Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
hardware-tekster

Se superklart med Hiper HDMI til HDMI-kabel

Hiper er en produsent jeg ikke har vært borti tidligere og jeg var spent da jeg mottok de første produktene. Selvfølgelig har jeg vært på nettet og snoket litt som seg hør og bør. Det jeg har lest har vært veldig positivt.

  • Tekst: Børge Fjeld

Dette produktet er kanskje ikke det største fra Hiper som også har både komplekse strømforsyninger, vifter, kabinetter, fullbygde mediasenterkabinette, tastaturer og kabler på sine lister. Alt sammen til glede for oss gamere. Nå har jeg sett nærmere på en HDMI-kabel fra Hiper som i aller høyeste grad bør legge seg på linjen med andre produsenters kabler.

Det første som møter meg, er en stilig innpakket kabel hvor begge endene er HDMI. Så hva er så HDMI? Jo, HDMI er en forkortning med High Definition Multimedia Interface og som disse ordene sier, skal kabelen gi deg høy oppløsning i lyd/bildekvalitet. En slik kabel gir deg med andre ord best mulig lyd/bilde uten tap av signaler på veien fra kilden til mottakeren.

Jeg for min testet ut kabelen på min MediesenterPC og med en gang jeg plugget inn kabelen, begynte signalene å flyte over skjermen min. Det hele ble veldig superskarpt og lyden knakende god. Imponerende, men er ikke dette noe andre produsenter ville ha klart med kabelene sine? Jo og er det forskjell på de kablene til de forskjellige produsentene? Det er det, selv om man kanskje ikke ser den helt store forskjellen med det blotte øyet bestandig.

Hiper skryter av at denne kabelen har en overføringshastighet på opp mot 340 MHz (10.2 Gbps)og med full HD på opp til 1080p i oppløsning. Dette gir oss superklare bilder, noe jeg uten tvil kan skrive under på. I tillegg er endene gullbelagt som ikke gir noe tap av signaler samt at kabelen er over 1.5 meter lang og dekket med et beskyttende belegg som sørger for at kabelen ikke så lett får skader om uhellet skulle være der. Hiper sier også at den er av kobber med aluminiumsfolie som isolerer signalene godt.

Jeg er veldig godt fornøyd med kabelen i sin helhet og kan selvsagt anbefale deg den. Dessverre fant jeg ikke noen norske utsalgssteder for kabelen, men håper den etter hvert vil dukke opp i norske butikker.

Mer info om kabelen finner du inn på Hiper sine nettsider

Hiper HDMI-kabel
Hiper HDMI-kabel
Hiper HDMI-kabel
Hiper HDMI-kabel
+
Lang kvalitetssikker kabel som gir supersterke signaler på min LCD-TV fra MediesenterPC-en min.
-
Kebelen virker litt for stiv.