Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-6400

Når hastighet og stil møtes ansikt til ansikt.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Mens AMD for tiden topper listene sine med 6000 MT/S, eller 6000 Mhz, har ikke Intel de samme begrensningene - men dette kommer ofte med svært brede avlesninger og statistikk. G. Skill har vært frontrunner for mange av disse høyhastighets minnesettene, med den siste som ble annonsert for kommersielt salg som klokker inn på 8400 Mhz, og skal utgis senere i år.

HQ

Så det interessante poenget er, spiller det noen rolle? Kort sagt, ja. Intern GR-testing har vist at både hastighet og timing betyr mye, men varierer avhengig av applikasjon. Generelt, på Intel-baserte systemer, er høyere hastigheter med samme timing vanligvis bedre, men kan også bety at minnesettet går varmere.

Inn kommer G.Skill Trident-serien, nærmere bestemt Z-serien, og RGB-versjonen. Selv om det gir svært liten mening å velge RGB-minnesett ettersom LED-lampene på innsiden bidrar betydelig til å øke temperaturen, er G.Skills minnesett nesten alltid kledd i aluminium og har stor varmespredning, og dette tilfellet er ikke annerledes med bare 33 grader Celsius målt ved maksimal belastning. Og dette var ved hjelp av et oppsett med høy luftstrøm, og ikke en frittstående testbenk.

G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-6400

Prisene varierer naturligvis avhengig av mange faktorer, men jeg klarte å finne en i en lokal butikk for €187. Dette er en veldig god pris, og mens du betaler ekstra for RGB versus ikke-RGB-minnesett, er det ikke mye du kan gjøre med det her. Og når jeg ser på konkurransen, er ikke bare prisen aggressiv, den har også den desidert overlegne estetikken i mine øyne. Den testede versjonen var svart, men en metallisk sølvversjon er også tilgjengelig. Og husk, dette var mer enn dobbelt så mye som da det ble lansert i fjor, så med dagens priser er det nesten et røverkjøp.

Dette er en annonse:

Inne finner vi en DDR5-modul som tilbyr CL32-39-39-102, og det er naturlig XMP 3.0-aktivert. Hvis du vil ha en 4800Mhz-versjon, kan du få CL40-40-40-76 i stedet, men ved å gjøre det økes standard 1.1-spenningen til 1.4 volt, selv om settet ditt heldigvis fortsatt vil ha en begrenset livstidsgaranti. Hvis du er i tvil, vennligst les håndboken til hovedkortet ditt med hensyn til installasjon og XMP-overklokking. Det er relativt enkelt, men siden DDR5-minnet ikke er delt i midten når det gjelder installasjon i sporet, er det veldig viktig å ikke bare tvinge det.

Trident-minnet har brukt den unike stilen med å sette inn et svart stykke aluminium mellom de to varmesprederne, og deretter legge til den gjennomsiktige RGB-lyslisten i midten så lenge jeg kan huske - og det ser fortsatt fantastisk ut. Stilig, men subtil.

SK Hynix M-die følger standardoppsettet til to 32-biters underkanaler, og en innebygd MIC-brikke for bedre kontroll over strømmen som går i den. Som forventet er kjølingen utmerket, og selv når den er presset, holder den seg bunnsolid og stabil. Vi kunne enkelt overklokke det manuelt ytterligere, men gitt den svært begrensede mengden DDR5-sett vi har tilgang til, er det for øyeblikket ikke på bordet.

G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-6400
Dette er en annonse:

Så får du noe ut av å flytte opp til 6400Mhz over standard 5200Mhz-settene som er mye brukt? Vel, det kommer an på. I de fleste spill er forskjellen vanligvis i 4-6 FPS-området ved 4K, og selv om det kanskje ikke høres ut som mye, er 96 FPS vs 101 FPS i Assassin's Creed Valhalla faktisk ganske imponerende.

I mer generelle termer går en referanse som CPU Queen fra 159574 går til 159992 - igjen, prosentvis kanskje ikke mye, men RAM er vanligvis det som gir lavest ytelsesoppgradering, og med DDR5-8400 rett rundt hjørnet, kan det som nå er en mindre oppgradering - være en betydelig en i fremtiden. Men med 15-20 euro i forskjell vil jeg ikke si nei til ekstra FPS i spill som Total War: Warhammer III, der 4K med RTX 4080 og Intel 13900K fortsatt bare gir deg 73 FPS.

10 Gamereactor Norge
10 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content