Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
hardware-tekster

Test: Wireless Keypad til Playstation 3

Lei av å bruke et kvarter på å skrive en setning i Home? Eller sende en beskjed til noen på vennelista di? Med Sonys nye Wireless Keypad til Playstation 3 får du et helt Qwerty-tastatur festa til håndkontrollen din, og er du glad i å surfe på nettet eller prate vrøvl i Home, er dette verdt å vurdere.


Sonys Wireless Keypad er enkel å montere på håndkontrollen, og kobles til PS3en med en normal USB-kabel. Det følger ingen kabel med i esken, men du kan benytte deg av den ladekabelen du allerede bruker for å lade håndkontrollen. Har du systemoppdatering 2.50 eller senere, trenger du kun en rask automatisk synkronisering og kalibrering, før du er i gang.

Og det lille tastaturet fungerer fint. Jeg begynner med å ta meg en tur i nettleseren. Går til Gamereactor, logger meg inn, og skriver en rask liten testbeskjed i kommentarfeltet for å se at alt fungerer som det skal. Fraværet av æ, ø og å er så klart et minus, men det er ting vi har lært oss å leve med. Jeg surfer videre. Sjekker overskriftene på landets største aviser, og koser med litt med Mega 64 på Youtubes konsolltilpassede spesialside youtube.com/tv. Med et enkelt knappetrykk kan du forandre hele tastaturet til en følsom muspad, akkurat som en mus til en bærbar PC. Beveg en lett finger over de nye tastene, og musepekeren flyr over skjermen i nettleseren. Smart og imponerende rent teknisk, men behovet for dette har ikke akkurat vært påtrengende. Det gjør likevel navigeringen raskere og mer smidig, og savnet av en ekte mus blir ikke like stort. Men noen fullverdig erstatning er det fortsatt ikke.

Under space-knappen kan jeg skru av og på denne musfunksjonen, pluss at jeg har snarveistaster til innboks og vennelisten min. Jeg hopper inn og svarer på noen vennerequests, og sender en lang og meningsløs melding til Richard her i redaksjonen. Og jeg får en fin flyt på skrivingen. Det går selvsagt ikke like fort som med et vanlig tastatur, men i alle fall ti ganger fortere enn å skrive med håndkontrollen på det virtuelle tastaturet. Noen tegn er klønete å få til, som utropstegn og anførselstegn, men skrivingen ellers går helt fint.

Både Sixaxis og Dual Shock-kontrollen ligger fint i hånda med tastaturet montert på. Man merker umiddelbart at det er noe uvant med tyngdepunktet og vekten, kontrollen blir liksom litt baktung, men det venner man seg raskt til. Og det føles etter hvert ganske naturlig å skrive, syns jeg. Fra mitt vanlige "spill-grep" trenger jeg bare flytte henda litt høyere opp for å nå alle de nye tastene med tomlene. Det eneste som føles unaturlig er de små skulderknappene på tastaturet. Disse bruker jeg imidlertid kun når jeg skal skive spesialsymboler, så det blir aldri noe veldig stort problem.

Videre går turen inn i Home. Jeg kommer i prat med en fyr fra England, og vi tar et slag sjakk. Jeg kan skrive raskt og smidig, og forteller at jeg tester denne keypaden, mens det tar laaaang tid før han kan svare i kodede beskjeder at "I wish I had 1 2." Men Home er nøyaktig så kjedelig som det var ved lansering, så jeg hopper raskt ut igjen.

Til sist tester jeg tastaturet i Killzone 2. Jeg ser for meg at jeg kan skrive litt med de andre som spiller det online, typisk "lol" hver gang jeg dør, og en obligatorisk "gg" etter hver runde - men nei. På slagmarken i Killzone 2 prater alle i mikrofon. Ingen skriver til hverandre. Og dette er antagelig fremtiden for PS3-brukere. Folk snakker sammen med headset. Og nå skal støtte for ingame-chat være rett rundt hjørnet også, så skriving blir litt avleggs.

Denne keypaden kommer ikke til å gjøre underverker for din Playstation 3. Jeg vil anbefale den primært til dem som surfer mye på nettet med sin maskin, og ikke allerede har et normalt trådløst keyboard koblet til. I tillegg savner jeg noen småting, som for eksempel en snarveistast til Playstation Store. Men dette er småpirk. Tastaturet gjør jobben sin, jeg er bare litt usikker på om behovet egentlig er der.

Test: Wireless Keypad til Playstation 3
Test: Wireless Keypad til Playstation 3
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Rask og enkel montering og tilkobling.
-
Skulderknappene, kanskje ikke noe veldig behov?
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene