Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Fullblox

Fullblox

Er dette det ultimate gåtespillet fra Intelligent Systems til Nintendos håndholdte 3DS-konsoll? Vi har satt karakter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det japanske studioet Intelligent Systems har grunn til å være stolte. De har tross alt skapt en av de mest forfriskende og unike gåtespilleneseriene til 3DS. Blox-serien har allerede gitt oss Pullblox og Fallblox, og de utforsket begge de tredimensjonale mulighetene til konsollen på en rolig, smart og avhengighetsskapende måte. Nå er dessuten det tredje spillet her, Fullbox, og med seg har det en annerledes opplevelse.

Fullblox består av en rekke attraksjoner i en fornøyelsespark. Hver attraksjon representerer sin egen spillmodus, og hver modus tilbyr sin helt egen type gåter. Det hele er presentert på en utrolig søt og vennlig måte, og etter opplæringsdelen glemte vi nesten at dette er en tittel som krever ekte penger av oss. Ja, Fullblox er et såkalt freemium-spill, altså en tittel som du kan skaffe deg helt gratis, men hvis du vil oppleve alt det har å by på må lommeboka åpnes. Baksiden med slike mikrotransaksjoner er at man stadig vekk må punge ut, men samtidig er dette spillet langt fra verst i klassen. Hvis du velge å kjøpe billetter til alle attraksjonene, og dermed alle modusene, på én gang, koster det deg nemlig bare ca. hundrelappen. Sammenlignet med spill som er designet for å jevnlig kreve stadig mer penger av deg, er ikke dette beløpet så ille. Det er dog noe dyrere å låse opp hver enkelt modus individuelt.

Fullblox

Det er uansett ikke noe å gjøre med det, og spillopplevelsen Fullblox har å tilby er etter vår mening vel verdt investeringen. Man trenger dessuten ikke å kjøpe alt sammen, da man godt kan holde seg til modusene man tror man vil like best, samtidig som man styrer unna det som høres mindre spennende ut. På denne måten tviler vi på at mange vil føle seg loppet av Intelligent Systems over dette.

En av attraksjonene vi falt for bærer navnet Mallo's Playtime Plaza. Her må man bryne seg på hele 100 forskjellige gåter, av forskjellig art og økende vanskelighetsgrad. Vi likte også Poppy's Sculpture Square, som inneholder 50 gåter der formen til objektene du jobber med spiller en vesentlig rolle, og ekstremmodusen Corin's Fortress of Fun, som har 50 gåter fulle av krevende fiender. Til slutt må vi også nenve retro-modusen Papa Blox's NES Expo, som byr på 50 gåter av middels til høy vanskelighetsgrad, basert på klassiske NES-figurer.

Dette er en annonse:

De som kjenner til serien fra tidligere vil ha en fordel når de starter med Fullblox. Hver puzzle består av ulike deler som kan trekkes for å lage nye plattformer, eller for å avdekke en skjult vei til målet. Du må skyve eller trekke i disse blokkene for å komme deg frem, men det blir stadig vanskeligere med nye elementer som sender deg mellom ulike ledd av oppgaven. Dessuten må du ofte unngå fiender midt oppi det hele.

FullbloxFullblox

Disse elementene ble imidlertid etablert i de tidligere spillene, så hva er nytt i Fullblox? Det er følelsen av tredimensjonalitet. Intelligent Systems har lagt til en vri ved å la deg flytte bitene både sidelengs og inn fra bak i bildet. Ved å rotere bildet kan du få bedre oversikt over oppgavene, og denne tredimensjonale måten å spille på er nytt i serien. Dessuten kan du skru tiden tilbake for å rette opp mindre feil. Denne romforståelsen krever litt trening, men det er desto mer belønnende å løse gåtene nå.

Velger du å kjøpe en av Fullblox-modusene vil du dessuten få tilgang til studioet. Her kan du lage og dele egne puzzles og utfordringer med QR-koder. Dette verktøyet sørger (takket være et kreativt community) for mange ekstra timer med moro i Fullblox, og verktøyet er både gjennomført, enkelt å bruke og veldig intuitivt.

Dette er en annonse:

For å si det enkelt er Fullblox verdt å skaffe seg for enten én eller alle modusene. Her er det noe for deg enten du liker enkle gåter eller hjernevridene utfordringer. Redigeringsverktøyet er også med på å gi spillet nærmest evig liv, og modellen med kjøp innad i spillet er smidig nok til at det aldri føles som nødvendig å måtte bruke penger. Dette er en klar anbefaling til alle som liker gåtespill.

FullbloxFullblox
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Vanedannende utfordringer, blir ikke kjedelig, redigeringsverktøyet og god bruk av freemium-modellen.
-
Byr ikke på så altfor mye nytt for gamle Blox-spillere, og noen gåter kan virke resirkulerte.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
FullbloxScore

Fullblox

ANMELDELSE. Skrevet av Ignacio Reinosa

Er dette det ultimate gåtespillet fra Intelligent Systems til Nintendos håndholdte 3DS-konsoll? Vi har satt karakter...Loading next content