Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
hardware-tekster

Test: Silencer 750 Quad

Mange tro gamere kjenner produsenten PC Power & Cooling og for ikke så altfor lenge siden slo de seg sammen med en annen meget stor hardwareprodusent - nemlig OCZ. I dag har nettopp dette samarbeidet gitt oss en godbit og de i form av en ny strømforsyning - Silencer 750 Quad.

  • Tekst: Børge Fjeld

Nok en gang må jeg ta av meg hatten for et kvalitetssterkt produkt som gir nøyaktig det den lover og litt til. PC Power & Cooling er kjent for sine kvalitetsprodukter for oss gamere og i dag når skjermkortene bare blir større og mer krevende, er det viktig å tenke på hvilken strømforsyning (PSU) du monterer inn i kabinettet. Spesielt viktig er dette dersom du vurdere å kjøre to skjermkort. Dette krever enormt mye av PSU'en både når det gjelder stabilitet og jevn strømtilførsel.

OCZ som nå samarbeider med PC Power & Cooling kommer sterkt ut av dette. Ikke bare er begge selskapene store, men de har også meget kvalitetssterke produkter. Med denne sammenslåingen vil begge selskapene kunne bidra til enda bedre produkter for oss etter hvert kresne gamere.

PSU'en vi i dag har sett nærmere på er Silencer 750 Quad og det første som møter meg når jeg åpner esken er et skjema som viser meg en haug med tester som er gjort. Personen som har gjennomført disse testene heter James og han har konstatert at PSU'en holder mål. Jeg tviler ikke på det, men spent er jeg når jeg drar til mitt lokale Elverk for å måle utgangseffekten. Til alles store overraskelse på Elverket viser testen 760.1W og det er faktisk 0.9 mer enn det James hadde fått til og det er meget imponerende. Ikke bare gir PSU'en mye strøm, men den er også veldig stabil. Vi målte dette gjennom flere minutter og med såpass mye juice, er det ikke noe problem å koble til det du måtte ønske av skjermkort, lydkort, m.m i ditt nye eller gamle kabinett. Dessverre fikk vi ikke til å teste peak'en på PSU, men i følge skjemaet som fulgte med takler PSU'en hele 825W.

Nå har jeg hatt PSU'en i maskinen min en god stund og kjørt både kraftige spill og latt PC'en stå på i over et døgn. Ingenting har klart å knekke den. Jeg har til og med forsøkt for en liten periode med varme fra en varmovn og den fungerte like godt. Det er stor forskjell på PSU'er når det gjelder støy fra viften og det som imponerer meg er at uansett hvor hardt jeg kjører PSU'en fra PC Power & Cooling, like lite støy kommer fra den. Dette har jeg ikke opplevd tidligere. Endelig kommer det en PSU som ikke bare er sterk på strøm, den er også veldig stille. Jeg har tidligere nevnt i en annen omtale av en PSU at vi ønsker oss muligheten å kunne fjerne kabler som ikke er i bruk. Dette vil i følge kontaktpersonen min i OCZ føre til lavere effekt og ikke gi like mye Watt. På en annen side vil mindre kabler gjøre det bedre for PC'en i og med at det blir større plass og større sjanser for bedre luftgjennomstrøming enn om det er masse kabler som ligger rundt omkring i kabinettet. For masse kabler vil føre til at den varmeluften blir mer stillestående enn om det hadde vært mindre kabler. Annet enn det har jeg faktisk ikke å trekke på PSU'en og som jeg er meget godt fornøyd med. Som kontaktpersonen min sa, det er ikke for ingenting at NASA kjøper PSU'er fra PC Power & Colling til sine komplekse maskiner...

For de av dere som er ute etter en ny PSU og som i tillegg vil ha en stille PSU - for guds skyld velg denne. Ikke bare får dere masse juice for pengene, men dere hører den knapt - hva mer kan vi ønske oss? I tillegg får du hele fem års garanti på kjøpet og det er ikke så altfor mange som kan slå i bordet med det. Nei folkens, dette er nok et kvalitetsprodukt fra en stor produsent og jeg er meget takknemlig som får muligheten til å teste dette og speiselt vise dere lesere hva som er bra og hva som er dårlig. Nå venter jeg spent på det neste PC Power & Cooling og OCZ kommer med - for bedre enn dette skal det bli vanskelig å få til.

Ønsker du flere opplysninger om produktet, ja så klikker du deg inn på nettsiden til PC Power & Cooling

Silencer 750 Quad
Silencer 750 Quad
Silencer 750 Quad
Silencer 750 Quad
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Gir mer enn nok strøm til blant annet SLI-kjøring for 8800GTX-kort, lite støy fra viften og fem års garanti
-
Mulighet til å fjerne unødvendige kabler.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene