Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Nyeste
Atrás

Blogger

Her kan du kommentere alle brukernes blogger
Ingar Hauge
Offline
GR®
Ingar Hauge
Det blogges for sjeldent om tegneserier fra min side. Ikke fordi interessen er dalende eller fraværende, men fordi tiden rett og slett ikke strekker til, verken til å blogge eller lese så mye som jeg skulle ønske.

Så når det først blogges om den slags igjen, er det nesten på sin plass å rette fokus mot den siste trenden i norsk tegneseriebransje. Og kanskje er det på sin plass at det på denne tegneserieentusiastiske teologens blogg skrives om en tegneserie om nettopp en prest.

Før jul kan vi nemlig vente oss en helnorsk, digital tegneserie om ingen ringere enn mannen bak Nordlands trompet og Herre Gud, ditt dyre navn og ære. Rundt 300 år etter hans død melder NRK at Petter Dass får sin egen tegneserie, som har fått det ganske enkle navnet Dass.

At Dass på fremsiden av tegneseriealbumet skrives med fonter som gir sterke assosiasjoner til KISS-logoen, og at hovedpersonen selv er avbildet med en torshammer på forsiden, gir oss imidlertid et sterkt hint om at tegneserien ikke først og fremst kommer til å bli et poetisk verk som fokuserer på prestens lyriske eller teologiske sider. Snarere er det snakk om en combat priest av typen Nickolas D. Wolfwood eller presten i Braindead som hopper inn blant zombiene med karatespark og klar tale om at han "kicks ass for the Lord."

Dermed kan vi vente oss et verk hvor Petter Dass drar rundt og "banker opp troll, hekser, svartedauden og alt mulig," dersom vi skal tro de to tegneserieskaperne fra Helgeland. Noe historisk snacks kan vi nok vente oss midt oppi det hele, men først og fremst er det reinspikket tegneserieaction som venter.

Det første verket i serien, Petter Dass og Trænagubben, kan ventes i digitalt format i tiden før jul. Når historiene er ferdig utgitt digitalt, kan vi vente dem samlet i et fysisk hefte. Det er nok rimelig å anta at seriens hjemmesidene vil ha mer info i tiden som kommer.
 

Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzumishi krimpatul
Suzanne Berget
Online
GR®
Suzanne Berget
haha, må jo leses!

Hvis du liker det absurdhistoriske burde du prøve deg på Alfa fra Uberpress, handler om vikingen Geir Onimo og hans eskapader
 

remote
Online
Moderator
remote
Leste faktisk om dette nettopp. Det ser ganske så kult ut!
 

                                   «Jeg prøvde å trøste meg med at jeg var et åndsmenneske»
Missing Avatar
Offline
Khriipy
Hahaha, fantastisk! Dette må jeg følge med på.
 

:3
avatar is Missing

For å diskutere må du være innlogget. Om du ikke er medlem ennå - bli medlem nå!