Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
hardware-tekster

Test: OCZ Behemoth

OCZ er en stor produsent av gamingutstyr og har lang fartstid hvor de har lansert mange kvalitetsprodukter. I deres sortiment finner vi alt i fra strømforsyninger, minnebrikker, minnepenner, skjermkort, NIA til muser og tastaturer. For ikke lenge siden dukket den snille postmannen opp med en ny laser gaming-mus og navnet du først som sist kan merke deg er OCZ Behemoth.

  • Tekst: Børge Fjeld

Det er ikke så altfor lenge siden vi la opp en nyhet nettopp om denne musen fra OCZ og vi håpet da selvsagt å kunne få testet den ut. Som lyn i fra klar himmel dukket min snille postmann opp med en pakke fra OCZ og i den lå denne nye musen som har fått navnet Behemoth. OCZ har ikke kostet på noe fanzy eske som mange andre produsenter, men en enkel innpakning. Det er ikke dermed sagt at innpakningen gjenspeiler produktets kvalitet. Nei, tvert i mot. Det første man gjør er å legge inn driverne og programvaren. Selve programvaren var enkel å bruke og her kunne jeg legge inn opp til fire profiler (som styres av en knapp på undersiden av musen) om jeg skulle spille RPG, FPS, RTS eller andre sjangere. På undersiden finner du en luke og bak denne luken ligger det vekter. Her kan du selv bestemme hvor tung du ønsker musen skal være og jeg for min del ønsker musen så tung som mulig. Andre vil kanskje ikke bruke vektene noe som får bli en smakssak.

Designmessig har OCZ gjort veldig mye riktig. Jeg har et godt grep om musen med en egen hvileplass for pekefingeren i tillegg til en hvileskulder på venstre side for tommelfinger. Dette gjør at du kan spille på timesvis uten å bli sliten i hånden og fingrene. På toppen av musen finner du det sedvanlige musehjulet samt en knapp som justerer DPI-en (hvor fort over skjermen du vil musen skal bevege seg uten å bevege musen noe særlig). Du kan stille inn DPI-en fra 400 til 3200 DPI noe som gjør den brukervennlig uansett hvilket spill du spiller. Jeg jobber og spiller med høy DPI og ligger på fra 1800 til maks DPI. Andre synes musen blir for kjapp med høy DPI og ikke kan spille med disse innstillingene. På venstre side finner du tre knapper som kan programmeres til det du måtte ønske. Jeg for min del valgte å legge opp kniv, granater og medkit i Battlefield-spillene.

Nøyaktigheten er noe som jeg stiller høye krav til. I spill som Battlefield 2 og Battlefield 2142 kreves det veldig mye av musen og nøyaktigheten og heldigvis er det få muser som ikke tilfredsstiller kravene mine. OCZ Behemoth er i den kategorien som gir meg den nøyaktigheten jeg vil ha. I alle spillene jeg testet ut; Battlefield-spillene, Call of Duty: World at War, World in Conflict, Crysis, Far Cry 2 og Brothers in Arms: Hells Highway var nøyaktigheten perfekt. Her har OCZ gjort en grundig jobb og i følge dem er det på grunn av den doble laseren som gjør nøyaktigheten så bra.

Jeg er veldig godt fornøyd med musen og OCZ har bevist for meg at de ikke bare er spesiallister på strømforsyninger og minnepenner, men også mestrer andre produkter veldig bra og da som denne Behemoth laser musen. Det er kanskje en ting jeg savnet, flere knapper hadde ikke vært å forakte samt en egen beholder for vektene. Uten en beholder er det fort gjort at vektene kan bli borte på en allerede overfylt spillbule. Enkelte spill krever raske reaksjoner og i den forbindelse er det godt å ha knapper på musen som kan programmeres til det man vil. OCZ Behemoth er en mus jeg uten tvil kan anbefale alle uansett hva du spiller. Den er akkurat passe i størrelse, har godt grep, perfekt nøyaktighet, mulighet for å bruke høy DPI (fart/oppløsning), vekter og har fire profil-innstillinger. Akkurat det vi gamere er ute etter eller hva?

OCZ Behemoth
OCZ Behemoth
OCZ Behemoth
OCZ Behemoth
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Godt grep, nøyaktig, vekter, fire profil-innstillinger og høy DPI.
-
Savnet flere knapper samt en beholder for vektene.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene