir det selvfølgelig en oppfølger av, men prosessen har ikke vært helt smertefri. Regissør Tim Miller takket for seg, blant annet på grunn av uenigheter med Ryan Reynolds om hvilken retning filmen skulle ta (Reynolds ville for eksempel holde filmen på et lavt budsjett, siden det fungerte såpass godt første gang), og valget av hvem som skulle innta rollen som den ikoniske rollefiguren Cable var også lenge et mysterium. Til slutt falt valget på Josh Brolin, som allerede har en sentral rolle som Thanos i Avengers: Infinity War. Selvsagt må den slags vitses om i Deadpool 2, men det regnet vi selvfølgelig med.

Deadpool 2
Deadpool er tilbake, nå bedre kledd enn noensinne! // Photo: IMDb

Wade Wilson, bedre kjent som Deadpool (bedre kjent som Ryan Reynolds, bedre kjent som Green Lantern) har for lenge siden etablert seg i underverdenen som en kraft å regne med. Den slags skaffer ham fiender, noe som etter hvert går inn på ham på måter han ikke kunne forestille seg. I et forsøk på å finne en ny retning forbarmer han seg over mutanten Firefist (Julian Dennison), men han er ikke alene om å fatte interesse for unggutten. I beste Terminator-stil entrer leiesoldaten Cable (Josh Brolin) scenen med sikte på å eliminere Firefist, og som den stabeisen han er finner ikke Deadpool seg i den slags.

Det imponerende med Deadpool 2 er at dette er en film som makter å være både trist og rasende festlig på en og samme tid. Jeg hadde selvsagt forventet det siste, men jeg hadde egentlig ikke forestilt meg at Deadpool 2 skulle være en film som vekker flere følelser enn latter. Deadpool 2 fremstår dermed som en langt mer variert og innholdsrik film enn den første, samtidig som den fortsatt føles veldig som en Deadpool-film.

Dette er en annonse:

For ikke la deg lure av den «lave» 15-årsgrensen: Dette er en Deadpool-film tvers igjennom, og det betyr at her kappes, skytes og maltrakteres både hoder og andre lemmer over en lav sko. Legg til rappkjeftede og kjappe replikker tettere servert enn raseriutbruddene til Wolverine (som selvfølgelig får gjennomgå som det suser i filmen) og Deadpool-faktoren er et faktum. Og for den som fryktet at alt det gode materiale ble brukt opp i første film, kan jeg berolige dere med at det snarere er tvert om. Dialogen, situasjonene og kommentarene er jevnt over flere hakk over hva vi var vitne til i første film, hvilket er imponerende i seg selv. Gladvolden til tross ler jeg så det griner, som regel nettopp på grunn av gladvolden, som er på full høyde med sjangerens mester Tarantino selv.

Deadpool 2
Josh Brolin er ikke bare en utsøkt Thanos, han kler også rollen som Cable godt. // Photo: IMDb

Det må også nevnes at rollebesetningen i filmen er meget godt gjennomført. Josh Brolin som Cable har fått klart mest oppmerksomhet i forkant, noe som absolutt er velfortjent, for både her og i Avengers: Infinity War viser Brolin at han takler denne typen roller meget godt. Veteraner fra forrige film som den klønete taxisjåføren Dopinder (Karan Soni) og Deadpools store kjærlighet Vanessa (Morena Baccalin) gjør seg også godt i denne filmen, men nykommeren Zazie Beetz fortjener mest ros for sin herlige tolking av rollefiguren Domino. Det hele er så lekent og lett, men samtidig også ikke uten et lite stykke alvor over seg.

Alvoret i filmen gjør absolutt at filmen holder seg godt, men filmen viser seg desto svakere i de sekvensene hvor substansen mangler. Å klage på at en film om den pubertale og barnslige helten Deadpool mangler substans føles selvfølgelig helt malplassert, men faktisk har Deadpool 2 noen gode sider ved seg som gjør at dette kommer desto tydeligere frem i de svakeste partiene. Når dette inntreffer i noen av scenene blir det hele plutselig litt mer langtekkelig, skjønt aldri på et direkte kjedelig nivå.

Dette er en annonse:

Lyd og bilde er svært underholdende i filmen, og ikke minst er det tonnevis med solid action, både av det koreograferte og det dataanimerte slaget. Sistnevnte har imidlertid en tendens til å vise seg fra sine svakere sider, noe som ikke minst blir tydelig i disse dager hvor Disney kjører vanvittige summer inn i produksjonen av Marvel-filmene og serverer oss den ene spesialeffektfesten etter den andre. Den slags kan man bare ikke vinne mot, men jevnt over skal Deadpool 2 likevel ha for en meget solid innsats som holder nesten hele veien gjennom.

Deadpool 2
Åh, balle! // Photo: IMDb

Deadpool 2 overgår forgjengeren på samtlige plan, og ender opp som noe av det morsomste jeg har sett av film på evigheter. Jeg har sagt dette ofte det siste året, men her snakker vi om en film som overgår både Lego Batman-filmen og Thor: Ragnarok i latterfaktor. Det avgjørende øyeblikket for dette argumentet? Rulletekstscenene! Filmen serverer tidenes beste rulletekstscener i filmhistorien (uten diskusjon), og selv flere timer etter filmen ler jeg fortsatt høyt for meg selv. Den rappkjefta superhelten er helten vi ikke fortjener, men som vi absolutt trenger i disse mørke og dystre tider. Se den!

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Muligens en av de morsomste filmene noensinne, Deadpool er seg selv lik, eminent rollebesetning, kjappe replikker, herlige detaljer, legendariske rulletekstscener.
-
Noen svake spesialeffekter enkelte steder, mangler litt substans til tider.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
Deadpool 2

Deadpool 2

FILM-ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Den mest rappkjefta superhelten i bransjen er tilbake, og utrolig nok overgår han seg selv på nesten samtlige plan.



Loading next content