Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
hardware-tekster

Test: NZXT Panzerbox - perfekt for LAN

NZXT er nok en gang på banen og denne gangen med et produkt som virkelig egner seg å ta med på LAN. Med andre ord perfekt for gamere som er mye på farten!

  • Tekst: Børge Fjeld

Selv har jeg ikke testet ut så altfor mange produkter fra NZXT, men det jeg har sett på har holdt god kvalitet og da tenker jeg på M59-kabinettet som vi testet for ikke lenge siden. Er det noe vi gamere tenker på så er det nettopp hvordan kabinettet ser ut. For oss er det viktig å ha et kabinett som spriter opp omgivelsene samtidig som det er godt å bruke når vi installerer det ene skjermkortet etter det andre og oppgradere våre dyrebare maskiner.

Etter å ha studert esken på kabinettet, så ser jeg fort at dette er et kompakt og bredt kabinett. Dette får du fort beviset på når du åpner kabinettet og ser hvordan det ser ut innvendig. For med en bredde og dybde på henholdsvis 244mm og 455mm, så får du søren meg plass til det utroligste. Høyden er ikke all verden - 455mm, men når det andre er stort nok, så har det ikke noe å si. På innsiden av kabinettet sitter det to store vifter. En frem og en i toppen på 190mm. På baksiden finner du en 120mm vifte. Det er meget viktig med god luftgjennomstrømningen spesielt med tanke på varme komponenter som prosessor og skjermkort. På venstre side finner du en lufteåpning som gjør at luftingen blir enda bedre. Det er derfor lurt å tenke på hvordan kabinettet ser ut innvendig og om det er gode kjølemuligheter før man kjøper seg et kabinett. Selv om det er bra omdreining på viftene i front og på toppen, så høres de ikke mye på grunn av størrelsen. Jo større en vifte er, jo mindre bråker den. Dette er noe alle gamere vet.

Dette kabinettet har mange stilige egenskaper og en av de som så absolutt bør nevnes er muligheten å ta ut hovedkort-platen på baksiden. Dette gjør det veldig enkelt å montere på hovedkort, skjermkort og lydkort. En slik løsning vil jeg gjerne se flere som bruker og her skal NZXT ha en fjær i hatten for nettopp å bruke denne løsningen på sin Panzerbox. Det er også enkelt å ta av døren på venstre side og dette gjør at å montere ting og tang i kabinettet går som en lek.

Jeg liker veldig godt designet og ordet Panzerbox får en mening med tanke på den kompakte looken kabinettet har. Designet er stilrent i mine øyne. På toppen av kabinettet sitter to USB-utganger, lydutganger og selvsagt en eSata-utgang. Selv liker jeg å ha utgangene på toppen av kabinettet i og med at det blir stående på gulvet nedenfor meg. Power og resetknappen sitter litt overraskende på venstre side av fronten og her har også NZXT gjort det litt spesielt hvor andre helst bruker høyre side eller midten av fronten til dette. Årsaken med plasseringen av knappene er at man da kan skjule ledningene til disse knappene enten ved å gå under brønnene til harddiskene eller på oversiden noe som gjør det hele litt mer ryddig.

På innsiden er det plass til tre 5,25" DVD-brenner m.m. og det er plass til fire 3,5" harddisker. Hvor to sitter i bunnen av kabinettet og er adskilt. Dette gir deg enda flere muligheter til å holde kabinettet mer ryddig for ledninger som igjen gir bedre luftgjennomstrømning. I tillegg er disse brønnene utstyrt med gummi på innsiden for å hindre vibrasjoner fra utstyret i selve kabinettet som igjen ville ha ført til mer støy. I tillegg er alle vifter festet sammen med gummi nettopp for å hindre vibrasjoner og støy. Veldig bra av NZXT som igjen tenker på oss gamere. Det er en ting jeg savnet med kabinettet og det er filter for å hindre at altfor mye støv skal komme seg inn i maskinen. Her kunne man ha satt på filter som man lett kunne ha rengjort og med det fått en renere maskin på innsiden. På baksiden av hovedkort-platen kan man skjule ledninger slik at kabinettet kan bli veldig ryddig og man får en god luftgjennomstrøning.

Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med dette kabinettet som setter en ny standard for hvordan man skal lage et kompakt, men veldig brukervennlig kabinett. Selv likte jeg de store 190mm viftene, samt at man kan dra ut hovedkort-platen som gjør at montering av diverse ting og tang går mye kjappere. Med gummiknotter i bunnen, samt rundt vifter og harddiskbrønner, sørger for at det er lite vibrasjon i kabinettet som igjen gjør at det er lite støy. Dette er bra og noe ikke alle kabinettprodusenter tenker på. For at dette kabinettet skulle ha fått toppkarakter, hadde det vært lurt av NZXT og tatt med filterløsninger. For det ville ha hindret en del av finstøvet og trengt seg inn i kjernen til kabinettet og på de sårbare kjølerne for prosessor og skjermkort, men foruten dette er kabinettet perfekt for både hjemlig bruk og ikke minst for å ha med seg på LAN. Takk til NZXT som gjør livet til oss gamere enklere!

NZXT Panzerbox
NZXT Panzerbox
NZXT Panzerbox
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Stort og romslig, store vifter, god luftgjennomstrømning, gummi for å hindre vibrasjoner, bakplaten kan tas ut.
-
Savner filter og litt mer LED-lys.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene