Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
hardware-tekster

Test: Razer Moray+

Razer Moray har vært på markedet en stund, men etter påtrykk fra fans og andre gamere har Razer nå sluppet en ny forbedret versjon, Moray+, som inkluderer mikrofon.

Designet på headsettet er ikke veldig spesiellt, men det er funksjonellt, og det er det aller viktigste.

Ørepluggene lydisolerer godt, noe som er svært viktig. Selv er jeg ikke veldig begeistret for å putte høytalere så dypt inn i øregangene da jeg er fullt ut klar over helserisikoene ved dette, og jeg er veldig beskyttende overfor hørselen min og vár for skadelig støy. Men dette er en konsekvens om man velger å kjøpe in-ear headsett, og ikke noe spesifikt for Razer Moray+. Noen øreplugger sitter mindre dypt, men om dette går utover lydisoleringen ender man opp med å spille lyden høyere, og dermed skade hørselen minst like mye. Men det er et godt tips å følge EUs helseråd, som også er gjenngitt som advarsel i Moray+ manual, og ikke bruke in-ear headsett for lenge i strekk, eller med for høyt lydnivå. Jeg har imidlertid tatt sjansen og benyttet headsettet over en lengre periode i strekk for å kunne teste komforten, og kan bekrefte at Moray+ er behagelige å ha i ørene, samt at de ikke faller ut. Sistnevnte er særlig viktig om headsettet skal brukes til å høre på musikk mens du sykler eller jogger.

Det faktum at ørepluggene sitter så dypt og isolerende i ørene gjør at jeg kan ha lyden på et mye lavere nivå og likevel høre godt. Man er dessuten nødt til å ha pluggene i ørene for å høre noe som helst, så med mindre du spiller ekstremt høyt vil du ikke risikere å forstyrre naboen på bussen eller gameren i båsen ved siden av deg på LAN.

Lydkvaliteten i headsettet er upåklagelig. Bassen imponerte meg, og resten av lydbildet er også kvalifisert. Under spilling høres stemmer klart og tydelig og resten av lydbildet på slagmarken blir også godt representert.

Det er dog verdt å merke seg at headsettet er ment for spillere, spesielt den mobile sorten, og derfor laget først og fremst for å kobles til din bærbare eller stasjonære PC. Når jeg forsøker å koble headsettet til min Creative mp3-spiller blir det en heller miserabel lydopplevelse. Der skurrer lyden i headsettet konstant både på høye og lave lydnivåer, og blant annet bassen er faktisk helt fraværende slik at viktige deler av lydbildet ikke kan høres. Til Ipod derimot fungerer headsettet bra.

Den viktigste forbedringen ved Moray+ er mikrofonen. Det gjør at du faktisk kan bruke headsettet til å kommunisere med lagkameratene dine når du spiller. Og kvaliteten på mikrofonen er, trass i at den gjerne blir hengende langt nedenfor munnen, svært god. Mine lagkamerater hører meg klart og tydelig.

Av tilbehør til headsettet følger det dessuten med en liten bag til å oppbevare headsett og tilbehør i, samt to ekstra gummitupper til å feste på headsettet slik at det skal passe til ulike øreganger uten å gå utover komforten eller lydisoleringen. Hos meg fungerte likevel de forhåndsinstallerte tuppene perfekt. I pakken finner du også tre adaptere som du kan koble i enden av 3,5 mm pluggen. Det viktigste er kanskje den som splitter lydsignalet for å kobles til PCens mic-inngang og 3,5 mm-utgang. De to andre er et adapter for å koble til Nintendo DS Lite/DSi, og et for Sony PSP 2000/3000

Som konklusjon vil jeg si at jeg er for det meste imponert over Razer Moray+, men likevel litt overrasket over den manglende kompatibiliteten med min Creative mp3-spiller. Til gjengjeld skal de fungere utmerket godt til både å høre musikk og ta telefonsamtaler med mobilen. Dessverre mangler min HTC-mobil 3.5mm lydutgang, men igjen har dette ingen ting med headsettet å gjøre. Dette headsettet er først og fremst beregnet for spilleren på farten til det intensjonerte bruksområdet for bærbare PCer og håndkonsoller leverer Razer det de lover. Hvis du ser etter et mobilt gamingheadsett med mange bruksområder kan disse anbefales såfremt du er obs på din mp3-spiller. Men med en ganske stiv pris kan det være være lurt å vurdere et større klokkeheadsett som vil gi enda bedre lyd.

Razer Moray+
Razer Moray+
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Lydisolering, god mikrofon, lydkvalitet, funksjoner
-
Pris, kompatibilitet med mp3-spiller
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene