Norsk
Gamereactor
guide
Final Fantasy VII: Rebirth

Final Fantasy VII: Rebirth - Queen's Blood-guide: Hvordan spille, strategier og de beste kortene

Det beste minispillet fortjener en fremtidig solo-utgave, men nå viser vi deg de beste strategiene for å bli en kortmester.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Final Fantasy VII: Rebirth er over oss, Tetsuya Nomura og Yoshinori Kitases etterlengtede oppfølger har vært fire år under arbeid siden FFVII: Remake begynte denne nye reisen inn i det ukjente i 2020. Og akkurat som den gang er Rebirth mye mer enn en episk historie om en gruppe karakterer som er ute etter å redde verden, det er en enorm, storslått og fargerik verden, full av kriker og kroker å utforske og ting å se (og nyte). Og akkurat som for 26 år siden har historien om Cloud og kompani både dramatiske og muntre øyeblikk. Og det er få ting som er morsommere og mer avhengighetsskapende enn det nye minispillet Queen's Blood.

Final Fantasy VII: Rebirth

Queen's Blood, samlekortspillet til Final Fantasy VII: Rebirth

Først og fremst skal ingen være nervøse eller tro at dette er en nødvendig milepæl for å fullføre historien.

Queen's Blood er et kortspill som er populært i de regionene vi besøker i Rebirth, der hver spiller bygger kortstokker med kort som representerer monstre og andre fiender (og til og med påkallelser) fra denne og andre titler i Final Fantasy -serien.

Når du starter minispillet (som strekker seg over hele spillet, gjennom de ulike Queen's Blood spillerne du møter) i Kalm, får du en startkortstokk med 15 kort du trenger for å spille. Disse første kortene er ganske enkle, men de fungerer som et godt eksempel på hvordan spillet fungerer.

Final Fantasy VII: Rebirth
Dette er en annonse:

Hvordan spiller man Queen's Blood?

Brettet Queen's Blood er et rektangel på 5x3 felter, og (med noen få unntak med spesielle regler) starter vi alltid på venstre side, med en grønn bonde som skal legge et kort i den første kolonnen. Målet er å få flere poeng enn motspilleren i hver av de tre radene, enten ved å telle kort eller ved å drukne motspilleren slik at de ikke kan spille ut kort.

Når du mottar den første kortbunken, må du gjøre deg kjent med kortene, og det er bare én måte å gjøre det på. Finn en av de tre motstanderne du finner i byen Kalm, og utfordre ham. Kortene har forskjellige deler:

Dette er en annonse:


 • Overst til venstre: bønder. Hvis vi oversetter dette til andre samlekortspill som Pokémon TCG eller Magic, kan vi si at dette er "land" eller energi som trengs for å sette kortet i spill. Hvis for eksempel et Shrieker -kort har en verdi på tre bønder, må det være tre bønder i din egen farge på feltet du vil plassere det på.

 • Øverst til høyre: Kortets verdi. Tallet som vises, er kortets verdi og legges til poengsummen på slutten av spillet. Hvis du har flere poeng totalt i en rekke når spillet er over, tar du med den verdien i den endelige opptellingen. Hvis begge spillerne har samme verdi i rekken, legges ingen av dem til. Noen kort har spesielle evner som gjør at du kan øke eller redusere verdien på kort som har en områdeeffekt, så det å ha høyere verdi betyr ikke alltid at du kan slappe av.

 • Midtseksjonen - områdeeffekt: På hvert Queen's Blood kort er det en representasjon av spillebrettet som viser hvilke områder kortets innflytelse går opp (gulfargede områder) eller hvor det påvirker med sin spesielle evne (rødfargede områder). Ved hjelp av dette lille minikartet over spillebrettet kan du avgjøre hvor kortet gjør mest nytte for seg, og legge en strategi for hvordan du kan maksimere effekten av kortets evne (hvis det har en slik).

 • Kortets evne: Ikke alle kort har spesielle evner (de dukker opp etter hvert som du spiller), men de fleste av dem endrer verdien på kortene som ligger på de feltene de påvirker. Enkelte kort har også effekter på hånden din (for eksempel vil Mandragora automatisk gi deg et annet identisk kort når du legger det i spill), og andre kan til og med "tilkalle" andre kort som du ikke engang har i kortstokken din på det tidspunktet, men vi lar de Legendariske kortene ligge for nå.

Final Fantasy VII: Rebirth

Hvordan får jeg flere kort til Queen's Blood?

Du vil snart innse at kortene du har brukt til å vinne de første seirene, begynner å bli for få for de neste motstanderne, og du må finne flere. Det er bare tre måter å få tak i kort på:


 • Ved å kjøpe pakker som selges av kjøpmenn i bygder, byer og i Gold Saucer for 500 guiles. Disse pakkene består vanligvis av tre eller fire forskjellige kort og én eller to enheter av hvert kort, avhengig av styrken.

