Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
hardware-tekster

Test: A.C. Ryan Playon!HD

Vi har tidligere testet ut Verbatim sin medieavspiller og fått gode resultater. Nå er en ny produsent her og som ikke bare overbeviser oss kvalitetsmessig, men også med brukermuligheter. Vi har testet ut Playon!HD fra A.C. Ryan!

  • Tekst: Børge Fjeld

Har du hørt om A.C. Ryan? Skal jeg være helt ærlig er dette et nytt merke for meg også. Jeg har testet ut mye gadgets og hørt om mange merker, men A.C. Ryan har vært totalt ukjent for meg. Derfor var det med stor spenning at jeg skulle få muligheten til å teste ut en medieavspiller fra denne "ukjente" produsenten.

Her er noen tekniske spesifikasjoner på Playon!HD:
- Full HD Media Player
- HDMI up to 1080p (Full HD)
- UPnP Media Streaming
- Wired & Wireless Network
- Download BitTorrent
- Listen to Internet Radio
- Internet Feeds
(Picassa, Flickr, News Feeds)
- Enjoy a Slideshow of your favorite photos
- 3.5" SATA/SATA2 Harddisk up to 2TB
- Plays / streams audio/video/image media from any device in network

Med i esken får du kabler til avspilling i forksjellige muligheter deriblant HDMI, en enkel og funksjonell fjernkontroller samt en god manual. Å koble opp medieavspilleren er enkelt og det krever ikke noen doktorgrad for å få det til. I tillegg følger det med en fin manual som gjør at du kan lese deg til problemløsninger om det skulle dukke opp.

Designet på Playon!HD er bra, fin og elegant og passer inn i hvilken som helst stue. Den er helt sort med blank finish på fremsiden samt logoen på toppen. På høyreside finner du uttak for MMC-minnekort, Fireware-utgang samt to USB-utganger. Dette gjør at du uten problemer kan flytte over ting og tang fra brikken og over på spilleren eller kjøre dette direkte fra minnebrikkene. Genialt og enkelt. På baksiden finner du en 40mm vifte (som faktisk er veldig stillegående og du hører kun en liten summing), HD-lyd utgang, Coaxial, utgang for å koble til nettverkskabel, HDMi-utgang samt video ut/inn (analoge HD-signaler). Dette gjør at medieavspilleren blir veldig brukervennlig og gir deg kun det beste når det gjelder avspilling av spesielt film og bilder.

Selve interfacen på Playon!HD er veldig enkel og selv små barn kan lære denne kjapt. Det er simpelt å hoppe mellom menyer og det er enkelt å stille inn ting som gjør at du får fullt utbytte av for eksempel å se en film eller for den saks skyld se bilder og høre på musikk. Programvaren ligner en god del på den som var i medieavspilleren til Verbatim, men er litt mer optimalisert og bedre i grunn. Stort enklere kan det ikke bli. Selv om alt ser ut til å være perfekt, så opplevde vi at det noen gang hang seg opp og at den alfabetiske rekkefølgen ikke var helt optimalisert. A.C. Ryan på sin side lover at det vil komme software-oppgraderinger som retter på dette.

Hva kan så denne godbiten avspill? Jo, ikke bare spiller den en rekke musikkformater, den spiller også film i AVI, MKV, TS, TP, TRP, M2TS, MPG, MP4, MOV, M4V, VOB, ISO, IFO, DAT, WMV, ASF, RM, RMVB, FLV med oppløsninger på 720p, 1080i, 1080p og DB-ISO. Bildet blir sylskarpt og en fryd å se film. Medieavspilleren støtter også en rekke codecs som MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 SP, ASP, AVC (H.264), XviD, DivX, WMV9 (VC-1), RealVideo 8/9/10 (opp til 720p). Du kan også spille musikk på denne avspilleren hvor den støtter MP3, MP2, WMA, AAC, FLAC, WAV, OGG Vorbis, PCM, LPCM, MS-ADPCM, LC-AAC, HE-AAC, COCK og RA-Lossless. Om ikke det er nok, så kan du også se bilder på Playon!HD noe som fungerer meget godt. Her støtter avspilleren formater som JPEG, HD JPEG, BMP, GIF, TIF og PNG samt at det er støtte for Picassa.

Alt dette gjør denne spilleren til en meget unik boks og som gjør hverdagen veldig enkel. Overfør filmer, musikk, bilder som filserver i nettverket (NAS) eller med 10/100Mbps hvor du kobler deg til hovedPC-en og overføre det du vil over til avspilleren via USB/Fireware. Man kan uten problemer koble til eksterne harddisker for å gjøre utvalget enda større om man ønsker det. Det hele er gjort meget enkelt slik at alle i hjemmet kan utføre. For å si det mildt, jeg har hatt utrolig mye glede av Playon!HD og har overfort hele musikk, film og bildekartoteket mitt over på avspilleren og nå sitter jeg enkelt og greit å ser alt på min store 50" skjerm i beste kvalitet. Lyden er koblet om på mitt JVC surroundanlegg som gjør opplevelsen heftig.

I følge A.C. Ryan vil det også komme støtte for å kunne streame Youtube samt søke opp bilder via nettet. Dette vil komme i en software-oppgradering . I tillegg kan du streame nettradio på spilleren og dette gjør at den er mer unik enn noen annen medieavspiller i denne sjangeren.

Er du på utkikk etter en avspiller som tar alt, så bør du uten tvil velge A.C. Ryan sin Playon!HD. For ikke bare er en enkel i bruk, den takler alle formater, den er trådløs og har utrolig mange muligheter. Designet gjør at den passer godt inn i alle stuer og selv små barn kan bruke den uten noen som helst problemer. Dette gjør den til et must for alle (familier) som gjerne vil se film, spille musikk og presentere bilder uten å måtte bort på PC-en eller sette inn en plate i Blu-ray/DVD-spilleren. Denne klarer alt på en gang. Jeg er avhengig og kan ikke la være å bruke den om jeg er alene eller har besøk av familie og venner.

A.C. Ryan Playon!HD
A.C. Ryan Playon!HD
A.C. Ryan Playon!HD
A.C. Ryan Playon!HD
A.C. Ryan Playon!HD
A.C. Ryan Playon!HD
A.C. Ryan Playon!HD
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Tar alle formater, enkel i bruk, bra design, passer for film, bilder og musikk.
-
Ikke helt bra sortering samt menyene hengte seg opp litt.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene