Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Turtle Beach PX22

Turtle Beach sin endeløse produksjon av spillheadsets kommer i mange farger og fasonger. Vi har testet universalheadsettet PX22...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Turtle Beach PX22 er et enkelt plugg-i-boksen-headset. Her følger ikke ukurante bokser med 20 kabler og enda flere innganger med. Dette er så enkelt man får det på et universalheadset. Det fungerer nemlig til både PS3, Xbox 360 og PC. Og føler man seg ekstra frekk, kan man også få lyd på Wii og Wii U (selv om mikrofonen uteblir).

HQ

Enkelheten er kanskje det beste. Men, det er ikke nødvendigvis det vi ser aller mest etter. Enkelhet har alltid en pris. En pris som holder seg relativt lav. Det er et budsjettheadsett som har en prislapp på omkring 700 kroner. Kvaliteten er deretter. Den kan ikke sammenlignes med den kablede toppklassen, der det kan nevnes produkter som Turtle Beach XP Seven, Tritton AX Pro eller Astro A40. Hva man får for 700 kroner i dag er likevel ganske akseptabelt.

Turtle Beach PX22
Øreklokken fra siden. Her kan du se MLG-logoen som viser Turtle Beachs dedikasjon til e-sport.

I steden må PX22 sammenlignes med headsets som Bigben XPHS 20 eller SteelSeries Siberia V2. Der sistnevnte er et av de mer populære headsettene i profesjonell gaming. Turtle Beach kjører i den retningen, og de markedsfører PX22 som et e-sport-headset. Logoen til Major League Gaming pryder øreklokkene på begge sider og headsettet kan med enkelhet kobles opp mot andre forsterkere, slik at det blir samspill i lyden hos de du spiller med. Det er tydelig at de sikter mot en yngre spillergruppe. Dette fremkommer både i pris og utseende.

Personlig har jeg aldri vært særlig fan av utseendet på Turtle Beach sine headsets. For 2800 kroner får man XP Seven, som har et greit utseende. PX21 er betydelig mer lekker enn PX22. Det samme går for Ear Force Kilo og den kommende i-serien. PX22 gir litt 90-talls vibber. Den matte, svarte fargen i kombinasjon med ventilatormønstret blå plast på øreklokkene er lite tiltrekkende. Rammen rundt og hodebøylen er omtrent lik alle andre Turtle Beach-headsets. De har ikke gjort mye for å skille de fra hverandre.

Dette er en annonse:

Hodetelefonen til PX22 er faktisk helt likt utseendet til, ikke bare X12, men også Z22. En produktkavalkade man ikke har sett maken til. Det som skiller dem, er som regel kontrollenheten og kompabiliteten.

Turtle Beach PX22Turtle Beach PX22Turtle Beach PX22
PX22, X12 og Z22 stilt opp ved siden av hverandre. Et design som ligner flere andre headsets til Turtle Beach, gjør at det føles lite unikt og lite spennende.

Lydmessig er det helt greit. Det er stereolyd, noe som ikke er noen overraskelse med tanke på prislappen. Har du lyst på noe som gir deg full auditiv kontroll i spillingen med kringlyd, bør du investere i noe dyrere. Jeg har testet headsettet til både PS3, Xbox 360 og PC. Det er ingen merkbare forskjeller som gjør at headsettet har sin foretrukkede spillmaskin, men man kan uten tvil gjøre flest innstillinger på en PC med programvare.

Konsollene må nøye seg med innstillingene man kan gjøre på kontrollenheten, som sitter beleilig til omtrent en meter unna øreklokken. Her kan man stille chatvolum, spillvolum og volum på egen stemme internt i klokken, for de som liker å høre sin egen stemme. Vi som derimot er sosialt innstilt med antenner tilsvarende mobildekningen i en kjeller med betongfundament, kan fortrinnsvis skru det av. I tillegg kommer enkel innstilling for bass og diskant.

Dette er en annonse:
Turtle Beach PX22
Kontrollenheten er i brukervennlig størrelse og gir kjapp tilgang til enkle lydinnstillinger.

Det jeg savner mest med lyden, er dynamikk og mangfold. Den generelle lyden er litt flat, spesielt på bassen. Sammen sliter helheten av bass og diskant med å få frem et detaljrikt lydbilde. Dette merker man spesielt hvis man hører på musikk eller spiller spill der lyden består av mange lag med lyder. Det blir litt problematisk å skille de ulike lydene fra hverandre.

Skal jeg oppsummere PX22 i to ord, må det bli «kurant enkelhet». Headsettet leverer enkelt oppsett, uten å gjøre noe banebrytende. De mest hardbarka spillerene vil ønske seg noe som har kringlyd, en opplevelse som uteblir fra PX22. Da er det litt rart at de markedsfører dette som et e-sport-headset, med tanke på viktigheten av kringlyd i blant annet skytespill. Derimot, hos de som spiller Starcraft, League of Legends, DOTA eller andre kompetitive spill der stereolyd duger godt nok, er PX22 et fullstendig levedyktig spillheadset.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Enkelt å sette opp, universelt, relativt komfortabelt, god kvalitet på mikrofonen, overkommelig pris, god lengde på kablene.
-
For flat lyd, 90-talls design regjerer, gjennomsnittlig helhet.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Turtle Beach PX22

Test: Turtle Beach PX22

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Martin Sollien

Turtle Beach sin endeløse produksjon av spillheadsets kommer i mange farger og fasonger. Vi har testet universalheadsettet PX22...



Loading next content