 • Beseire Queen's Blood -spillerne som står i veien for deg. Når du vinner, vil de gi deg et spesialkort som de har brukt tidligere i spillet, slik at du har opplevd effekten av det og vet hvordan du skal bruke det i kortstokken din.

 • Fullføre visse sideoppdrag.

Final Fantasy VII: Rebirth

Korttyper i Queen's Blood

Avhengig av deres evne eller sjeldenhet klassifiseres kortene på forskjellige måter :


 • Normalkort: Som navnet antyder, er dette de vanligste kortene i Queen's Blood. Bortsett fra at de har en spesifikk verdi eller et spesifikt antall bønder og et tydelig innflytelsesområde, kan normale kort finnes i alle spilleres kortstokker i Final Fantasy VII: Rebirth. Normale kort kan ha eller ikke ha en evne.

 • Legendariske kort: Dette er unike kort (det finnes bare ett av hver type som du kan få), og hvert av dem representerer vanligvis mer kjente eller unike figurer i spillet. De vanligste, eller de du kanskje støter på først, er tilkallingskortene, for eksempel Chocobo og Moogle. Hvert legendariske kort har en veldig nyttig spesialegenskap avhengig av hvilken type spill du spiller, så det skader aldri å øve med flere av dem i kortstokken til du finner en optimal rekkefølge.

 • Erstatningskort: Erstattes av et kort som allerede ligger på brettet. Disse kortene er nyttige fordi de kan utløse evner hos kort som fungerer når de ødelegges, noe som kan gi et seirende utfall av spillet. De er også de eneste kortene som kan komme i spill selv om alle andre felter på brettet er opptatt, så de er den perfekte definisjonen på "ess i ermet".

Personlig valg: De beste kortene å ha i Queen's Blood-kortstokken din

Til slutt vil jeg anbefale deg å bruke noen få kort som du kommer til å støte på på dine reiser i Rebirth. Disse kortene trenger ikke alltid å være legendariske (selv om de fleste av dem er det), men det er de kortene jeg regelmessig har i kortstokken min, og som jeg har brukt til å oppnå seire på Prairies, Junon, Costa del Sol, Corel, Gongaga og så videre.


 • Shiva (legendarisk): Summoning Shiva er et veldig nyttig legendarisk kort når du møter en motstander på middels til høyt nivå. Vanligvis vil angriperens strategi alltid starte med å "redde" deg ved å ta tomme bondefelter i besittelse, så Shivas evne kommer til nytte med en gang. Når kortet kommer i spill, plasserer det tre diamantstøvbrikker som blokkerer motstanderens kort og legger til verdiene 2, 4 eller 6 til de tomme posisjonene dine.

 • Chocobo og Moogle (legendarisk): Dette kortet er tilgjengelig tidlig i spillet hvis du følger med på sideoppdragene i Kalm og Gresslandet. Chocobo and Moogle øker i verdi med 1 for hvert ekstra boostede kort, noe som kan avgjøre en kamp til din fordel hvis du utnytter kombinasjonen med Cactuar, et vanlig kort du også får tidlig. Denne kombinasjonen av Choco/Moog og Cactuar kommer til å bli en av dine favorittstrategier i starten.

 • Mentalis (normal): Kraftig offensivt kort, som har den egenskapen at det senker verdien på allierte (vær forsiktig med dette) og fiendtlige kort i sitt virkeområde med 1. Veldig nyttig hvis du vil plassere det midt på brettet for å fungere som en "barriere" for motstanderen din og hindre ham i å plassere kort på lavt nivå.

 • Archdragon (normal): Et fortroppskort som gir deg mulighet til å heve nivået på bøndene på feltene bak det, samtidig som det senker verdien på feltet til høyre for det med 3. Bra å bruke når du vil eliminere motstanderens kort og få plass til dine egne kort. Og den trenger bare én bonde for å komme i spill. Veldig allsidig.

Jeg håper denne guiden til Queen's Blood vil hjelpe deg med å vinne mange seire og realisere potensialet i dette fantastiske minispillet Final Fantasy VII: Rebirth. Og hvem vet, kanskje Square Enix en dag bestemmer seg for å gi det ut som en frittstående tittel. Jeg gleder meg til det.

Relaterte tekster

0
Final Fantasy VII: RebirthScore

Final Fantasy VII: Rebirth

ANMELDELSE. Skrevet av Ketil Skotte

Den andre delen av den mest ambisiøse nyinnspillingen i spillhistorien er her. Lever det opp til arven og dagens standarder?Loading next content