Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Razer Lachesis

Musmesterne hos Razer kommer med nye modeller på løpende bånd. Vi bruker å like det de lager, men denne gangen er vi litt skeptiske.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Razers tidligere muser har vært noen av mine absolutt favoritter. Jeg liker utseendet, nøyaktigheten og måten de fungerer på.

HQ

Nå når Razer lanserer sin nye Lachesis (også dette navnet er tatt fra en huggorm) så er selvsagt mine forventninger på topp.

Utseendet er litt mer original i forhold til de andre Razer-musene. Man kan ane inspirasjonen av den legendariske Boomerang-saken som mer eller mindre førte Razer frem i lyset i sin tid.

Det innebærer at musens front, der hovedknappene er plasserte er markant bredere enn baken på musen. Knappene er store, dypt utskårede og bekledde med et gummilignende materiale som gjør at du sjelden vil bomme på knappene.

Ofte er musens form en vanesak. Jeg hadde problemer i begynnelsen med både Microsofts Sidewinder og Logitechs G9. Etter en kort stund så funket de godt og de føltes perfekte.

Dette er en annonse:

Slik er det ikke med Lachesis. Den har en veldig smal bakende som ikke ligger bra i mine hender. Formen gjør også at jeg ikke føler at fingrene ligger bra på musens hovedknapper heller.

I forskjell fra mange andre spesialiserte spillmuser, er Lachesis tilpasset for både venstre og høyrehendte. Det innebærer at det finnes to stk. tommelknapper på begge sidene av musen. I og med musens spesielle form så er det alt for lett å bomme på den venstre sidens tommelknapper når man forsøker å få tak på musen for å bruke knappene på høyre side.

Teknisk sett er Lachesis som vanlig med Razer veldig nøyaktig. En bra lasersensor med en oppløsning på opp til 4 000 dpi gir en syk nøyaktighet. Samtidig går det enkelt å stille oppløsningen med et knappetrykk bak mysehjulet.

Jeg liker den plasseringen av denne dpi-knappen bedre enn den som Logitech har valgt til sin G9. Selve musehjulet er også veldig stabilt. Det er utført i et halvgjennomskinlig gummi/silikonmateriale og lyser flott i blått lys.

Dette er en annonse:

I og med Lachesis lansering som finner du også Razer "nye" profiler. Med en knapp på undersiden av musen så kan man velge hvilken innstillingsprofil man skal bruke. Noe som er smidig om man ofte flytter musen. For eksempel mellom hjemmet og skolen.

Formen er spesiell. Klart, trenden går i den retningen at musene blir mindre og som skal kjøres med høy oppløsning, hånden på matten og med fingrene som gjør jobben (ikke tenk koffert nå). Dessverre denne gangen føles det ut som om Razer har latt designet tatt litt for stor overhånd og ikke tenkt så mye på funksjonen. Synd ettersom de tidligere har lansert så gode og velutviklede spillmuser.

Jeg fraråder ingen fra å ikke kjøpe Lachesis, men vil sterkt anbefale at man tester den før man går til innkjøp. Er du mer tradisjonell i ditt musevalg og er sugen på en Razerrotte så anbefaler jeg i stedet Diamondback og Death Adder. Begge er veldig gode muser.

Lachesis er på papiret ingen dårlig mus. Den har et høyteknologisk innmat og på den fronten presterer den bra. I stedet faller musen på den spesielle formen. Det finnes sikkert spillere som kommer til å elske den, men personlig så synes jeg ikke at Razer har lykkes denne gangen.

Ønsker du å kjøpe musen, så kan det gjøres via linken nedenfor:

Den billigste Razer Lachesis

Razer LachesisRazer LachesisRazer LachesisRazer Lachesis
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Gode og fungerende knapper, glir veldig bra, passer bra for både ventre og høyre hånds bruk.
-
Spesiell form og ikke like god software.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Razer Lachesis

Razer Lachesis

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Martin Forsslund

Musmesterne hos Razer kommer med nye modeller på løpende bånd. Vi bruker å like det de lager, men denne gangen er vi litt skeptiske.



Loading next content